mei 9, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Haastig leven en stress verkorten je leven

Stressbalans kan je helpen!

Zoals de meeste mensen hun leven leiden, lijkt het op een versnelde film. Ze hollen en haasten zich hals over kop in het leven. Ze vergeten te leven, zo enorm zijn ze benomen door de dagelijkse bezigheden.

De stress is voor velen zo ondraaglijk dat ze lijden onder slapeloosheid, concentratiestoornissen en allerlei psychosomatische problemen, gaande van maagziekten, hartkloppingen, huidaandoeningen tot spasmen van darmen en spieren.

Gejaagdheid, stress, gebrek aan ontspanning maakt mensen ziek en verkort hun leven.

Zo lang het tot functionele storingen beperkt blijft, valt het mee, tot… het probleem uitgroeit tot een orgaanziekte en de weg terug erg moeilijk of zelfs onmogelijk wordt.

Wie tevreden leeft en vrede heeft met zichzelf en het leven, leeft langer en is zelden ziek. Mensen wiens stofwisselingsintensiteit op volle toeren draait, die een hoge stressfactor hebben zijn sneller ziek, moeten vaak medicijnen slikken en hebben een lagere levensverwachting.

Managers die van de ene plaats naar de andere jagen, die haastig eten, die bezeten zijn door cijfers en successen vragen om moeilijkheden. Sportlui die door dadendrang bezield zijn en zichzelf niet sparen en hun resultaten laten primeren boven hun gezondheid hebben een kleinere levensverwachting dan de monnik die volgens de wetmatigheid van de natuur en het leven leeft.

Als je ’s avonds je hoofd tevreden te ruste kan leggen is dat de beste garantie dat je ’s anderendaags weer gezond opstaat en gezond blijft.

Leer daarom te ontspannen. Wandel en beweeg in de natuur. Voel je nuttig met een werk voor een goed doel. Lees en converseer met aangename en rustige mensen. Eet gezond en vergeet niet te leven! Dat is de beste garantie op een gelukkig en lang leven.

En tegen de stress kan je zeker wat doen met een goed natuurlijk preparaat: Stressbalans van Fytobell.

Je vindt Stressbalans van Fytobell in apotheken met CNK-bestelnummer: 2730-232. Je kan het ook online bestellen via www.boverte.com of via www.almed.be.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

De hitte kan dodelijk zijn

We hebben er lang naar uitgekeken, die mooie zomer. Maar voor sommigen wordt het van het goede teveel. Begrijpelijk, want we zijn eigenlijk niet voorbereid op zo’n lange hete periode. Als je je verstand niet gebruikt, kan dat zelfs fataal aflopen. Zo is het absoluut...

Lees meer

Vakantie-ellende: Blijf baas over je blaas

Er wordt weer een hittegolf aangekondigd. Warm zomerweer is heerlijk, maar het kan ook lastig zijn en te veel worden. In Spanje en het zuiden van Frankrijk zijn trouwens al tientallen mensen gestorven vanwege de grote hitte. Is hitte dan dodelijk? Niet echt, maar je...

Lees meer

Wie zijn bioklok respecteert, leeft langer

De helft van de volwassen bevolking slaapt door middel van slaappillen. Dat is geen goede evolutie, want normaal moet na een dagje werken, de slaap als een welgekomen geschenk bezit van ons nemen. Slaap is nodig, dat hebben we al heel wat keren onderstreept. Het is...

Lees meer

Mooier, jonger en gezonder dankzij honing

De bijen zijn tegenwoordig dagelijks in het nieuws. Niet zozeer omdat het een gezond natuurproduct is, maar vooral omdat de Aziatische hoornaars zich tegoed doet aan onze bijen. En als we die zijn gang laten gaan, kan dat uitdraaien op een ramp. En de bijen zorgen...

Lees meer