mei 20, 2019 | Actueel, Alle tips | 0 Reacties

Fransen meest depressieve Europeanen

Het is geruime tijd geleden dat een ploeg wetenschappers erin slaagde het verband te leggen tussen slecht weer en het optreden van psychische depressies. Wie zou het verbazen te vernemen dat het menselijke humeur kan lijden onder de aanhoudende somberheid van regenachtige dagen. Januari 2019 werd onlangs bestempeld als de meest sombere maand ooit.

De Fransen zijn blijkbaar de meest depressieve mensen van heel Europa.

Wat ons wél verwonderde, was te vernemen dat de Fransen de meest depressieve mensen van heel Europa zijn. Dat bleek uit een recent onderzoek dat verder aantoonde, dat maar liefst tien procent van de totale Franse bevolking aan deze nerveuze aandoening lijdt. Twee derde van deze patiënten zou uit vrouwen bestaan.

De uitdrukking “leven als god in Frankrijk” is voor deze mensen duidelijk niet van toepassing. Er is niet vermeld of de enquête sloeg op mensen die op het platteland leven, dan wel in de grootsteden van Frankrijk, waar tegenwoordig altijd wel “iets te beleven valt”. Fransen die niet protesteren zijn geen echte Fransen. Maar ook in ons land stijgt het aantal personen met burn-out en met depressie, vooral in de wintermaanden. In de zomer is er de zon en dat beïnvloedt zeker het humeur. Maar in de winter kunnen landerige gevoelens met succes worden bekampt dankzij een prachtig plantje dat de zon gevangen heeft: Hypericum oftewel Sint-Janskruid. Daarom is Hyperibell van Fytobell zo goed als het er op aankomt het humeur te verbeteren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Minder kans op griep deze winter? Hoezo?

Griep is een erg besmettelijke ziekte en wordt overgebracht door een virus. Je kunt het een beetje vergelijken met Covid, dat ook afkomstig is van een virus, maar aan griep zijn we wel al wat meer gewend. Velen hebben antistoffen opgebouwd, maar zoals alle virussen...

Lees meer

Hoge bloeddruk: de geniepige doder

We zijn eigenlijk niet goed bezig. Slapeloosheid, stress, burn-out, agressie, problemen, vrees en angsten, zelfs existentiële angst, onzekerheid over de toekomst, sterfgevallen in de familie, langdurige ziekten, pandemieën, winter en winterziekten… het zijn allemaal...

Lees meer

Vertroetel je metabolisme en leef langer

Wie herinnert zich niet de fameuze uitspraken van wijlen dokter Herman Lecompte, die beweerde dat hij duizend jaar kon worden; Het geheim: de afbraak stoppen door middel van vitamines en antioxidanten, want daar lag het geheim van een lang en gezond leven. Eigenlijk...

Lees meer