mei 17, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Waarom dagelijks citroen drinken goed voor je is

De meeste mensen hebben een afkeer van een zure smaak. Zoet is de norm, maar dat zoet heeft ook veel nadelen. Zoete spijzen en dessertjes verzuren het lichaam. Dat brengt narigheid mee: van reumatische problemen tot hartziekten, en zelfs celwoekeringen. We moeten het lichaam alkaliseren, dat is het tegenovergestelde van verzuren.

Hoe doe je dat?

Suiker is sterk verzurend, evenals veel vlees, zuivel en geraffineerde meelspijzen. Dus moeten we meer natuurlijk gaan eten om het lichaam te ontzuren: meer fruit en groeten, volkoren en minder vlees.

Citroen vlak voor het ontbijt heeft vele voordelen en is supergezond.

Bepaalde fruitsoorten zijn sterk ontzurend. Citroen is daar een voorbeeld van. Het smaakt wel erg zuur, maar het ontzuurt het lichaam. Deze op het eerste gezicht tegenstrijdige ervaring is nochtans juist.

Dus om de gezondheid te bevorderen kan je best elke dag het sap van een citroen drinken: versgeperst welteverstaan, want aan industriële sappen zijn smaakstoffen, kleurtjes en bewaarmiddelen toegevoegd.

Maar citroensap heeft veel voordelen. De citroen zelf ook natuurlijk.

– Citroensap kan helpen bij de productie van meer enzymen en stimuleert de lever om giftige stoffen af te breken.

– Citroenwater helpt bij het bestrijden van infecties van de luchtwegen, keelpijn en ontstekingen van de amandelen. Citroenwater is een antioxidant en versterkt het immuunsysteem.

– Citroen heeft een hoog kaliumgehalte, daarom helpt het bij het functioneren van het zenuwstelsel en helpt het bij depressie en angst.

– Citroen zuivert het bloed, en maakt bloedvaten en slagaders gezond.

– Dagelijkse inname van één citroen kan hoge bloeddruk met 10% verminderen.

– Aangezien citroenen vitamine C bevatten, is het uiteraard ook goed voor de huid omdat het helpt bij de opbouw van collageen. Het verjongt het lichaam en verbetert de conditie van de huid.

– Citroen is uitstekend tegen ontsteking van het tandvlees. Opgepast na het drinken of eten van citroen niet meteen de tanden poetsen!

– Citroen kan je ook helpen gewicht te verliezen.

– Citroen is nuttig tegen galstenen, nierstenen, en verkalking.

Je kan best deze uitgeperste citroen drinken of de citroen zelf opeten een kwartiertje voor de maaltijd. Drink er ook een glas water bij en spoel daarmee de mond. Op die manier is het ook minder etsend voor de tanden. En vergeet niet: een zuur smaakje in de mond, maakt hart en lichaam gezond!

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Waar komen die allergieën vandaan?

De allergieën swingen de pan uit en dit jaar zijn ze er echt ongewoon vroeg aan begonnen. Dat kwam doordat in januari al mooie dagen waren en de hazelaar de winter voor bekeken hield en het stuifmeel al liet ronddwarrelen. Daarom zijn de regendagen van de laatste tijd...

Lees meer

Eén op vijf heeft last van brandend maagzuur

Eén op de vijf mensen heeft last van brandend maagzuur, ook wel indigestie of reflux genoemd. Het zure maagsap uit de maag komt dan op een verkeerde plek terecht, namelijk de slokdarm. De slokdarm is niet bekleed met beschermende slijmvliezen zoals de maag, zodat de...

Lees meer

Levenslang goed horen: waar moet je op letten?

Horen zien en zwijgen, zegt het spreekwoord, maar mensen die het lastig hebben om te horen, kunnen er haast niet over zwijgen: het is werkelijk een van de meest vervelende problemen die je met de gezondheid kan voorhebben. De helft van het leven ontgaat je als je...

Lees meer

Hoofdluizen bij je kind: hoe pak je het aan?

In de Verenigde Staten - en hier zal dat niet veel verschillen - heeft één op vier schoolkinderen last van hoofdluis. Veel ouders kunnen er niet mee overweg en beschouwen de aandoening erger dan mazelen of griep. Ze weten ook niet goed hoe ze de kwaal moeten...

Lees meer