mei 27, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Goed nieuws voor studenten: Ginkgo Biloba en vitamines verbeteren geheugen

Een goede doorbloeding van de hersenen is van belang voor een goede functie van het geheugen. En ook het vroegtijdig dementeren houdt daarmee verband. Geheugentraining kan dat proces vertragen, maar ook de leefwijze heeft een doorslaggevende invloed.

Al lang was bekend dat Ginkgo Biloba de doorbloeding in de fijne haarvaten van de hersenen verbetert. Recent wetenschappelijk onderzoek in de Verenigde Staten en Japan heeft aangetoond dat een voldoende dosis vitamine E en vitamine C dit proces ook gunstig kan beïnvloeden: de hersenen blijven langer en beter functioneren bij wie voldoende vitamines opneemt.

Ginkgo Biloba en vitamines C en E zijn uitstekend voedsel voor het brein. Ze verbeteren het geheugen en dat is interessant voor studenten.

Zelfs wie nog maar eenmaal in de week een flinke dosis vitamine C en E slikt, maar dan liefst de natuurlijke vorm, heeft al meer dan 80 percent kans langere tijd vitaal van geest te blijven. Van de onderzochte personen was ruim 88 percent beter in staat een goed geheugen te bewaren als ze voldoende vitamines hadden gebruikt.

Omdat bij het ouder worden de absorptiekans verkleint, is het nuttig te voorzien in een grotere toediening. Omdat bij een grotere inname van vitamine C ook de ijzerabsorptie verbetert, zullen heel wat patiënten zich met een vitaminekuur beter gaan voelen. Het zuurstoftransport naar de weefsels neemt toe en de chemische activiteit van de hersenen verbetert.

Er zijn ook studies die er op wijzen dat antioxidanten zoals vitamine C en E niet enkel dementie afremmen en helpen voorkomen, maar ook de ziekte van Alzheimer.
Maar voor de studenten is het interessant in te zetten op de goede eigenschappen van Ginkgo Biloba, om de geest en de bloedvaten open te houden.
Op zoek naar een uitstekend preparaat van Ginkgo Biloba? Denk dan aan Ginkgosan van Fytobell.
Je vindt Ginkgosan van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 3002-458. Of je kan het ook online bestellen via www.boverte.com of via www.almed.be.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Beter slapen door te vermageren

Roken is zowat de standaard van ongezond leven en alles wat ongezond is, wordt daarmee vergeleken. Zo wordt bijvoorbeeld gesteld dat “zitten”, het nieuwe roken is, omdat veel mensen met een kantoorbaan te weinig bewegen en daarmee betalen voor hun gezondheid. Niet...

Lees meer

Hoe kun je gezond vermageren?

Talrijk zijn de patiënten die willen vermageren. Er zijn organisaties die er fortuinen aan verdienen, terwijl de resultaten eigenlijk volkomen afhangen van de inzet en vooral ook de kennis van de persoon zelf die wat minder gewicht op de weegschaal wil aflezen. Er is...

Lees meer

Hoe je cholesterol perfect beheersen?

In tegenstelling tot wat velen denken wordt cholesterol niet vooral aangebracht door de voeding. Het is het lichaam zelf die deze belangrijke stof grotendeels aanmaakt. Dat betekent ook dat cholesterol heel belangrijk is voor het lichaam: hormonen, hersenen, enz. Je...

Lees meer

Kun je ook te gezond eten?

De Europese gemeenschap is ons een loer aan het draaien: steeds meer voedsel mag genetisch gemanipuleerd worden en men hoeft daarover de consument niet in te lichten. Op wiens maat en voordeel is dit “recept” dan wel geschreven? Je kunt ook te veel met gezond eten...

Lees meer

Beweging en nuttig werk helpt depressieve patiënt

De problemen stapelen zich op. Niet te verwonderen dat veel mensen depressief worden. Niet iedereen heeft dezelfde spankracht en kan er voluit tegenop. Daar kun je wel wat aan doen. Veel mensen voelen zich depressief. Zinvol werk, beweging en Hyperibell kunnen daar...

Lees meer