apr 25, 2019 | Actueel | 0 Reacties

Psychische problemen bij jongeren

Een studie die bij 3.000 Britse jongeren werd uitgevoerd door een speciaal hiervoor opgezet medisch-sociologische ploeg uit Glasgow, heeft aan het licht gebracht dat een heleboel elfjarige jongens en meisjes aan lichamelijke en psychische problemen lijden. Meer dan de helft van de onderzochte jongeren bleek in de loop van de voorbije maand te hebben geleden aan griep, verkoudheden, hoofd- en maagpijnen. Twee vijfde klaagde over nervositeit en irritatie. Eén derde van deze jongeren voelde zich ongelukkig en bleek aan slapeloosheid te lijden.

Maar liefst één derde van alle elfjarigen heeft te kampen met slaapproblemen en eenzaaamheid.

Er werd vastgesteld dat jongeren veel te weinig bewegen, te weinig aan openluchtsport doen en te veel bezig zijn met smartphones en sociale media, waardoor dat eenzaamheidsgevoel en de depressiviteit toenemen. Als sociale contacten virtueel worden, is dat een gevaarlijke evolutie die nog tot meer eenzaamheid zal leiden.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Zomertijd: stop die klok!

Politiek Europa belooft al langer om de klok te stoppen in de plaats van een uur vooruit te zetten: met andere woorden de zomertijd af te schaffen. Voor de meeste mensen een goede zaak, terwijl anderen er niet zitten op te wachten. De horeca bijvoorbeeld: de zon gaat...

Lees meer