Hoe kan je je juwelen weer als nieuw laten fonkelen?

Iedereen houdt een beetje van juwelen. Die hoeven niet peperduur te zijn, maar wel mooi. En je moet ze natuurlijk ook mooi kunnen houden. Dat doe je door ze goed te verzorgen.
Want zweet, luchtvervuiling, parfums, cosmetica en vooral zon en water, zelfs zeewater, laten zeker hun invloed achter op je juwelen.

Daar moet je iets aan doen door ze geregeld goed schoon te maken. Je moet het wel op de gepaste manier doen, anders gaan je ringen, kettingetjes, armbanden enz. er na korte tijd geruïneerd uitzien en dat willen we niet. Dus kan je maar beter volgende tips toepassen om je juwelen er altijd tiptop te laten uitzien.

Als je je juwelen mooi wilt houden, dan moet je ze regelmatig reinigen.

Een van de belangrijkste fouten die gemaakt worden is dat juwelen te vaak en te gemakkelijk in contact komen met parfum. Juwelen houden niet van parfum noch van lotions. Daarom kan je best eerst wat crème op de huid doen, of haarlak, laat drogen, en dan kun je je sieraden er op doen. Op deze manier wordt je juweeltje niet bedekt met smurrie.

Om je juwelen schoon te maken, moet je altijd een zeer zachte doek gebruiken! Maak de ringen vaak schoon, en volg deze methode voor een diepere reiniging:

  1. Begin met een beetje warm water en een paar druppels zachte, natuurlijke zeep. Gebruik geen detergent, want dat kan de juwelen beschadigen.
  2. Laat de sieraden 5 à 10 minuten weken.
  3. Neem nu een tandenborstel, en schrob zachtjes onder en rond de steentjes, of een plek waar zich vuil kan verzamelen.
  4. Droog de sieraden af met een zachte doek en alles ziet er weer als nieuw uit!
  5. Deze methode is veilig voor goud, zilver, platina, diamant, saffieren en zelfs robijnen! U kunt dit elke week doen, indien nodig, maar één keer per maand is prima voor de meeste sieraden.

Op die manier zullen uw sieraden in enkele minuten tijd weer als nieuw worden omgetoverd! Er bestaan ook ultrasone reinigers, maar daar hangt natuurlijk een prijskaartje aan vast. Je kan ook gebruik maken van stoom.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Wat is de beste geneeskunde?

Preventie is de beste geneeskunde. Daar zal niemand aan twijfelen, maar er zijn maar weinig mensen die daar echt naar leven. “We zien wel”. Dan is het gewoonlijk al te laat. Wie verstandig is houdt daar wèl rekening mee en gaat zijn levenswijze afstemmen op zijn...

Lees meer

Is uw voeding ook uw medicijn?

“We zijn wat we eten”. En “Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding. Deze legendarische uitspraak van de grondlegger van de geneeskunde Hippocrates, heeft nog altijd niets van zijn waarde ingeboet. De natuur verschaft ons alle dingen die we nodig...

Lees meer

Bevatten onze maaltijden nog wel voedsel?

We hebben gezien wat de pandemie met de mensen en de maatschappij heeft gedaan en nu wat de hitte en het klimaat kunnen veroorzaken. We gebruiken de natuur en onszelf alsof er geen einde aan komt. We plegen roofbouw zowel op onszelf als op de planeet, terwijl we beide...

Lees meer

Waarom slapen ouderen minder goed?

Het is bekend dat oudere mensen slechter slapen. Ze hebben veelal problemen met het in slaap vallen, het doorslapen en bij het opnieuw in slaap vallen als men 's nachts of te vroeg in de ochtend wakker is geworden. Slecht slapen, is aantoonbaar slecht voor de...

Lees meer

Helder water kan een dodelijke tijdbom zijn

Nu met deze hete dagen worden we er van allerlei kanten op gewezen dat we voldoende moeten drinken. Water, natuurlijk! Het lichaam verliest ongeveer anderhalve liter water per dag en die moet worden gecompenseerd door te drinken. Daar mag je soep bijtellen, maar geen...

Lees meer