mei 27, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Goed nieuws voor studenten: Ginkgo Biloba en vitamines verbeteren geheugen

Een goede doorbloeding van de hersenen is van belang voor een goede functie van het geheugen. En ook het vroegtijdig dementeren houdt daarmee verband. Geheugentraining kan dat proces vertragen, maar ook de leefwijze heeft een doorslaggevende invloed.

Al lang was bekend dat Ginkgo Biloba de doorbloeding in de fijne haarvaten van de hersenen verbetert. Recent wetenschappelijk onderzoek in de Verenigde Staten en Japan heeft aangetoond dat een voldoende dosis vitamine E en vitamine C dit proces ook gunstig kan beïnvloeden: de hersenen blijven langer en beter functioneren bij wie voldoende vitamines opneemt.

Ginkgo Biloba en vitamines C en E zijn uitstekend voedsel voor het brein. Ze verbeteren het geheugen en dat is interessant voor studenten.

Zelfs wie nog maar eenmaal in de week een flinke dosis vitamine C en E slikt, maar dan liefst de natuurlijke vorm, heeft al meer dan 80 percent kans langere tijd vitaal van geest te blijven. Van de onderzochte personen was ruim 88 percent beter in staat een goed geheugen te bewaren als ze voldoende vitamines hadden gebruikt.

Omdat bij het ouder worden de absorptiekans verkleint, is het nuttig te voorzien in een grotere toediening. Omdat bij een grotere inname van vitamine C ook de ijzerabsorptie verbetert, zullen heel wat patiënten zich met een vitaminekuur beter gaan voelen. Het zuurstoftransport naar de weefsels neemt toe en de chemische activiteit van de hersenen verbetert.

Er zijn ook studies die er op wijzen dat antioxidanten zoals vitamine C en E niet enkel dementie afremmen en helpen voorkomen, maar ook de ziekte van Alzheimer.
Maar voor de studenten is het interessant in te zetten op de goede eigenschappen van Ginkgo Biloba, om de geest en de bloedvaten open te houden.
Op zoek naar een uitstekend preparaat van Ginkgo Biloba? Denk dan aan Ginkgosan van Fytobell.
Je vindt Ginkgosan van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 3002-458. Of je kan het ook online bestellen via www.boverte.com of via www.almed.be.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Minder hartproblemen met meer vis

Het valt niet meer te ontkennen: junkfood kan je gezondheid ernstige schade toebrengen. Wie daar de voorkeur aan geeft en het geregeld gebruikt, zal eerder ziek kunnen worden en zijn leven ook serieus bekorten. Het is als het ware een abonnement op problemen. Daarin...

Lees meer

Is joggen wel gezond?

Je ziet ze elke dag langs de weg lopen: mannen met een hoogrood gezicht, bijna apathisch voor zich uitkijkend, de diep leegte in, want hun inspanning maakt hen bijna tot een robot: de jogger. Vaak gaan sommige mannen er tot op zeer hoge leeftijd mee door en dat is van...

Lees meer

Hoe vetter de vis, hoe gezonder

Het is beter gesteld met de kwaliteit van het water van onze rivieren en meren en dat is maar goed ook. Want er zijn heel wat mensen die van lijnvissen hun hobby hebben gemaakt en dus genieten van de “vangst van hun leven”. Hoe vetter de vis, des te meer Omega-3...

Lees meer