Hoe kan je je juwelen weer als nieuw laten fonkelen?

Iedereen houdt een beetje van juwelen. Die hoeven niet peperduur te zijn, maar wel mooi. En je moet ze natuurlijk ook mooi kunnen houden. Dat doe je door ze goed te verzorgen.
Want zweet, luchtvervuiling, parfums, cosmetica en vooral zon en water, zelfs zeewater, laten zeker hun invloed achter op je juwelen.

Daar moet je iets aan doen door ze geregeld goed schoon te maken. Je moet het wel op de gepaste manier doen, anders gaan je ringen, kettingetjes, armbanden enz. er na korte tijd geruïneerd uitzien en dat willen we niet. Dus kan je maar beter volgende tips toepassen om je juwelen er altijd tiptop te laten uitzien.

Als je je juwelen mooi wilt houden, dan moet je ze regelmatig reinigen.

Een van de belangrijkste fouten die gemaakt worden is dat juwelen te vaak en te gemakkelijk in contact komen met parfum. Juwelen houden niet van parfum noch van lotions. Daarom kan je best eerst wat crème op de huid doen, of haarlak, laat drogen, en dan kun je je sieraden er op doen. Op deze manier wordt je juweeltje niet bedekt met smurrie.

Om je juwelen schoon te maken, moet je altijd een zeer zachte doek gebruiken! Maak de ringen vaak schoon, en volg deze methode voor een diepere reiniging:

  1. Begin met een beetje warm water en een paar druppels zachte, natuurlijke zeep. Gebruik geen detergent, want dat kan de juwelen beschadigen.
  2. Laat de sieraden 5 à 10 minuten weken.
  3. Neem nu een tandenborstel, en schrob zachtjes onder en rond de steentjes, of een plek waar zich vuil kan verzamelen.
  4. Droog de sieraden af met een zachte doek en alles ziet er weer als nieuw uit!
  5. Deze methode is veilig voor goud, zilver, platina, diamant, saffieren en zelfs robijnen! U kunt dit elke week doen, indien nodig, maar één keer per maand is prima voor de meeste sieraden.

Op die manier zullen uw sieraden in enkele minuten tijd weer als nieuw worden omgetoverd! Er bestaan ook ultrasone reinigers, maar daar hangt natuurlijk een prijskaartje aan vast. Je kan ook gebruik maken van stoom.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Neen, de menopauze maakt geen eind aan alle vreugde

Elke vrouw maakt het ooit mee: bij de ene wat vroeger dan bij de andere en dat is gewoonlijk erfelijk bepaald, tenzij het vroeger komt vanwege een trauma of ziekte: de menopauze. De menopauze zelf is een compleet natuurlijke “gebeurtenis” en beslist geen ziekte. Er...

Lees meer

Het recept voor een gelukkiger leven

Wat is het belangrijkste in het leven? Dat je gelukkig bent, dat je uitzicht hebt op een mooie en zekere toekomst voor jezelf en je gezin, dat je gezond bent en dat je kinderen en je partner het goed maken. Maar bovenal die wensen torent torenhoog de ultieme wens:...

Lees meer

BERNAGIE verjongt je huid en je geest

De natuur is wondermooi gemaakt en er is niemand ter wereld die niet verfrist en beter uit een natuurbad tevoorschijn komt. De planten en de kleuren dragen daartoe bij. Maar er zijn nog meer kwaliteiten die besloten liggen in de natuur. Je moet ze leren kennen en...

Lees meer