mei 6, 2019 | Actueel | 0 Reacties

Niet roken en geen melk bij sinusitis, wel Echinabell

Het is nog altijd winter en de temperaturen zitten in een soort rollercoaster: op en neer! Gevolg: ontstekingen van de neusbijholten komen in dit koude seizoen veelvuldig voor.


Een beetje simpel uitgelegd, zijn deze sinussen gaten die zich in de schedel boven en onder de ogen bevinden. Na een verkoudheid kunnen ze beginnen ontsteken, wat niet alleen pijn veroorzaakt maar ook met een overmatige aanmaak van mucus of slijm gepaard gaat.

Wie last heeft van sinusitis doet er goed aan een tijdje geen melkproducten te gebruiken, maar wel Echinabell.


Wie met een vervelende sinusitis zit, doet er goed aan een tijdlang geen melkproducten te gebruiken want die bevorderen de productie van mucus. Geef de voorkeur aan slaatjes en fruit. Vermijd zoveel mogelijk een omgeving waar gerookt wordt. Dat je zelf evenmin mag roken, spreekt natuurlijk vanzelf. Tenslotte is het ook goed dagelijks een looksupplement te slikken, en een paar gram vitamine C. Ook bètaglucaan is nuttig om het immuunsysteem een boost te geven.


En zoals met alle aandoeningen die de luchtwegen betreft is Echinacea erg gunstig.
Denk daarbij aan Echinabell van Fytobell, dan zit je goed!

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Is uw voeding ook uw medicijn?

“We zijn wat we eten”. En “Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding. Deze legendarische uitspraak van de grondlegger van de geneeskunde Hippocrates, heeft nog altijd niets van zijn waarde ingeboet. De natuur verschaft ons alle dingen die we nodig...

Lees meer

De hitte kan dodelijk zijn

We hebben er lang naar uitgekeken, die mooie zomer. Maar voor sommigen wordt het van het goede teveel. Begrijpelijk, want we zijn eigenlijk niet voorbereid op zo’n lange hete periode. Als je je verstand niet gebruikt, kan dat zelfs fataal aflopen. Zo is het absoluut...

Lees meer

Zonnekloppers: bak het niet te bruin!

Alle ellende ten spijt hopen we op een mooie zomer en veel mensen hebben zich daarin voorzien: ze boekten een reis naar het zonnige zuiden. Tenminste als ze er geraken, want met de stakingen die aangekondigd zijn, wordt dat niet evident. Eerst de covid, dan de oorlog,...

Lees meer

Hoe goed slapen bij grote hitte?

Goed slapen is van levensbelang. Dat wijzen spontane reacties van het lichaam wel uit. Als je een nachtje slecht hebt geslapen voel je je irritanter, moe, heb je een slechte concentratie, het weegt op je omgeving, je relatie, je werk. Een nachtje woelen en slecht...

Lees meer

Weekend van het Volkscafé

Zesde editie op 18 & 19 juni 2022 Op zaterdag 18 en zondag 19 juni 2022 presenteren de Westhoek en Frans-Vlaanderen de zesde editie van het Weekend van het Volkscafé. Een 80-tal volkscafés voorzien muziek, volksspelen, streekbieren, Picon Maison en talloze...

Lees meer