mei 27, 2019 | Actueel | 0 Reacties

Lekkere gezondheidsdrankjes

Is dat niet heerlijk, smullen van een lekker drankje dat bovendien ook nog goed voor de gezondheid is?

Sinaasappelsap helpt tegen nervositeit en ook in geval van indigestie.

Probeer zelf eens een van onze volgende
vloeibare delicatessen uit:

  • veenbessensap is een uitstekend middel tegen blaasontsteking of cystitis
  • mineraalwater valt vooral aan te bevelen bij constipatie (bij het drinken van zeven glazen per dag verzachten de klachten)
  • of geef de voorkeur aan koolzuurhoudend water dat rijk aan ijzer is en waarmee je bloedarmoede kunt voorkomen
  • sinaasappelsap bevat hoge doses vitamine C
  • kamillethee tenslotte is dé aangewezen drank in geval van indigestie of bij nervositeit en helpt ook bij slapeloosheid en grieperige toestanden.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Is uw voeding ook uw medicijn?

“We zijn wat we eten”. En “Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding. Deze legendarische uitspraak van de grondlegger van de geneeskunde Hippocrates, heeft nog altijd niets van zijn waarde ingeboet. De natuur verschaft ons alle dingen die we nodig...

Lees meer

De hitte kan dodelijk zijn

We hebben er lang naar uitgekeken, die mooie zomer. Maar voor sommigen wordt het van het goede teveel. Begrijpelijk, want we zijn eigenlijk niet voorbereid op zo’n lange hete periode. Als je je verstand niet gebruikt, kan dat zelfs fataal aflopen. Zo is het absoluut...

Lees meer

Zonnekloppers: bak het niet te bruin!

Alle ellende ten spijt hopen we op een mooie zomer en veel mensen hebben zich daarin voorzien: ze boekten een reis naar het zonnige zuiden. Tenminste als ze er geraken, want met de stakingen die aangekondigd zijn, wordt dat niet evident. Eerst de covid, dan de oorlog,...

Lees meer

Hoe goed slapen bij grote hitte?

Goed slapen is van levensbelang. Dat wijzen spontane reacties van het lichaam wel uit. Als je een nachtje slecht hebt geslapen voel je je irritanter, moe, heb je een slechte concentratie, het weegt op je omgeving, je relatie, je werk. Een nachtje woelen en slecht...

Lees meer

Weekend van het Volkscafé

Zesde editie op 18 & 19 juni 2022 Op zaterdag 18 en zondag 19 juni 2022 presenteren de Westhoek en Frans-Vlaanderen de zesde editie van het Weekend van het Volkscafé. Een 80-tal volkscafés voorzien muziek, volksspelen, streekbieren, Picon Maison en talloze...

Lees meer