mei 17, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

AAMBEIEN: Als darmen en bloedsomloop alarm slaan

Heeft de beschaving ons vele voordelen gebracht, onze gezondheid is er toch niet altijd mee gediend. Meer dan hart- en vaatziekten alleen zijn er problemen die aantonen dat we onze leefomstandigheden moeten wijzigen.

Een probleem waar velen moeite mee hebben en niet graag over spreken en zeker niet gemakkelijk mee naar de dokter stappen zijn aambeien. Uit schaamte blijven sommige patiënten er jarenlang mee lopen tot enkel een serieuze ingreep de patiënt uit zijn lijden kan verlossen. Te lang wachten kan een heelkundig ingrijpen noodzakelijk maken. Toch had zo’n drastische ingreep gemakkelijk kunnen worden voorkomen door op tijd de signalen te onderkennen en er iets aan te doen.

Patiënten die lijden aan chronische verstopping zien er ook niet gezond uit: ze hebben vaak een onfrisse huidskleur en matte blik.

Het begint vaak met verstopping, een kwaal waar niet enkel veel vrouwen, maar ook meer en meer mannen last beginnen van te krijgen. De belangrijkste oorzaken zijn wel de werkomstandigheden en de manier van eten. Psychische elementen spelen daarin mee, want in sommige bedrijven zijn toiletten niet genoeg privé, te smerig of te ver af om te gebruiken. De patiënt stelt er zich op in, verwaarloost de natuurlijke reflex, kweekt nieuwe slechte gewoonten aan en wordt hardlijvig! De kiem van een nieuw probleem is geboren. Bij sommigen wordt deze slechte gewoonte dagen gerekt doordat ook te weinig vocht wordt opgenomen en het voedsel te geraffineerd is: de natuurlijke darmprikkeling blijft weg, er komt geen evacuatie en de darminhoud begint te rotten. Uiteindelijk komen toxines en bacteriën weer in de bloedbaan terecht. De patiënt begint een langzaam maar noodlottig proces van zelfvergiftiging.

Aambeien zijn nu eenmaal het gevolg van moderne voeding en een al te zittend leven. Vooral kantines op het werk  en schoolkeukens serveren te vette voeding, te weinig verse producten, te weinig groenten en ook te weinig fruit als dessert. Weinigen nemen nog hun lunchpakket mee naar het werk of naar school. Voor de keuze van zijn voedsel gaat men af op smaak en uitzicht, niet op voedingswaarde terwijl het gezondheidsaspect helemaal naar de achtergrond verdreven is. En toch ligt de oplossing voor de hand. Schrap vooral suiker en geharde vetten, gebakken en gefrituurde spijzen, slachtafval, vet vlees, wittebrood en bereide vleeswaren (charcuterie). Eet vooral meer vezelrijke producten: beslist volkorenbrood, minder vlees (vooral vette vleessoorten), liever vis, geen suiker, wel veel vruchten, groenten en honing als zoetmaker mag ook. Vermijd alcohol. Thee kan licht laxatief werken.

Alles wat verstopping in de hand werkt, moet worden vermeden. Neem nooit langere tijd synthetische laxeermiddelen zonder medische controle, op den duur raken de elektrolyten uit balans en kunnen ernstige problemen optreden. Maar van zodra je je levenswijze zal hebben veranderd, zal ook hier een natuurlijke reflex ten goede optreden. En beweeg meer en drink voldoende water! En: Hamamelis is een ideaal natuurlijk middel bij aambeien. Je vindt Hamamelis terug in het schitterend natuurlijk middel Ruscubell van Fytobell dat de bloedsomloop in het onderlichaam zal verbeteren. Denk aan Ruscubell van Fytobell in geval van aambeien. Je vindt Ruscubell van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer 3063-757. Je kan het ook online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hou jonge kinderen van het scherm weg!

Jaren geleden werd ervoor gewaarschuwd niet te lang met de GSM te bellen. Dat bellen gebeurt nu veelal via afstandsluidsprekers, of met oortjes, zodat de iPhone of smartphone, vroeger GSM genoemd, niet tegen het hoofd moet worden gehouden. Een verkoper waarschuwde ons...

Lees meer