Honing: lekker in de mond, heerlijk als gezichtsmasker

Zin in een zoet mondje? Dat is lekker, maar meestal ongezond, omdat koolhydraten meestal afkomstig zijn van geraffineerde producten: suiker en allerlei aanverwanten.

Maar er is ook natuurlijke zoetstof zoals steviolglycosiden zoals bijvoorbeeld in Stevabell van Fytobell en dat belast de pancreas niet, doet niet verdikken en heeft geen schadelijke neveneffecten.

Alles wat onbehandeld uit de natuur komt is zeker veiliger. Denk bijvoorbeeld ook aan honing, een geschenk van de natuur en een product van de zomer met zijn talrijke bloeiende bloemen. Van in de lente zijn de bijen actief om de nectar te verzamelen en daar kunnen ook wij ons profijt mee doen.

Een lekkere en gezonde zoetstof, maar je moet het met mate gebruiken.

De rijkdom van de zomer wordt in schilderijen en literatuur vaak uitgedrukt in een rijke oogst. Het koren, het fruit, en natuurlijk mogen we de zoete kant van het leven, de honing niet bij vergeten. Heel wat vrouwen en huismoeders hebben zeker al ontdekt dat honing op vele manieren een echte weldaad kan betekenen. Het is een hemels medicijn dat veel werkzame stoffen bevat, een schitterend cosmetisch natuurmiddel dat de huid soepel en glad maakt.

Hoewel honing een schitterend natuurproduct is, toch kan het geen mirakels verrichten, want roken, te weinig slapen, alcohol, stress, eenzijdige voeding en te veel zon maken je beslist ouder en komen de gezondheid helemaal niet ten goede en dat kan met een cosmetisch masker van honing niet helemaal goed gemaakt worden.

Maar honing bevat enzymen en vitamines en is erg nuttig bijvoorbeeld bij hoest. Uit wetenschappelijke rapporten blijkt dat honing een beter hoeststillend middel is dan veel hoestsiropen. Enkel voor kinderen jonger dan een jaar moet je het niet gebruiken.

Je kan er ook een ideaal gezichtsmaker mee maken dat de huid opfrist. Munt en honing gaan hierbij goed samen. Laat 4 eetlepels fijngemalen munt 4 eetlepels water gedurende 5 minuten zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en roer er 1 eetlepel honing, 2 eetlepels fijn tarwemeel en 3 eetlepels melk door. Laat afkoelen. Verdeel over je gezicht (gebied rond de ogen vrijlaten) en laat zo’n halfuur zitten. Je voelt je herboren! Ook koninginnebrij is een krachtig voedsel: het is een geel-witachtige kleverige substantie die wordt afgescheiden door de kaakklieren van jonge werkbijen. Ze is bedoeld voor het voeden van de babykoningin in de korf. Het is een heel krachtig goedje dat uitstekende dienst bewijst in geval van concentratieproblemen, hoge bloeddruk, depressie en faalangst en ook opbouwend werkt na ziekte, depressie en stress.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

De hitte kan dodelijk zijn

We hebben er lang naar uitgekeken, die mooie zomer. Maar voor sommigen wordt het van het goede teveel. Begrijpelijk, want we zijn eigenlijk niet voorbereid op zo’n lange hete periode. Als je je verstand niet gebruikt, kan dat zelfs fataal aflopen. Zo is het absoluut...

Lees meer

Vakantie-ellende: Blijf baas over je blaas

Er wordt weer een hittegolf aangekondigd. Warm zomerweer is heerlijk, maar het kan ook lastig zijn en te veel worden. In Spanje en het zuiden van Frankrijk zijn trouwens al tientallen mensen gestorven vanwege de grote hitte. Is hitte dan dodelijk? Niet echt, maar je...

Lees meer

Wie zijn bioklok respecteert, leeft langer

De helft van de volwassen bevolking slaapt door middel van slaappillen. Dat is geen goede evolutie, want normaal moet na een dagje werken, de slaap als een welgekomen geschenk bezit van ons nemen. Slaap is nodig, dat hebben we al heel wat keren onderstreept. Het is...

Lees meer

Mooier, jonger en gezonder dankzij honing

De bijen zijn tegenwoordig dagelijks in het nieuws. Niet zozeer omdat het een gezond natuurproduct is, maar vooral omdat de Aziatische hoornaars zich tegoed doet aan onze bijen. En als we die zijn gang laten gaan, kan dat uitdraaien op een ramp. En de bijen zorgen...

Lees meer