apr 1, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Slechte schoolrapporten door gestoord darmmilieu

De examentijd komt eraan en daar kijken vooral veel ouders met bezorgdheid tegen aan. “Zullen mijn kinderen goede resultaten behalen?” Uiteraard ligt het eraan hoe ze gestudeerd hebben, maar veel ouders onderschatten de invloed van de gezondheid van hun kinderen op de schoolprestaties.

Zo is de gezondheid van de darmflora voor een belangrijk deel mee verantwoordelijk voor de schoolresultaten. Het klinkt vreemd, maar toch is het zo, want er is een belangrijke relatie tussen de microbioom in de darm en de hersenen.

Gestuurde concentratie en problemen tijdens de examenperiode? Denk aan goede bacteriën om de darm te verzorgen en aan de juiste vetzuren zoals in visolie.

Sommige ouders vragen zich dan ook af wat er toch gebeurt met hun kind. Het heeft voortdurend slechte rapporten op school, kan nooit stilzitten, krabt zich voortdurend op alle mogelijke plaatsen op de huid, tot op de rug toe. Ze denken misschien aan een zenuwachtige afwijking, terwijl het kind bij hoog en bij laag blijft beweren dat het gehele lichaam zo erg jeukt. Het kan in de klas niet stilzitten, is hypernerveus, kan zich moeilijk concentreren, moet voortdurend met wat anders bezig zijn, heeft daardoor uiteraard slechte rapporten.

Bij dat alles komt nog dat het kind slecht slaapt en last heeft van acné die op geen enkel middel gunstig reageert. Grote rode vlekken ontsieren ook nog het gezicht en de rug. Bovendien is het kind ook gemakkelijk ziek en moet om de haverklap om een of andere reden van school thuis blijven.

Bij dit onrustige kind zullen de oorzaken niet gemakkelijk worden gevonden, tot zich eens grote spijsverteringsmoeilijkheden zullen voordoen.

Die oorzaken moeten worden gezocht in een gestoord darmmilieu. Het zou een zegen zijn voor ouders en kind, mocht het eens een paar dagen enkel sober eten, beschuit, wat kwarkkaas, aardappelpuree en worteltjes om zodoende het darmmilieu tot bedaren te brengen. Geen coladrankjes maar liever wat kruidenthee drinken, om alles weer in de plooi te laten vallen.

Niet alleen wat er in het hoofd speelt, is van belang voor de gezondheid maar ook het darmmilieu is misschien zelfs van groter belang. Leerlingen kunnen niet helder denken en zich moeilijk concentreren als het darmmilieu niet gezond is. Ook de disbalans in de vetzuren speelt daarin een rol. Vandaar het belang van vis op het menu. Omega-3 vetzuren zullen de jeugd rustiger maken en meehelpen om helder te denken. Vermijd suiker en frisdranken, uiteraard geen alcohol of tabak. Daarentegen wel gezonde bacteriën zoals in yoghurt en zuurkool om de darmflora gezond te maken. Of een uitstekend preparaat met goede bacteriën zoals in Digesbiose. Samen met visolie is dat ideaal voedsel voor de succesrijke student.

Denk aan Digesbiose van Fytobell en visolie Omega-3 van Nutribell voor een rustig gedrag en een betere concentratie en dus betere schoolresultaten.

Je vindt Digesbiose van Fytobell in apotheken met CNK-bestelnummer: 1752-278. En Nutribell visolie kan je evenals Digesbiose online bestellen via www.almed.be of www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Een grog tegen verkoudheid is larie

Radio, televisie en bladen hadden deze week maar één belangrijk onderwerp: mag je rijden als je alcohol gedronken hebt? Principes zijn heilig, maar wie ze niet toepast, wordt zelden opgespoord en amper gestraft. Er wordt verwezen naar strenge rechters in...

Lees meer

Wat stopt die heftige migraine?

Het zal je maar overkomen: een barstende hoofdpijn aan één kant van het hoofd, zodat het je belet te lezen, auto te rijden, normaal te functioneren. Het overkomt vooral vrouwen in de vruchtbare leeftijd. Soms tweemaal per maand. Bij de meeste eindigt het na de...

Lees meer

Kun je door elke niesbui besmet worden?

Sommigen zijn van oordeel dat het komt door de tijd van het jaar, anderen door stress, weer anderen door contact met dieren, nog een denkpiste is dat het een gevolg is van de wereldbesmetting met covid. Maar wat is dan de oorzaak van een besmetting? Waarom raken...

Lees meer