mei 20, 2019 | Actueel, Alle tips | 0 Reacties

Fransen meest depressieve Europeanen

Het is geruime tijd geleden dat een ploeg wetenschappers erin slaagde het verband te leggen tussen slecht weer en het optreden van psychische depressies. Wie zou het verbazen te vernemen dat het menselijke humeur kan lijden onder de aanhoudende somberheid van regenachtige dagen. Januari 2019 werd onlangs bestempeld als de meest sombere maand ooit.

De Fransen zijn blijkbaar de meest depressieve mensen van heel Europa.

Wat ons wél verwonderde, was te vernemen dat de Fransen de meest depressieve mensen van heel Europa zijn. Dat bleek uit een recent onderzoek dat verder aantoonde, dat maar liefst tien procent van de totale Franse bevolking aan deze nerveuze aandoening lijdt. Twee derde van deze patiënten zou uit vrouwen bestaan.

De uitdrukking “leven als god in Frankrijk” is voor deze mensen duidelijk niet van toepassing. Er is niet vermeld of de enquête sloeg op mensen die op het platteland leven, dan wel in de grootsteden van Frankrijk, waar tegenwoordig altijd wel “iets te beleven valt”. Fransen die niet protesteren zijn geen echte Fransen. Maar ook in ons land stijgt het aantal personen met burn-out en met depressie, vooral in de wintermaanden. In de zomer is er de zon en dat beïnvloedt zeker het humeur. Maar in de winter kunnen landerige gevoelens met succes worden bekampt dankzij een prachtig plantje dat de zon gevangen heeft: Hypericum oftewel Sint-Janskruid. Daarom is Hyperibell van Fytobell zo goed als het er op aankomt het humeur te verbeteren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hoe kun je je gezondheid verbeteren?

Er zijn weinig dingen die de mensen meer beroeren dan voedsel. Het is ook het onderwerp waarover het meest boeken zijn geschreven en gedrukt. Het is ook heet belangrijkste onderwerp van gesprek als een aantal dames met elkaar converseren, naast mode, kinderen en…...

Lees meer

Veel ouderen lijden aan ondervoeding

Veel ouderen hebben een probleem dat je kunt terugbrengen tot ondervoeding. Daar zijn verschillende verklaringen voor: de dure winkelkar, het feit dat ze zich moeilijker kunnen verplaatsen, slik- en kauwproblemen als gevolg van een slecht gebit, moeilijk te been zijn...

Lees meer

Hoe best omgaan met angstgevoelens?

Vorige week raakten de resultaten van de BELHEALTH-studie bekend, het "Belgian Health and Well-Being Cohort", waarin gepeild werd naar de stressbestendigheid van de Belgische bevolking. Daarin speelden volgens Medi-Quality verschillende elementen een rol: de...

Lees meer