mei 23, 2019 | Alle tips, Huishoudcoach | 0 Reacties

Hoe schimmels in huis verwijderen met zelfgemaakt natuurlijk middel?

Schimmels kunnen zeer gevaarlijk zijn en zelfs uw gezondheid helemaal ondermijnen. In het oude Israël moesten de Israëlieten als er schimmel in een huis werd ontdekt, de woning compleet platbranden. Zo gevaarlijk werd die schimmel beschouwd. Tegenwoordig hoef je echt je huis niet meer in brand te steken om schimmel te verwijderen, want we hebben de beschikking over goede middelen, ook natuurlijke ingrediënten.

Zo kun je schimmel uiteraard verwijderen met javel oftewel bleekwater, chloor dus. Let wel, het is een toxisch goedje en als je het toepast moet je jezelf goed beschermen.

Schimmel in huis is zeer ongezond. Dankzij onze tip kom je er snel weer vanaf met een zelfgemaakt natuurlijk middel.

Er is evenwel een uitstekend natuurlijk alternatief: tea-tree-olie oftewel de olie van de theeboom, de Camelia sinensis.

De Aboriginals gebruikten tea tree olie om wonden te verzorgen om zodoende infecties te vermijden. De bladeren van de theeboom werden in een vijzel verbrijzeld en zo gekneusd op wonden gelegd om te verzorgen. Ook de olie werd daar voor gebruikt. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat de olie uit de theeboom of tea tree honderdmaal krachtiger is dan carbolzuur, dat ook een oud kiemdodend middel was.

Uit recente studies blijkt dat je tea tree olie kan gebruiken bij veel ongemakken: verschillende ademhalingsproblemen, van keelpijn en een loopneus tot astma en bronchitis. De Aboriginals gebruikten het zelfs bij tuberculose.

Dankzij de antibiotische eigenschappen kan je er ook huidaandoeningen, zoals huiduitslag, brandwonden en zelfs roos mee behandelen. Het vernietigt ook schimmels en kiemen en dat is interessant in een woning.

Om schimmels te voorkomen moet je uiteraard voldoende verluchten en vooral ook vochtophoping vermijden. Warmte, vocht en gebrek aan luchtcirculatie zijn de grote oorzaken van schimmels in huis.

Dus: verluchten en vocht vermijden.

Wat kan je nog meer doen? Een goed zelfgemaakt natuurlijk bestrijdingsmiddel aanwenden.

Wat heb je nodig? Een broesspuit, water en tea-tree-olie.

Meng dan als volgt:

– 2 kopjes water

– 2 theelepels theeboomolie oftewel tea-tree-olie.

Giet het mengsel in een broesspuit en spuit overvloedig op de plekken waar de schimmel groeit. Nadien gewoon laten drogen. Veeg af met een droge doek en de schimmel is weg. Op die manier woon je weer in een gezond huis en kan je de plekken weer behangen of schilderen.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Geen paniek: De truc tegen de hik

Je hebt het vast al meegemaakt: iemand krijgt tijden het eten een onbedaarlijke hik, waarbij telkens grote happen lucht worden ingeslikt. De goede raad van grootmoeder is nog altijd van kracht: drink een flinke slok koud water, of hou de adem in. Maar de hik wat is...

Lees meer

We worden langzaam vergiftigd

We weten allemaal dat de kwaliteit van de voeding ook de kwaliteit van onze gezondheid beïnvloedt en zelfs in belangrijke mate meebepaalt. Denk maar aan roken, de kwaliteit van de lucht, het fabrieksvoedsel, de bewerking van de basiselementen van de voeding. We eten...

Lees meer

Klop van de klok of van de lente?

Waarom is de wereld toch zo moe? Of tenminste de halve wereld, want vooral op het noordelijk halfrond manifesteert zich een merkwaardige soort vermoeidheid: een mengeling van burn-out, depressie, winterkwaaltjes die maar niet overgaan, depressieve gevoelens, en...

Lees meer