Honing: lekker in de mond, heerlijk als gezichtsmasker

Zin in een zoet mondje? Dat is lekker, maar meestal ongezond, omdat koolhydraten meestal afkomstig zijn van geraffineerde producten: suiker en allerlei aanverwanten.

Maar er is ook natuurlijke zoetstof zoals steviolglycosiden zoals bijvoorbeeld in Stevabell van Fytobell en dat belast de pancreas niet, doet niet verdikken en heeft geen schadelijke neveneffecten.

Alles wat onbehandeld uit de natuur komt is zeker veiliger. Denk bijvoorbeeld ook aan honing, een geschenk van de natuur en een product van de zomer met zijn talrijke bloeiende bloemen. Van in de lente zijn de bijen actief om de nectar te verzamelen en daar kunnen ook wij ons profijt mee doen.

Een lekkere en gezonde zoetstof, maar je moet het met mate gebruiken.

De rijkdom van de zomer wordt in schilderijen en literatuur vaak uitgedrukt in een rijke oogst. Het koren, het fruit, en natuurlijk mogen we de zoete kant van het leven, de honing niet bij vergeten. Heel wat vrouwen en huismoeders hebben zeker al ontdekt dat honing op vele manieren een echte weldaad kan betekenen. Het is een hemels medicijn dat veel werkzame stoffen bevat, een schitterend cosmetisch natuurmiddel dat de huid soepel en glad maakt.

Hoewel honing een schitterend natuurproduct is, toch kan het geen mirakels verrichten, want roken, te weinig slapen, alcohol, stress, eenzijdige voeding en te veel zon maken je beslist ouder en komen de gezondheid helemaal niet ten goede en dat kan met een cosmetisch masker van honing niet helemaal goed gemaakt worden.

Maar honing bevat enzymen en vitamines en is erg nuttig bijvoorbeeld bij hoest. Uit wetenschappelijke rapporten blijkt dat honing een beter hoeststillend middel is dan veel hoestsiropen. Enkel voor kinderen jonger dan een jaar moet je het niet gebruiken.

Je kan er ook een ideaal gezichtsmaker mee maken dat de huid opfrist. Munt en honing gaan hierbij goed samen. Laat 4 eetlepels fijngemalen munt 4 eetlepels water gedurende 5 minuten zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en roer er 1 eetlepel honing, 2 eetlepels fijn tarwemeel en 3 eetlepels melk door. Laat afkoelen. Verdeel over je gezicht (gebied rond de ogen vrijlaten) en laat zo’n halfuur zitten. Je voelt je herboren! Ook koninginnebrij is een krachtig voedsel: het is een geel-witachtige kleverige substantie die wordt afgescheiden door de kaakklieren van jonge werkbijen. Ze is bedoeld voor het voeden van de babykoningin in de korf. Het is een heel krachtig goedje dat uitstekende dienst bewijst in geval van concentratieproblemen, hoge bloeddruk, depressie en faalangst en ook opbouwend werkt na ziekte, depressie en stress.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hoofdpijn door te weinig drinken

Veel drinken is essentieel voor de afvoer van afvalstoffen en het voorkomt uitdroging. Een tekort aan vocht kan hoofdpijn en misselijkheid veroorzaken. Daarnaast kan een vochttekort leiden tot verstopping. Drink daarom minimaal 2 liter per dag. Wát je drinkt is wel...

Lees meer

Waar komen die allergieën vandaan?

De allergieën swingen de pan uit en dit jaar zijn ze er echt ongewoon vroeg aan begonnen. Dat kwam doordat in januari al mooie dagen waren en de hazelaar de winter voor bekeken hield en het stuifmeel al liet ronddwarrelen. Daarom zijn de regendagen van de laatste tijd...

Lees meer

Eén op vijf heeft last van brandend maagzuur

Eén op de vijf mensen heeft last van brandend maagzuur, ook wel indigestie of reflux genoemd. Het zure maagsap uit de maag komt dan op een verkeerde plek terecht, namelijk de slokdarm. De slokdarm is niet bekleed met beschermende slijmvliezen zoals de maag, zodat de...

Lees meer

Levenslang goed horen: waar moet je op letten?

Horen zien en zwijgen, zegt het spreekwoord, maar mensen die het lastig hebben om te horen, kunnen er haast niet over zwijgen: het is werkelijk een van de meest vervelende problemen die je met de gezondheid kan voorhebben. De helft van het leven ontgaat je als je...

Lees meer