mei 20, 2019 | Actueel, Alle tips | 0 Reacties

Fransen meest depressieve Europeanen

Het is geruime tijd geleden dat een ploeg wetenschappers erin slaagde het verband te leggen tussen slecht weer en het optreden van psychische depressies. Wie zou het verbazen te vernemen dat het menselijke humeur kan lijden onder de aanhoudende somberheid van regenachtige dagen. Januari 2019 werd onlangs bestempeld als de meest sombere maand ooit.

De Fransen zijn blijkbaar de meest depressieve mensen van heel Europa.

Wat ons wél verwonderde, was te vernemen dat de Fransen de meest depressieve mensen van heel Europa zijn. Dat bleek uit een recent onderzoek dat verder aantoonde, dat maar liefst tien procent van de totale Franse bevolking aan deze nerveuze aandoening lijdt. Twee derde van deze patiënten zou uit vrouwen bestaan.

De uitdrukking “leven als god in Frankrijk” is voor deze mensen duidelijk niet van toepassing. Er is niet vermeld of de enquête sloeg op mensen die op het platteland leven, dan wel in de grootsteden van Frankrijk, waar tegenwoordig altijd wel “iets te beleven valt”. Fransen die niet protesteren zijn geen echte Fransen. Maar ook in ons land stijgt het aantal personen met burn-out en met depressie, vooral in de wintermaanden. In de zomer is er de zon en dat beïnvloedt zeker het humeur. Maar in de winter kunnen landerige gevoelens met succes worden bekampt dankzij een prachtig plantje dat de zon gevangen heeft: Hypericum oftewel Sint-Janskruid. Daarom is Hyperibell van Fytobell zo goed als het er op aankomt het humeur te verbeteren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

De hitte kan dodelijk zijn

We hebben er lang naar uitgekeken, die mooie zomer. Maar voor sommigen wordt het van het goede teveel. Begrijpelijk, want we zijn eigenlijk niet voorbereid op zo’n lange hete periode. Als je je verstand niet gebruikt, kan dat zelfs fataal aflopen. Zo is het absoluut...

Lees meer

Vakantie-ellende: Blijf baas over je blaas

Er wordt weer een hittegolf aangekondigd. Warm zomerweer is heerlijk, maar het kan ook lastig zijn en te veel worden. In Spanje en het zuiden van Frankrijk zijn trouwens al tientallen mensen gestorven vanwege de grote hitte. Is hitte dan dodelijk? Niet echt, maar je...

Lees meer

Wie zijn bioklok respecteert, leeft langer

De helft van de volwassen bevolking slaapt door middel van slaappillen. Dat is geen goede evolutie, want normaal moet na een dagje werken, de slaap als een welgekomen geschenk bezit van ons nemen. Slaap is nodig, dat hebben we al heel wat keren onderstreept. Het is...

Lees meer

Mooier, jonger en gezonder dankzij honing

De bijen zijn tegenwoordig dagelijks in het nieuws. Niet zozeer omdat het een gezond natuurproduct is, maar vooral omdat de Aziatische hoornaars zich tegoed doet aan onze bijen. En als we die zijn gang laten gaan, kan dat uitdraaien op een ramp. En de bijen zorgen...

Lees meer