mei 20, 2019 | Actueel | 0 Reacties

Pepermuntgeur doet verkopen

Geuren kunnen het koopgedrag van mensen sterk beïnvloeden. Amerikaanse wetenschappers zijn tot de ontdekking gekomen dat klanten vlugger naar een lekker ruikende winkel terugkeren dan naar een winkel waar een vieze of muffe lucht hangt.

De geur van pepermunt, maar ook van citrusvruchten doet de verkoop blijkbaar gevoelig stijgen.

Bovendien zijn ze van mening dat de koopwaar die ze zich in een milieu met een prettige geur aanschaffen, van een betere kwaliteit is dan die in andere verkooppunten. De geleerden kwamen verder tot de vaststelling dat consumenten vooral gesteld zijn op de geur van pepermunt en citrusvruchten.

De geur van gember heeft daarentegen een negatieve invloed op het koopgedrag. Tegenwoordig zijn er firma’s die zich daarmee bezig houden en afhankelijk van het product dat
te koop wordt gesteld in de winkel of warenhuis,
de ideale geur samenstellen.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Is uw voeding ook uw medicijn?

“We zijn wat we eten”. En “Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding. Deze legendarische uitspraak van de grondlegger van de geneeskunde Hippocrates, heeft nog altijd niets van zijn waarde ingeboet. De natuur verschaft ons alle dingen die we nodig...

Lees meer

De hitte kan dodelijk zijn

We hebben er lang naar uitgekeken, die mooie zomer. Maar voor sommigen wordt het van het goede teveel. Begrijpelijk, want we zijn eigenlijk niet voorbereid op zo’n lange hete periode. Als je je verstand niet gebruikt, kan dat zelfs fataal aflopen. Zo is het absoluut...

Lees meer

Zonnekloppers: bak het niet te bruin!

Alle ellende ten spijt hopen we op een mooie zomer en veel mensen hebben zich daarin voorzien: ze boekten een reis naar het zonnige zuiden. Tenminste als ze er geraken, want met de stakingen die aangekondigd zijn, wordt dat niet evident. Eerst de covid, dan de oorlog,...

Lees meer

Hoe goed slapen bij grote hitte?

Goed slapen is van levensbelang. Dat wijzen spontane reacties van het lichaam wel uit. Als je een nachtje slecht hebt geslapen voel je je irritanter, moe, heb je een slechte concentratie, het weegt op je omgeving, je relatie, je werk. Een nachtje woelen en slecht...

Lees meer

Weekend van het Volkscafé

Zesde editie op 18 & 19 juni 2022 Op zaterdag 18 en zondag 19 juni 2022 presenteren de Westhoek en Frans-Vlaanderen de zesde editie van het Weekend van het Volkscafé. Een 80-tal volkscafés voorzien muziek, volksspelen, streekbieren, Picon Maison en talloze...

Lees meer