Honing: lekker in de mond, heerlijk als gezichtsmasker

Zin in een zoet mondje? Dat is lekker, maar meestal ongezond, omdat koolhydraten meestal afkomstig zijn van geraffineerde producten: suiker en allerlei aanverwanten.

Maar er is ook natuurlijke zoetstof zoals steviolglycosiden zoals bijvoorbeeld in Stevabell van Fytobell en dat belast de pancreas niet, doet niet verdikken en heeft geen schadelijke neveneffecten.

Alles wat onbehandeld uit de natuur komt is zeker veiliger. Denk bijvoorbeeld ook aan honing, een geschenk van de natuur en een product van de zomer met zijn talrijke bloeiende bloemen. Van in de lente zijn de bijen actief om de nectar te verzamelen en daar kunnen ook wij ons profijt mee doen.

Een lekkere en gezonde zoetstof, maar je moet het met mate gebruiken.

De rijkdom van de zomer wordt in schilderijen en literatuur vaak uitgedrukt in een rijke oogst. Het koren, het fruit, en natuurlijk mogen we de zoete kant van het leven, de honing niet bij vergeten. Heel wat vrouwen en huismoeders hebben zeker al ontdekt dat honing op vele manieren een echte weldaad kan betekenen. Het is een hemels medicijn dat veel werkzame stoffen bevat, een schitterend cosmetisch natuurmiddel dat de huid soepel en glad maakt.

Hoewel honing een schitterend natuurproduct is, toch kan het geen mirakels verrichten, want roken, te weinig slapen, alcohol, stress, eenzijdige voeding en te veel zon maken je beslist ouder en komen de gezondheid helemaal niet ten goede en dat kan met een cosmetisch masker van honing niet helemaal goed gemaakt worden.

Maar honing bevat enzymen en vitamines en is erg nuttig bijvoorbeeld bij hoest. Uit wetenschappelijke rapporten blijkt dat honing een beter hoeststillend middel is dan veel hoestsiropen. Enkel voor kinderen jonger dan een jaar moet je het niet gebruiken.

Je kan er ook een ideaal gezichtsmaker mee maken dat de huid opfrist. Munt en honing gaan hierbij goed samen. Laat 4 eetlepels fijngemalen munt 4 eetlepels water gedurende 5 minuten zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en roer er 1 eetlepel honing, 2 eetlepels fijn tarwemeel en 3 eetlepels melk door. Laat afkoelen. Verdeel over je gezicht (gebied rond de ogen vrijlaten) en laat zo’n halfuur zitten. Je voelt je herboren! Ook koninginnebrij is een krachtig voedsel: het is een geel-witachtige kleverige substantie die wordt afgescheiden door de kaakklieren van jonge werkbijen. Ze is bedoeld voor het voeden van de babykoningin in de korf. Het is een heel krachtig goedje dat uitstekende dienst bewijst in geval van concentratieproblemen, hoge bloeddruk, depressie en faalangst en ook opbouwend werkt na ziekte, depressie en stress.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Geen paniek: De truc tegen de hik

Je hebt het vast al meegemaakt: iemand krijgt tijden het eten een onbedaarlijke hik, waarbij telkens grote happen lucht worden ingeslikt. De goede raad van grootmoeder is nog altijd van kracht: drink een flinke slok koud water, of hou de adem in. Maar de hik wat is...

Lees meer

We worden langzaam vergiftigd

We weten allemaal dat de kwaliteit van de voeding ook de kwaliteit van onze gezondheid beïnvloedt en zelfs in belangrijke mate meebepaalt. Denk maar aan roken, de kwaliteit van de lucht, het fabrieksvoedsel, de bewerking van de basiselementen van de voeding. We eten...

Lees meer