mei 20, 2019 | Actueel, Alle tips | 0 Reacties

Fransen meest depressieve Europeanen

Het is geruime tijd geleden dat een ploeg wetenschappers erin slaagde het verband te leggen tussen slecht weer en het optreden van psychische depressies. Wie zou het verbazen te vernemen dat het menselijke humeur kan lijden onder de aanhoudende somberheid van regenachtige dagen. Januari 2019 werd onlangs bestempeld als de meest sombere maand ooit.

De Fransen zijn blijkbaar de meest depressieve mensen van heel Europa.

Wat ons wél verwonderde, was te vernemen dat de Fransen de meest depressieve mensen van heel Europa zijn. Dat bleek uit een recent onderzoek dat verder aantoonde, dat maar liefst tien procent van de totale Franse bevolking aan deze nerveuze aandoening lijdt. Twee derde van deze patiënten zou uit vrouwen bestaan.

De uitdrukking “leven als god in Frankrijk” is voor deze mensen duidelijk niet van toepassing. Er is niet vermeld of de enquête sloeg op mensen die op het platteland leven, dan wel in de grootsteden van Frankrijk, waar tegenwoordig altijd wel “iets te beleven valt”. Fransen die niet protesteren zijn geen echte Fransen. Maar ook in ons land stijgt het aantal personen met burn-out en met depressie, vooral in de wintermaanden. In de zomer is er de zon en dat beïnvloedt zeker het humeur. Maar in de winter kunnen landerige gevoelens met succes worden bekampt dankzij een prachtig plantje dat de zon gevangen heeft: Hypericum oftewel Sint-Janskruid. Daarom is Hyperibell van Fytobell zo goed als het er op aankomt het humeur te verbeteren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Wat kan een kankerpatiënt best eten?

Kankerpatiënten eten vaak de verkeerde producten. Het is dan ook van belang dat ze weten wat goed en slecht is voor hun gezondheid, omdat hun welbehagen in grote mate afhankelijk is van wat ze eten. Kankerpatiënten begaan dikwijls grote dieetfouten die hun genezing...

Lees meer

Veranderende moraal wakkert gonorroe weer aan

Terwijl de aandacht op het levensgevaarlijke aids wordt toegespitst, ontgaat het velen dat er nog andere geslachtsziekten zijn die eveneens toenemen. Gonorroe is één van de „klassieke” geslachtsziekten die alleen via geslachtsverkeer kunnen worden overgedragen. De...

Lees meer

Opgepast met vermageringsdiëten

Vermageringsdiëten zijn het populairst op internet, tenminste wat de zoekmachines als aantal vragen te verwerken krijgen. Ook veel dokters worden tegenwoordig overstelpt met de vraag naar inspuitingen die normaal voor diabetespatiënten bedoeld zijn, maar waarvan...

Lees meer