mei 1, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Baby’s in vliegtuigen: gevaar voor oorpijn

We reizen graag en steeds verder. Dat betekent dat we het vliegtuig nemen zoals onze ouders de trein. We nemen ook liefst het hele gezin mee op vakantie, inclusief de baby’s. Dat is niet zonder gevaar, want jonge kinderen kunnen vervelend reageren op de drukverschillen in het vliegtuig in vergelijking met de begane grond.

Ouders die met baby’s wensen te reizen, nemen best een aantal voorzorgsmaatregelen. Daarin zijn o.m. voldoende voedsel en zeker voldoende drank begrepen. En voor wie het nog op de klassieke manier met de auto wil doen… ook daar zijn gevaren aan verbonden. Vooral wie met de auto op reis is, moet er op bedacht zijn dat een fileprobleem de planning compleet in de war kan sturen, zodat de baby wel eens zonder drank zou kunnen komen te zitten en dat is in geval van grote warmte levensgevaarlijk. Wie regelmatig reist en zijn baby meeneemt weet dat zeker.

Baby’s moeten bijzondere aandacht krijgen op vliegtuigreizen. Ze kunnen bijvoorbeeld last krijgen van drukverschil in het binnenoor.

Maar wat te doen als met het vliegtuig wordt gereisd? Ook dan zijn er specifieke problemen, weliswaar van een andere aard. Zo moet je uitmaken of de baby zijn eigen zitje zal hebben, of dat je hem liever op de schoot houdt. Bij langdurige vliegreizen zou het wel eens kunnen tegenvallen als je hem bij je houdt. Ook zijn baby’s erg gevoelig voor luchtreizen, omdat ze zelf nog niet in staat zijn het drukverschil in de beide oren te equilibreren. Volwassenen kunnen gewoon de neus dichtknijpen en blazen, tot ze de plop in de oren waarnemen en het euvel is opgelost. Baby’s kan je op dat ogenblik iets te drinken geven. Door de slikbeweging zal via de buis van Eustachius de druk in beide oren in evenwicht gebracht worden.

Als je hier niet alert voor bent, kan het gebeuren dat de baby van Brussel tot New York aan het wenen gaat en dat is het laatste wat jijzelf en de andere passagiers graag willen meemaken.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hoe vetter de vis, hoe gezonder

Het is beter gesteld met de kwaliteit van het water van onze rivieren en meren en dat is maar goed ook. Want er zijn heel wat mensen die van lijnvissen hun hobby hebben gemaakt en dus genieten van de “vangst van hun leven”. Hoe vetter de vis, des te meer Omega-3...

Lees meer

Hartinfarct door lawaai

Stel je even voor dat onze overgrootvaders zouden terugkeren in de maatschappij van vandaag. Ze zouden hun ogen niet geloven, maar vooral ook hun oren niet. Want lawaai is overal aanwezig: op straat, op kantoor, tijdens de ontspanning in de disco, op vakantie, in de...

Lees meer

Vrouwen hebben meer last van galstenen dan mannen

Zowel lente als herfst zijn twee seizoenen waarbij sommige organen wat last kunnen veroorzaken. Lever en gal luisteren meer dan andere organen naar de wisseling van de seizoenen. Het zenuwstelsel mengt er zich trouwens ook in: parasympatisch en sympathisch...

Lees meer

Zo kun je scoliose voorkomen en rugpijn verminderen

Scoliose is een veel voorkomend probleem. Het kan op elke leeftijd beginnen of waargenomen worden en betreft een scheefstand van de ruggengraat. In de plaats van dat de ruggengraat kaarsrecht zou zijn, heeft die een zigzag of S-vorm. Dat kan beginnen van in de jeugd...

Lees meer