mei 28, 2019 | Alle tips, Voeding | 0 Reacties

Handig in de keuken: boter invriezen en dan raspen

De tijd om alles, of liever zoveel mogelijk zelf te doen is terug. Voor veel mensen is dat een noodzaak omdat ze financieel geen weelde meer hebben, voor anderen een gezellig tijdverdrijf of voor weer anderen een manier om een familiefeestje, een ontmoeting met vrienden, een etentje in eigen huis wat meer karakter en een persoonlijke toets te geven.

Bovendien is zelf kokkerellen weer “in”. Veel keukenprinsessen beginnen dan ook zelf te experimenteren met een dessertje, omdat het niet zo ingewikkeld hoeft te zijn en zelden kan mislukken. En mocht dat toch het geval zijn, dan kun je zelf snel wat nieuws maken of iets uit de vrieskast halen om de afsluiter nog goed te maken.

Een trucje om boter op een gemakkelijke manier aan allerlei desserten of gerechten toe te voegen: vries de boter in en rasp ze.

Maar probeer het toch maar zelf eerst eens om iets uit de hoge hoed te toveren en een lekker dessertje te maken, bijvoorbeeld koekjes.

Daar hoort natuurlijk boter bij en zowel voor de gezondheid als voor de smaak moet dat liefst “echte” boter zijn, vroeger werd dat zelfs “goede” boter genoemd, in tegenstelling tot margarine.

Hoe doe je dat met koekjes en boter? Wel je kan de boter best invriezen daarvoor. Dan krijg je een korst of stokje boter dat best bevroren is om goed te kunnen werken.

Je moet ook behoorlijk snel werken om te voorkomen dat de boter smelt, want geraspte boter is het ideale mirakelmiddel om toe te voegen aan bloem voordat je koekjes, broodjes, muffins, enz. bakt.

Als je geraspte boter gebruikt (en dat kan niet als de boter niet echt gekoeld of bevroren is) dan krijg je dat de boter veel sneller smelt. Bevroren boter kan je natuurlijk niet smeren. Het lukt het niet om dat op die manier op een boterham te leggen bijvoorbeeld. Als je boter te koud is om uit te smeren, dan kan je ze trouwens ook raspen op de boterham. Je kan geraspte boter ook toevoegen op toast, groenten of een gebakken aardappel! Op die manier is boter trouwens veel gemakkelijker te hanteren, hoef je altijd de boter maar op dezelfde manier te bewaren en kan je ze aan veel gerechten geraspt toevoegen. Veel plezier in de keuken en smakelijk!

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Chocolade: smullend hartziekten voorkomen

De discussie blijft duren en dat heeft de Nederlandse Dr. Gert Schuitemaker van de orthomoleculaire wetenschappen duidelijk gemaakt. Chocolade is een geweldig genotmiddel. Veel vrouwen vertonen vooral in de periode rond de menstruatie een onweerstaanbare drang om...

Lees meer

Prostaatkanker voorkomen: meer tomaten eten!

Wat borstkanker voor vrouwen betekent, geldt voor mannen: prostaatkanker. Vroegtijdige opsporing is daarbij van belang, maar je kunt ook invloed uitoefenen op de kans dat je prostaatkanker krijgt. Met andere woorden, door je leefstijl aan te passen, verkleint je...

Lees meer

Broccoli beschermt tegen borstkanker

Borstkanker is de vorm van kanker die het meest voorkomt bij vrouwen. Bijna een derde van alle vrouwen die kanker krijgen, krijgt borstkanker. Eén op de negen vrouwen en één op de vijftienhonderd mannen krijgen borstkanker. Lignanen uit broccoli en iso-flavonen uit...

Lees meer

Kinderen die yoghurt eten zijn gezonder

Het belang van een gezond microbioom wordt van langsom meer onderstreept en duidelijker. Het darmmicrobioom is verantwoordelijk voor een goede weerstand. Daarom is het van het grootste belang ervoor te zorgen dat er voldoende goede bacteriën worden opgenomen die de...

Lees meer

Minder borstkanker met meer soja

Wat prostaatkanker voor mannen betekent, is borstkanker voor vrouwen: steeds meer mensen worden het er slachtoffer van. Bij vrouwen is dat al 1 op 9 en dat aantal breidt nog uit. Onze levensstijl heeft er natuurlijk mee te maken en het feit dat zowel in onze voeding,...

Lees meer

Obesitas: Als je buik piept, eet je te veel

Obesitas is een van de oorzaken van moderne ziekten: diabetes, hart- en vaatproblemen, beroerte, hoge bloeddruk, voortijdige slijtage aan de gewrichten, kortademigheid, leverproblemen ook kanker en zelfs besmettelijke ziekten zoals covid. De helft van de dierbare...

Lees meer