mei 22, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Meer hart- en vaatziekten op komst

Wereldwijd zijn allerlei gezondheidsorganisaties begaan met de volksgezondheid. Studies van andere landen worden internationaal met elkaar vergeleken en op elkaar afgesteld. Zo heeft de Amerikaanse Hartstichting zich vooral bezig gehouden met de catastrofale sterfte aan hart- en vaatziekten in de Amerikaanse samenleving. Zij adviseert daarom meer antioxidanten in het voedselpakket op te nemen, om op die manier de antioxidant-vitamines extra aan het organisme toe te voegen: vitamine C, E en betacaroteen.

Je kan zelf heel veel doen om je hart te beschermen en te vermijden dat het tot een fataal accident komt.

Uit hun onderzoeken onder tienduizenden Amerikanen is gebleken dat wie meer antioxidanten naar binnen krijgt, minder last heeft van hart- en vaatziekten. Het onderzoek liep onder 85.000 verpleegsters en verplegers en 40.000 artsen. Bij deze onderzoeksgroep werd nagegaan wie last had van hart- en vaatziekten. Bij hen die extra natuurlijke vitamine E gebruikten, werd een veel lagere kans op hart- en vaatziekten aangetroffen.

Uiteraard is dit onderzoek niet afgerond en bovendien zijn er nog teveel onbekende factoren, want bij gezond voedsel zijn het niet enkel de vitamines die van belang zijn, maar even goed talrijke onbekende stoffen die een onbekende invloed uitoefenen. De Schepper heeft meer geheimen in de natuur verborgen dan de scheikunde kan proberen na te maken. Wat de natuur ons verschaft is al duizenden jaren goed en nuttig gebleken voor onze gezondheid, pas sinds de industriële en wetenschappelijke revolutie heeft de commercie zich meester gemaakt van ons voedsel en zijn beschavingsziekten uitgebroken op grote schaal.

Hebben we enerzijds enorm gewonnen aan hygiëne en verzorging van ziekten, dan hebben we veel verloren op gebied van voeding en gezond voedsel, lucht en drank. Voor ons voedsel moeten we terug naar de natuur, voor de lucht en het water ook.

Een ander onderzoek in de States heeft ook aangetoond dat wie voldoende natuurlijke vitamine E inneemt (tarwekiemen en tarwekiemolie), (en niet de synthetische die een andere werking heeft), zelfs al heeft hij een hartaanval gehad, veel minder kans heeft op een nieuwe hartaanval, dan een patiënt die helemaal geen extra vitamine E inneemt, aldus de Amerikaanse Hartstichting. Aangezien vitamine C belangrijk is voor de collageenvorming en dus ook voor de stevigheid en tegelijk de soepelheid van de slagaders, is het van het grootste belang voldoende vitamine C in te nemen. Wil je dat op een natuurlijke basis doen dan moet je voldoende fruit en groenten eten. Minder geraffineerde koolhydraten zoals suiker en geraffineerd gebak is eveneens van groot belang.

Beweging blijft op alle leeftijden een must, evenals voldoende slaap en het vermijden van stress en uiteraard ook gezonde vetzuren zoals visolie en het vermijden van transvetten.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Waarom krijgen zoveel mensen een depressie?

Het woord “depressie” alleen al zou je depressief kunnen maken. Het is geen leuke term, niet voor het weerbeeld, niet voor het gemoed en de levenskwaliteit van wie er mee te maken heeft. Bovendien heeft het niet enkel invloed op het presteren, het werk en het geluk,...

Lees meer