mei 1, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Baby’s in vliegtuigen: gevaar voor oorpijn

We reizen graag en steeds verder. Dat betekent dat we het vliegtuig nemen zoals onze ouders de trein. We nemen ook liefst het hele gezin mee op vakantie, inclusief de baby’s. Dat is niet zonder gevaar, want jonge kinderen kunnen vervelend reageren op de drukverschillen in het vliegtuig in vergelijking met de begane grond.

Ouders die met baby’s wensen te reizen, nemen best een aantal voorzorgsmaatregelen. Daarin zijn o.m. voldoende voedsel en zeker voldoende drank begrepen. En voor wie het nog op de klassieke manier met de auto wil doen… ook daar zijn gevaren aan verbonden. Vooral wie met de auto op reis is, moet er op bedacht zijn dat een fileprobleem de planning compleet in de war kan sturen, zodat de baby wel eens zonder drank zou kunnen komen te zitten en dat is in geval van grote warmte levensgevaarlijk. Wie regelmatig reist en zijn baby meeneemt weet dat zeker.

Baby’s moeten bijzondere aandacht krijgen op vliegtuigreizen. Ze kunnen bijvoorbeeld last krijgen van drukverschil in het binnenoor.

Maar wat te doen als met het vliegtuig wordt gereisd? Ook dan zijn er specifieke problemen, weliswaar van een andere aard. Zo moet je uitmaken of de baby zijn eigen zitje zal hebben, of dat je hem liever op de schoot houdt. Bij langdurige vliegreizen zou het wel eens kunnen tegenvallen als je hem bij je houdt. Ook zijn baby’s erg gevoelig voor luchtreizen, omdat ze zelf nog niet in staat zijn het drukverschil in de beide oren te equilibreren. Volwassenen kunnen gewoon de neus dichtknijpen en blazen, tot ze de plop in de oren waarnemen en het euvel is opgelost. Baby’s kan je op dat ogenblik iets te drinken geven. Door de slikbeweging zal via de buis van Eustachius de druk in beide oren in evenwicht gebracht worden.

Als je hier niet alert voor bent, kan het gebeuren dat de baby van Brussel tot New York aan het wenen gaat en dat is het laatste wat jijzelf en de andere passagiers graag willen meemaken.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Beter slapen door te vermageren

Roken is zowat de standaard van ongezond leven en alles wat ongezond is, wordt daarmee vergeleken. Zo wordt bijvoorbeeld gesteld dat “zitten”, het nieuwe roken is, omdat veel mensen met een kantoorbaan te weinig bewegen en daarmee betalen voor hun gezondheid. Niet...

Lees meer

Hoe kun je gezond vermageren?

Talrijk zijn de patiënten die willen vermageren. Er zijn organisaties die er fortuinen aan verdienen, terwijl de resultaten eigenlijk volkomen afhangen van de inzet en vooral ook de kennis van de persoon zelf die wat minder gewicht op de weegschaal wil aflezen. Er is...

Lees meer

Hoe je cholesterol perfect beheersen?

In tegenstelling tot wat velen denken wordt cholesterol niet vooral aangebracht door de voeding. Het is het lichaam zelf die deze belangrijke stof grotendeels aanmaakt. Dat betekent ook dat cholesterol heel belangrijk is voor het lichaam: hormonen, hersenen, enz. Je...

Lees meer

Kun je ook te gezond eten?

De Europese gemeenschap is ons een loer aan het draaien: steeds meer voedsel mag genetisch gemanipuleerd worden en men hoeft daarover de consument niet in te lichten. Op wiens maat en voordeel is dit “recept” dan wel geschreven? Je kunt ook te veel met gezond eten...

Lees meer

Beweging en nuttig werk helpt depressieve patiënt

De problemen stapelen zich op. Niet te verwonderen dat veel mensen depressief worden. Niet iedereen heeft dezelfde spankracht en kan er voluit tegenop. Daar kun je wel wat aan doen. Veel mensen voelen zich depressief. Zinvol werk, beweging en Hyperibell kunnen daar...

Lees meer