Hoe kan je je juwelen weer als nieuw laten fonkelen?

Iedereen houdt een beetje van juwelen. Die hoeven niet peperduur te zijn, maar wel mooi. En je moet ze natuurlijk ook mooi kunnen houden. Dat doe je door ze goed te verzorgen.
Want zweet, luchtvervuiling, parfums, cosmetica en vooral zon en water, zelfs zeewater, laten zeker hun invloed achter op je juwelen.

Daar moet je iets aan doen door ze geregeld goed schoon te maken. Je moet het wel op de gepaste manier doen, anders gaan je ringen, kettingetjes, armbanden enz. er na korte tijd geruïneerd uitzien en dat willen we niet. Dus kan je maar beter volgende tips toepassen om je juwelen er altijd tiptop te laten uitzien.

Als je je juwelen mooi wilt houden, dan moet je ze regelmatig reinigen.

Een van de belangrijkste fouten die gemaakt worden is dat juwelen te vaak en te gemakkelijk in contact komen met parfum. Juwelen houden niet van parfum noch van lotions. Daarom kan je best eerst wat crème op de huid doen, of haarlak, laat drogen, en dan kun je je sieraden er op doen. Op deze manier wordt je juweeltje niet bedekt met smurrie.

Om je juwelen schoon te maken, moet je altijd een zeer zachte doek gebruiken! Maak de ringen vaak schoon, en volg deze methode voor een diepere reiniging:

  1. Begin met een beetje warm water en een paar druppels zachte, natuurlijke zeep. Gebruik geen detergent, want dat kan de juwelen beschadigen.
  2. Laat de sieraden 5 à 10 minuten weken.
  3. Neem nu een tandenborstel, en schrob zachtjes onder en rond de steentjes, of een plek waar zich vuil kan verzamelen.
  4. Droog de sieraden af met een zachte doek en alles ziet er weer als nieuw uit!
  5. Deze methode is veilig voor goud, zilver, platina, diamant, saffieren en zelfs robijnen! U kunt dit elke week doen, indien nodig, maar één keer per maand is prima voor de meeste sieraden.

Op die manier zullen uw sieraden in enkele minuten tijd weer als nieuw worden omgetoverd! Er bestaan ook ultrasone reinigers, maar daar hangt natuurlijk een prijskaartje aan vast. Je kan ook gebruik maken van stoom.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Opgepast: ook na de week van de teek!

Stel dat na een telling vastgesteld wordt dat er op één vierkante kilometer honderdduizend mensen wonen. Dat lijkt gigantisch veel en onmogelijk en het zou trouwens leiden tot gevaarlijke toestanden. Want waar veel mensen op een beperkte oppervlakte wonen stijgt het...

Lees meer

Geen paniek: De truc tegen de hik

Je hebt het vast al meegemaakt: iemand krijgt tijden het eten een onbedaarlijke hik, waarbij telkens grote happen lucht worden ingeslikt. De goede raad van grootmoeder is nog altijd van kracht: drink een flinke slok koud water, of hou de adem in. Maar de hik wat is...

Lees meer

We worden langzaam vergiftigd

We weten allemaal dat de kwaliteit van de voeding ook de kwaliteit van onze gezondheid beïnvloedt en zelfs in belangrijke mate meebepaalt. Denk maar aan roken, de kwaliteit van de lucht, het fabrieksvoedsel, de bewerking van de basiselementen van de voeding. We eten...

Lees meer