mei 17, 2019 | Alle tips, Wetenschap | 0 Reacties

Zo krijg je je koplampen weer zo helder als nieuw

Ooit al naar de autokeuring moeten gaan? Wie niet, tenzij je minder dan vier jaar met dezelfde auto rijdt. Ooit al last gehad met je koplampen omdat ze niet meer zo helder doorschijnend zijn? Zo zijn er velen.

Als je naar de garage gaat, is de kans groot dat ze je nieuwe koplampen aansmeren. Dat is niet enkel een dure aangelegenheid, het is bovendien meestal niet nodig, want je kan met een paar eenvoudige middeltjes het glas van je koplampen weer effen krijgen en mooi doorzichtig als waren ze nieuw.

Als het glas voor je koplampen van de auto wat mat geworden is, of krassen en streepjes vertoont, kun je afgekeurd worden bij de autokeuring. Daar kan je evenwel zelf gemakkelijk iets aan doen.

Je heb niet veel nodig: enkel wat tijd, een tube tandpasta en een paar droge vodden. Smeer de tandpasta met een droge vod op de lamp en blijf poetsen en wrijven tot de tandpasta verdwenen is. Herhaal de bewerking een paar maal. Je zal zien dat het glas weer glashelder wordt.

Je kan de truc ook toepassen met een autowax of polish. Hiervoor doe je dezelfde bewerking maar met een goede etsende wax die je zou gebruiken voor verweerde lak. Hiervoor kan  je ook gebruik maken van aan poliermachien of een excentrische schuurmachine waarop je een polijstwatten hebt gekleefd. Ook hier weer de bewerking een paar keer herhalen tot het glas blinkt als een spiegel en de kleine oneffenheden en krassen verdwenen zijn. Want het zijn die krassen veroorzaakt door steentjes en stof in het verkeer die het glas mat maken. Op die manier zal je de keuring zeker halen en heb je ook een hoop geld gespaard.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

De natuur: het beste antidepressivum

Voel je je een beetje depri? Kies dan bij voorkeur een ander moment om dat te worden. Dat klinkt ongeloofwaardig en eigenlijk een beetje belachelijk, want feit is dat je niet gedeprimeerd kan worden op commando en dat je het tijdstip uiteraard zelf niet kunt kiezen....

Lees meer

Ook je huid neemt giftige stoffen op

Als je een huis koopt, moet het eerst onderzocht worden op schadelijke stoffen. De grond moet gecontroleerd worden op verontreiniging en desnoods worden afgevoerd, vervangen en uiteindelijk worden gezuiverd. Als er asbest wordt in aangetroffen, ben je verplicht de...

Lees meer