mei 1, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Baby’s in vliegtuigen: gevaar voor oorpijn

We reizen graag en steeds verder. Dat betekent dat we het vliegtuig nemen zoals onze ouders de trein. We nemen ook liefst het hele gezin mee op vakantie, inclusief de baby’s. Dat is niet zonder gevaar, want jonge kinderen kunnen vervelend reageren op de drukverschillen in het vliegtuig in vergelijking met de begane grond.

Ouders die met baby’s wensen te reizen, nemen best een aantal voorzorgsmaatregelen. Daarin zijn o.m. voldoende voedsel en zeker voldoende drank begrepen. En voor wie het nog op de klassieke manier met de auto wil doen… ook daar zijn gevaren aan verbonden. Vooral wie met de auto op reis is, moet er op bedacht zijn dat een fileprobleem de planning compleet in de war kan sturen, zodat de baby wel eens zonder drank zou kunnen komen te zitten en dat is in geval van grote warmte levensgevaarlijk. Wie regelmatig reist en zijn baby meeneemt weet dat zeker.

Baby’s moeten bijzondere aandacht krijgen op vliegtuigreizen. Ze kunnen bijvoorbeeld last krijgen van drukverschil in het binnenoor.

Maar wat te doen als met het vliegtuig wordt gereisd? Ook dan zijn er specifieke problemen, weliswaar van een andere aard. Zo moet je uitmaken of de baby zijn eigen zitje zal hebben, of dat je hem liever op de schoot houdt. Bij langdurige vliegreizen zou het wel eens kunnen tegenvallen als je hem bij je houdt. Ook zijn baby’s erg gevoelig voor luchtreizen, omdat ze zelf nog niet in staat zijn het drukverschil in de beide oren te equilibreren. Volwassenen kunnen gewoon de neus dichtknijpen en blazen, tot ze de plop in de oren waarnemen en het euvel is opgelost. Baby’s kan je op dat ogenblik iets te drinken geven. Door de slikbeweging zal via de buis van Eustachius de druk in beide oren in evenwicht gebracht worden.

Als je hier niet alert voor bent, kan het gebeuren dat de baby van Brussel tot New York aan het wenen gaat en dat is het laatste wat jijzelf en de andere passagiers graag willen meemaken.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hoe valstrikken voor je lever vermijden

De lever is een van de belangrijkste organen van het lichaam, zoniet het belangrijkste. Het zorgt voor de eliminatie van toxische stoffen, helpt bij de vertering, maakt gal aan, en we hebben er alle belang bij er goed zorg voor, te dragen. Dat zorg dragen gebeurt door...

Lees meer

De lever: Barometer van je gezondheid

Het hart is natuurlijk een belangrijk orgaan, maar eigenlijk is het enkel en alleen maar een pomp. Het heeft geen emoties, geen persoonlijkheid, het stuwt gewoon het bloed het lichaam rond, meer niet. Dat zei de wereldberoemde hartchirurg Dr. Barnard, tientallen jaren...

Lees meer

Bang van cholesterol of transvet?

Iedereen is bang van een te hoge cholesterolspiegel. Niet onterecht trouwens, want het kan zich afzetten tegen de vaatwand, daardoor vernauwingen veroorzaken en zelfs leiden tot hartinfarct en/of beroerte. Ischemische klachten die verband houden met te weinig...

Lees meer