apr 25, 2019 | Actueel | 0 Reacties

Psychische problemen bij jongeren

Een studie die bij 3.000 Britse jongeren werd uitgevoerd door een speciaal hiervoor opgezet medisch-sociologische ploeg uit Glasgow, heeft aan het licht gebracht dat een heleboel elfjarige jongens en meisjes aan lichamelijke en psychische problemen lijden. Meer dan de helft van de onderzochte jongeren bleek in de loop van de voorbije maand te hebben geleden aan griep, verkoudheden, hoofd- en maagpijnen. Twee vijfde klaagde over nervositeit en irritatie. Eén derde van deze jongeren voelde zich ongelukkig en bleek aan slapeloosheid te lijden.

Maar liefst één derde van alle elfjarigen heeft te kampen met slaapproblemen en eenzaaamheid.

Er werd vastgesteld dat jongeren veel te weinig bewegen, te weinig aan openluchtsport doen en te veel bezig zijn met smartphones en sociale media, waardoor dat eenzaamheidsgevoel en de depressiviteit toenemen. Als sociale contacten virtueel worden, is dat een gevaarlijke evolutie die nog tot meer eenzaamheid zal leiden.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Is de zon nog even gevaarlijk in september?

Voor de overgrote meerderheid van toeristen die naar het zuiden trekken op vakantie is de zon en het zonnebad het ultieme doel. De ontsnapping uit de dagelijkse sleur, het werk, de vervelende gewoontes kan pas volledig zijn als er voldoende zon bij komt. Daar hebben...

Lees meer

Hoe krijg je betere resultaten op school?

Gewoonlijk worden goede voornemens gereserveerd voor de periode rond het nieuwe jaar. Dat is natuurlijk een uitstekend idee, maar eigenlijk past het evengoed om dat op 1 september te doen. De reden is duidelijk: het nieuwe schooljaar begint, het nieuwe werkjaar in...

Lees meer

Is uw voeding ook uw medicijn?

“We zijn wat we eten”. En “Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding. Deze legendarische uitspraak van de grondlegger van de geneeskunde Hippocrates, heeft nog altijd niets van zijn waarde ingeboet. De natuur verschaft ons alle dingen die we nodig...

Lees meer