mei 28, 2019 | Alle tips, Voeding | 0 Reacties

Handig in de keuken: boter invriezen en dan raspen

De tijd om alles, of liever zoveel mogelijk zelf te doen is terug. Voor veel mensen is dat een noodzaak omdat ze financieel geen weelde meer hebben, voor anderen een gezellig tijdverdrijf of voor weer anderen een manier om een familiefeestje, een ontmoeting met vrienden, een etentje in eigen huis wat meer karakter en een persoonlijke toets te geven.

Bovendien is zelf kokkerellen weer “in”. Veel keukenprinsessen beginnen dan ook zelf te experimenteren met een dessertje, omdat het niet zo ingewikkeld hoeft te zijn en zelden kan mislukken. En mocht dat toch het geval zijn, dan kun je zelf snel wat nieuws maken of iets uit de vrieskast halen om de afsluiter nog goed te maken.

Een trucje om boter op een gemakkelijke manier aan allerlei desserten of gerechten toe te voegen: vries de boter in en rasp ze.

Maar probeer het toch maar zelf eerst eens om iets uit de hoge hoed te toveren en een lekker dessertje te maken, bijvoorbeeld koekjes.

Daar hoort natuurlijk boter bij en zowel voor de gezondheid als voor de smaak moet dat liefst “echte” boter zijn, vroeger werd dat zelfs “goede” boter genoemd, in tegenstelling tot margarine.

Hoe doe je dat met koekjes en boter? Wel je kan de boter best invriezen daarvoor. Dan krijg je een korst of stokje boter dat best bevroren is om goed te kunnen werken.

Je moet ook behoorlijk snel werken om te voorkomen dat de boter smelt, want geraspte boter is het ideale mirakelmiddel om toe te voegen aan bloem voordat je koekjes, broodjes, muffins, enz. bakt.

Als je geraspte boter gebruikt (en dat kan niet als de boter niet echt gekoeld of bevroren is) dan krijg je dat de boter veel sneller smelt. Bevroren boter kan je natuurlijk niet smeren. Het lukt het niet om dat op die manier op een boterham te leggen bijvoorbeeld. Als je boter te koud is om uit te smeren, dan kan je ze trouwens ook raspen op de boterham. Je kan geraspte boter ook toevoegen op toast, groenten of een gebakken aardappel! Op die manier is boter trouwens veel gemakkelijker te hanteren, hoef je altijd de boter maar op dezelfde manier te bewaren en kan je ze aan veel gerechten geraspt toevoegen. Veel plezier in de keuken en smakelijk!

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

De superieure geneeskracht van honing

Sommigen beweren dat honing hetzelfde is als suiker en dat het evenveel nadelen heeft voor de gezondheid. Dat is wel een merkwaardige uitspraak en ongetwijfeld geïnspireerd door de belangen van de raffinagefabrieken van suiker. Om één groot verschil te noemen: suiker...

Lees meer

Ui: wondermiddel uit de natuur

Met look verdrijf je heksen en vampiers, met ui genees je verkoudheden, met prei sterk je de nieren. Uiteraard zijn sommige van deze gezegden pure kwakzalverij, terwijl er nochtans heilzame kracht in verscholen zit die voor onze gezondheid interessant kan zijn. Het is...

Lees meer

Pillen kunnen gezond voedsel niet vervangen

Onderzoeken tonen steeds meer aan dat gezondheid, ziekte en vroegtijdig overlijden sterk verbonden zijn met de levenswijze en vooral ook met de voeding. Een onderzoek onder meer dan 20.000 Italianen heeft duidelijk aangetoond dat de levensverwachting met meer dan tien...

Lees meer