apr 25, 2019 | Actueel | 0 Reacties

Vermoeidheid door stress of menopauze

Vermoeidheid kan het gevolg zijn van aanhoudende STRESS. Indien deze spanningen veroorzaakt werden door emotionele problemen of professionele problemen, is het verstandig de huisdokter hierover in te lichten. Die kan nagaan of het misschien nuttig is dat je een tijdlang begeleid wordt door een psycholoog of psychiater. Naar alle waarschijnlijkheid zal de patiënt het advies krijgen minder hard te werken en zal hem worden aangeleerd hoe hij zich met behulp van speciale relaxatietechnieken best kan ontspannen.


Vermoeidheid kan ook het gevolg zijn van een verkeerd DIEET. Is dat het geval dan kunnen de klachten bestreden worden door voldoende fruit en groenten te eten. Zet ook voedsel op het menu dat rijk is aan vitamine B, zoals volkorengranen, brood, havervlokken en vis. Zij zullen voor de nodige energie zorgen.

Vermoeidheid kan veroorzaakt worden door een verkeerd dieet. Zet in ieder geval meer groenten en fruit op je dieet.


Bij jonge moeders, bij zwangere vrouwen of wie tijdens de menstruatie zware bloedingen heeft, kan er sprake zijn van bloedarmoede. Deze anemie kan bestreden worden met behulp van een ijzersupplement. Dat mag je evenwel niet uit eigen beweging nemen omdat de nieren gevaar kunnen lopen. Laat dat advies over aan de arts.


Uitputtingsverschijnselen tijdens de menopauze kunnen wijzen op een tekort aan oestrogenen. Fyto-oestrogenen kunnen hier hulp verschaffen. Denk bijvoorbeeld aan Menobell van Fytobell, veilig, maar wel doeltreffend.


Ga ook eens zorgvuldig na welke medicijnen je zoal neemt. Bloeddrukpillen, pijnstillers, kalmeermiddelen of antidepressiva kunnen ook vermoeidheid veroorzaken. Win het advies in van een ervaren natuurarts.


Jan van Bercken

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Is de zon nog even gevaarlijk in september?

Voor de overgrote meerderheid van toeristen die naar het zuiden trekken op vakantie is de zon en het zonnebad het ultieme doel. De ontsnapping uit de dagelijkse sleur, het werk, de vervelende gewoontes kan pas volledig zijn als er voldoende zon bij komt. Daar hebben...

Lees meer

Hoe krijg je betere resultaten op school?

Gewoonlijk worden goede voornemens gereserveerd voor de periode rond het nieuwe jaar. Dat is natuurlijk een uitstekend idee, maar eigenlijk past het evengoed om dat op 1 september te doen. De reden is duidelijk: het nieuwe schooljaar begint, het nieuwe werkjaar in...

Lees meer

Is uw voeding ook uw medicijn?

“We zijn wat we eten”. En “Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding. Deze legendarische uitspraak van de grondlegger van de geneeskunde Hippocrates, heeft nog altijd niets van zijn waarde ingeboet. De natuur verschaft ons alle dingen die we nodig...

Lees meer