mei 17, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Waarom dagelijks citroen drinken goed voor je is

De meeste mensen hebben een afkeer van een zure smaak. Zoet is de norm, maar dat zoet heeft ook veel nadelen. Zoete spijzen en dessertjes verzuren het lichaam. Dat brengt narigheid mee: van reumatische problemen tot hartziekten, en zelfs celwoekeringen. We moeten het lichaam alkaliseren, dat is het tegenovergestelde van verzuren.

Hoe doe je dat?

Suiker is sterk verzurend, evenals veel vlees, zuivel en geraffineerde meelspijzen. Dus moeten we meer natuurlijk gaan eten om het lichaam te ontzuren: meer fruit en groeten, volkoren en minder vlees.

Citroen vlak voor het ontbijt heeft vele voordelen en is supergezond.

Bepaalde fruitsoorten zijn sterk ontzurend. Citroen is daar een voorbeeld van. Het smaakt wel erg zuur, maar het ontzuurt het lichaam. Deze op het eerste gezicht tegenstrijdige ervaring is nochtans juist.

Dus om de gezondheid te bevorderen kan je best elke dag het sap van een citroen drinken: versgeperst welteverstaan, want aan industriële sappen zijn smaakstoffen, kleurtjes en bewaarmiddelen toegevoegd.

Maar citroensap heeft veel voordelen. De citroen zelf ook natuurlijk.

– Citroensap kan helpen bij de productie van meer enzymen en stimuleert de lever om giftige stoffen af te breken.

– Citroenwater helpt bij het bestrijden van infecties van de luchtwegen, keelpijn en ontstekingen van de amandelen. Citroenwater is een antioxidant en versterkt het immuunsysteem.

– Citroen heeft een hoog kaliumgehalte, daarom helpt het bij het functioneren van het zenuwstelsel en helpt het bij depressie en angst.

– Citroen zuivert het bloed, en maakt bloedvaten en slagaders gezond.

– Dagelijkse inname van één citroen kan hoge bloeddruk met 10% verminderen.

– Aangezien citroenen vitamine C bevatten, is het uiteraard ook goed voor de huid omdat het helpt bij de opbouw van collageen. Het verjongt het lichaam en verbetert de conditie van de huid.

– Citroen is uitstekend tegen ontsteking van het tandvlees. Opgepast na het drinken of eten van citroen niet meteen de tanden poetsen!

– Citroen kan je ook helpen gewicht te verliezen.

– Citroen is nuttig tegen galstenen, nierstenen, en verkalking.

Je kan best deze uitgeperste citroen drinken of de citroen zelf opeten een kwartiertje voor de maaltijd. Drink er ook een glas water bij en spoel daarmee de mond. Op die manier is het ook minder etsend voor de tanden. En vergeet niet: een zuur smaakje in de mond, maakt hart en lichaam gezond!

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

De hitte kan dodelijk zijn

We hebben er lang naar uitgekeken, die mooie zomer. Maar voor sommigen wordt het van het goede teveel. Begrijpelijk, want we zijn eigenlijk niet voorbereid op zo’n lange hete periode. Als je je verstand niet gebruikt, kan dat zelfs fataal aflopen. Zo is het absoluut...

Lees meer

Vakantie-ellende: Blijf baas over je blaas

Er wordt weer een hittegolf aangekondigd. Warm zomerweer is heerlijk, maar het kan ook lastig zijn en te veel worden. In Spanje en het zuiden van Frankrijk zijn trouwens al tientallen mensen gestorven vanwege de grote hitte. Is hitte dan dodelijk? Niet echt, maar je...

Lees meer

Wie zijn bioklok respecteert, leeft langer

De helft van de volwassen bevolking slaapt door middel van slaappillen. Dat is geen goede evolutie, want normaal moet na een dagje werken, de slaap als een welgekomen geschenk bezit van ons nemen. Slaap is nodig, dat hebben we al heel wat keren onderstreept. Het is...

Lees meer

Mooier, jonger en gezonder dankzij honing

De bijen zijn tegenwoordig dagelijks in het nieuws. Niet zozeer omdat het een gezond natuurproduct is, maar vooral omdat de Aziatische hoornaars zich tegoed doet aan onze bijen. En als we die zijn gang laten gaan, kan dat uitdraaien op een ramp. En de bijen zorgen...

Lees meer