apr 25, 2019 | Actueel | 0 Reacties

Psychische problemen bij jongeren

Een studie die bij 3.000 Britse jongeren werd uitgevoerd door een speciaal hiervoor opgezet medisch-sociologische ploeg uit Glasgow, heeft aan het licht gebracht dat een heleboel elfjarige jongens en meisjes aan lichamelijke en psychische problemen lijden. Meer dan de helft van de onderzochte jongeren bleek in de loop van de voorbije maand te hebben geleden aan griep, verkoudheden, hoofd- en maagpijnen. Twee vijfde klaagde over nervositeit en irritatie. Eén derde van deze jongeren voelde zich ongelukkig en bleek aan slapeloosheid te lijden.

Maar liefst één derde van alle elfjarigen heeft te kampen met slaapproblemen en eenzaaamheid.

Er werd vastgesteld dat jongeren veel te weinig bewegen, te weinig aan openluchtsport doen en te veel bezig zijn met smartphones en sociale media, waardoor dat eenzaamheidsgevoel en de depressiviteit toenemen. Als sociale contacten virtueel worden, is dat een gevaarlijke evolutie die nog tot meer eenzaamheid zal leiden.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

De zee wordt vergiftigd met antibiotica

Wat we de lucht inblazen komt zeker weer op de bodem terecht en wat in de bodem zit, belandt uiteindelijk in de wereldzeeën. Onze aarde is vernuftig opgebouwd, een bijzonder schrander geschapen planeet die ons voedsel geeft, zuivere lucht en helder water. Of dat zou...

Lees meer

Gebeten? Hoe herken je de ziekte van Lyme?

De zomer is er, we trekken weer op vakantie, de natuur in, maken wandelingen in heet groen en… we hebben het zitten. Een beet van een teek kan je voor de rest van je leven opzadelen met grote problemen. Dat klinkt misschien overdreven, maar eigenlijk is het dat niet....

Lees meer