mei 20, 2019 | Actueel | 0 Reacties

Pepermuntgeur doet verkopen

Geuren kunnen het koopgedrag van mensen sterk beïnvloeden. Amerikaanse wetenschappers zijn tot de ontdekking gekomen dat klanten vlugger naar een lekker ruikende winkel terugkeren dan naar een winkel waar een vieze of muffe lucht hangt.

De geur van pepermunt, maar ook van citrusvruchten doet de verkoop blijkbaar gevoelig stijgen.

Bovendien zijn ze van mening dat de koopwaar die ze zich in een milieu met een prettige geur aanschaffen, van een betere kwaliteit is dan die in andere verkooppunten. De geleerden kwamen verder tot de vaststelling dat consumenten vooral gesteld zijn op de geur van pepermunt en citrusvruchten.

De geur van gember heeft daarentegen een negatieve invloed op het koopgedrag. Tegenwoordig zijn er firma’s die zich daarmee bezig houden en afhankelijk van het product dat
te koop wordt gesteld in de winkel of warenhuis,
de ideale geur samenstellen.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Stress even schadelijk als tabak

Roken, veroorzaakt kanker en hart- en vaatziekten, daaromtrent bestaat overduidelijk bewijs. Maar ook stress heeft zware negatieve gevolgen voor het lichaam. Niet enkel functionele storingen kunnen eruit voortkomen, ook echte organische problemen en niet van de...

Lees meer

Meerderheid schooljeugd heeft slechte rug

Hoe komt het toch dat zoveel mensen, zelfs jonge mensen of van middelbare leeftijd, al last krijgen met de rug. Doorgaans is het gewoon spierpijn door houdingsfouten die al een aanvang hebben genomen in de schooltijd, maar het kan ook ernstiger worden met bijvoorbeeld...

Lees meer