mei 17, 2019 | Alle tips, Wetenschap | 0 Reacties

Zo krijg je je koplampen weer zo helder als nieuw

Ooit al naar de autokeuring moeten gaan? Wie niet, tenzij je minder dan vier jaar met dezelfde auto rijdt. Ooit al last gehad met je koplampen omdat ze niet meer zo helder doorschijnend zijn? Zo zijn er velen.

Als je naar de garage gaat, is de kans groot dat ze je nieuwe koplampen aansmeren. Dat is niet enkel een dure aangelegenheid, het is bovendien meestal niet nodig, want je kan met een paar eenvoudige middeltjes het glas van je koplampen weer effen krijgen en mooi doorzichtig als waren ze nieuw.

Als het glas voor je koplampen van de auto wat mat geworden is, of krassen en streepjes vertoont, kun je afgekeurd worden bij de autokeuring. Daar kan je evenwel zelf gemakkelijk iets aan doen.

Je heb niet veel nodig: enkel wat tijd, een tube tandpasta en een paar droge vodden. Smeer de tandpasta met een droge vod op de lamp en blijf poetsen en wrijven tot de tandpasta verdwenen is. Herhaal de bewerking een paar maal. Je zal zien dat het glas weer glashelder wordt.

Je kan de truc ook toepassen met een autowax of polish. Hiervoor doe je dezelfde bewerking maar met een goede etsende wax die je zou gebruiken voor verweerde lak. Hiervoor kan  je ook gebruik maken van aan poliermachien of een excentrische schuurmachine waarop je een polijstwatten hebt gekleefd. Ook hier weer de bewerking een paar keer herhalen tot het glas blinkt als een spiegel en de kleine oneffenheden en krassen verdwenen zijn. Want het zijn die krassen veroorzaakt door steentjes en stof in het verkeer die het glas mat maken. Op die manier zal je de keuring zeker halen en heb je ook een hoop geld gespaard.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Vakantie-ellende: Blijf baas over je blaas

Er wordt weer een hittegolf aangekondigd. Warm zomerweer is heerlijk, maar het kan ook lastig zijn en te veel worden. In Spanje en het zuiden van Frankrijk zijn trouwens al tientallen mensen gestorven vanwege de grote hitte. Is hitte dan dodelijk? Niet echt, maar je...

Lees meer

Wie zijn bioklok respecteert, leeft langer

De helft van de volwassen bevolking slaapt door middel van slaappillen. Dat is geen goede evolutie, want normaal moet na een dagje werken, de slaap als een welgekomen geschenk bezit van ons nemen. Slaap is nodig, dat hebben we al heel wat keren onderstreept. Het is...

Lees meer

Mooier, jonger en gezonder dankzij honing

De bijen zijn tegenwoordig dagelijks in het nieuws. Niet zozeer omdat het een gezond natuurproduct is, maar vooral omdat de Aziatische hoornaars zich tegoed doet aan onze bijen. En als we die zijn gang laten gaan, kan dat uitdraaien op een ramp. En de bijen zorgen...

Lees meer