apr 25, 2019 | Actueel | 0 Reacties

Psychische problemen bij jongeren

Een studie die bij 3.000 Britse jongeren werd uitgevoerd door een speciaal hiervoor opgezet medisch-sociologische ploeg uit Glasgow, heeft aan het licht gebracht dat een heleboel elfjarige jongens en meisjes aan lichamelijke en psychische problemen lijden. Meer dan de helft van de onderzochte jongeren bleek in de loop van de voorbije maand te hebben geleden aan griep, verkoudheden, hoofd- en maagpijnen. Twee vijfde klaagde over nervositeit en irritatie. Eén derde van deze jongeren voelde zich ongelukkig en bleek aan slapeloosheid te lijden.

Maar liefst één derde van alle elfjarigen heeft te kampen met slaapproblemen en eenzaaamheid.

Er werd vastgesteld dat jongeren veel te weinig bewegen, te weinig aan openluchtsport doen en te veel bezig zijn met smartphones en sociale media, waardoor dat eenzaamheidsgevoel en de depressiviteit toenemen. Als sociale contacten virtueel worden, is dat een gevaarlijke evolutie die nog tot meer eenzaamheid zal leiden.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Is uw voeding ook uw medicijn?

“We zijn wat we eten”. En “Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding. Deze legendarische uitspraak van de grondlegger van de geneeskunde Hippocrates, heeft nog altijd niets van zijn waarde ingeboet. De natuur verschaft ons alle dingen die we nodig...

Lees meer

De hitte kan dodelijk zijn

We hebben er lang naar uitgekeken, die mooie zomer. Maar voor sommigen wordt het van het goede teveel. Begrijpelijk, want we zijn eigenlijk niet voorbereid op zo’n lange hete periode. Als je je verstand niet gebruikt, kan dat zelfs fataal aflopen. Zo is het absoluut...

Lees meer

Zonnekloppers: bak het niet te bruin!

Alle ellende ten spijt hopen we op een mooie zomer en veel mensen hebben zich daarin voorzien: ze boekten een reis naar het zonnige zuiden. Tenminste als ze er geraken, want met de stakingen die aangekondigd zijn, wordt dat niet evident. Eerst de covid, dan de oorlog,...

Lees meer

Hoe goed slapen bij grote hitte?

Goed slapen is van levensbelang. Dat wijzen spontane reacties van het lichaam wel uit. Als je een nachtje slecht hebt geslapen voel je je irritanter, moe, heb je een slechte concentratie, het weegt op je omgeving, je relatie, je werk. Een nachtje woelen en slecht...

Lees meer

Weekend van het Volkscafé

Zesde editie op 18 & 19 juni 2022 Op zaterdag 18 en zondag 19 juni 2022 presenteren de Westhoek en Frans-Vlaanderen de zesde editie van het Weekend van het Volkscafé. Een 80-tal volkscafés voorzien muziek, volksspelen, streekbieren, Picon Maison en talloze...

Lees meer