mei 20, 2019 | Actueel | 0 Reacties

Pepermuntgeur doet verkopen

Geuren kunnen het koopgedrag van mensen sterk beïnvloeden. Amerikaanse wetenschappers zijn tot de ontdekking gekomen dat klanten vlugger naar een lekker ruikende winkel terugkeren dan naar een winkel waar een vieze of muffe lucht hangt.

De geur van pepermunt, maar ook van citrusvruchten doet de verkoop blijkbaar gevoelig stijgen.

Bovendien zijn ze van mening dat de koopwaar die ze zich in een milieu met een prettige geur aanschaffen, van een betere kwaliteit is dan die in andere verkooppunten. De geleerden kwamen verder tot de vaststelling dat consumenten vooral gesteld zijn op de geur van pepermunt en citrusvruchten.

De geur van gember heeft daarentegen een negatieve invloed op het koopgedrag. Tegenwoordig zijn er firma’s die zich daarmee bezig houden en afhankelijk van het product dat
te koop wordt gesteld in de winkel of warenhuis,
de ideale geur samenstellen.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Zomertijd: stop die klok!

Politiek Europa belooft al langer om de klok te stoppen in de plaats van een uur vooruit te zetten: met andere woorden de zomertijd af te schaffen. Voor de meeste mensen een goede zaak, terwijl anderen er niet zitten op te wachten. De horeca bijvoorbeeld: de zon gaat...

Lees meer