apr 25, 2019 | Actueel | 0 Reacties

Vermoeidheid door stress of menopauze

Vermoeidheid kan het gevolg zijn van aanhoudende STRESS. Indien deze spanningen veroorzaakt werden door emotionele problemen of professionele problemen, is het verstandig de huisdokter hierover in te lichten. Die kan nagaan of het misschien nuttig is dat je een tijdlang begeleid wordt door een psycholoog of psychiater. Naar alle waarschijnlijkheid zal de patiënt het advies krijgen minder hard te werken en zal hem worden aangeleerd hoe hij zich met behulp van speciale relaxatietechnieken best kan ontspannen.


Vermoeidheid kan ook het gevolg zijn van een verkeerd DIEET. Is dat het geval dan kunnen de klachten bestreden worden door voldoende fruit en groenten te eten. Zet ook voedsel op het menu dat rijk is aan vitamine B, zoals volkorengranen, brood, havervlokken en vis. Zij zullen voor de nodige energie zorgen.

Vermoeidheid kan veroorzaakt worden door een verkeerd dieet. Zet in ieder geval meer groenten en fruit op je dieet.


Bij jonge moeders, bij zwangere vrouwen of wie tijdens de menstruatie zware bloedingen heeft, kan er sprake zijn van bloedarmoede. Deze anemie kan bestreden worden met behulp van een ijzersupplement. Dat mag je evenwel niet uit eigen beweging nemen omdat de nieren gevaar kunnen lopen. Laat dat advies over aan de arts.


Uitputtingsverschijnselen tijdens de menopauze kunnen wijzen op een tekort aan oestrogenen. Fyto-oestrogenen kunnen hier hulp verschaffen. Denk bijvoorbeeld aan Menobell van Fytobell, veilig, maar wel doeltreffend.


Ga ook eens zorgvuldig na welke medicijnen je zoal neemt. Bloeddrukpillen, pijnstillers, kalmeermiddelen of antidepressiva kunnen ook vermoeidheid veroorzaken. Win het advies in van een ervaren natuurarts.


Jan van Bercken

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

De zee wordt vergiftigd met antibiotica

Wat we de lucht inblazen komt zeker weer op de bodem terecht en wat in de bodem zit, belandt uiteindelijk in de wereldzeeën. Onze aarde is vernuftig opgebouwd, een bijzonder schrander geschapen planeet die ons voedsel geeft, zuivere lucht en helder water. Of dat zou...

Lees meer

Gebeten? Hoe herken je de ziekte van Lyme?

De zomer is er, we trekken weer op vakantie, de natuur in, maken wandelingen in heet groen en… we hebben het zitten. Een beet van een teek kan je voor de rest van je leven opzadelen met grote problemen. Dat klinkt misschien overdreven, maar eigenlijk is het dat niet....

Lees meer