apr 25, 2019 | Actueel | 0 Reacties

Psychische problemen bij jongeren

Een studie die bij 3.000 Britse jongeren werd uitgevoerd door een speciaal hiervoor opgezet medisch-sociologische ploeg uit Glasgow, heeft aan het licht gebracht dat een heleboel elfjarige jongens en meisjes aan lichamelijke en psychische problemen lijden. Meer dan de helft van de onderzochte jongeren bleek in de loop van de voorbije maand te hebben geleden aan griep, verkoudheden, hoofd- en maagpijnen. Twee vijfde klaagde over nervositeit en irritatie. Eén derde van deze jongeren voelde zich ongelukkig en bleek aan slapeloosheid te lijden.

Maar liefst één derde van alle elfjarigen heeft te kampen met slaapproblemen en eenzaaamheid.

Er werd vastgesteld dat jongeren veel te weinig bewegen, te weinig aan openluchtsport doen en te veel bezig zijn met smartphones en sociale media, waardoor dat eenzaamheidsgevoel en de depressiviteit toenemen. Als sociale contacten virtueel worden, is dat een gevaarlijke evolutie die nog tot meer eenzaamheid zal leiden.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Veel ouderen lijden aan ondervoeding

Veel ouderen hebben een probleem dat je kunt terugbrengen tot ondervoeding. Daar zijn verschillende verklaringen voor: de dure winkelkar, het feit dat ze zich moeilijker kunnen verplaatsen, slik- en kauwproblemen als gevolg van een slecht gebit, moeilijk te been zijn...

Lees meer

Hoe best omgaan met angstgevoelens?

Vorige week raakten de resultaten van de BELHEALTH-studie bekend, het "Belgian Health and Well-Being Cohort", waarin gepeild werd naar de stressbestendigheid van de Belgische bevolking. Daarin speelden volgens Medi-Quality verschillende elementen een rol: de...

Lees meer

Hoop voor wie kanker wil voorkomen

We zijn al jaren bezig met acties zoals “Kom op tegen kanker”. Dat is een heel mooi initiatief, maar de kans op het krijgen van kanker vermindert daardoor nog niet. Het ligt in de handen van de mensen zelf. Natuurlijk moet je wat geluk hebben met goede genen,...

Lees meer