mei 17, 2019 | Alle tips, Wetenschap | 0 Reacties

Zo krijg je je koplampen weer zo helder als nieuw

Ooit al naar de autokeuring moeten gaan? Wie niet, tenzij je minder dan vier jaar met dezelfde auto rijdt. Ooit al last gehad met je koplampen omdat ze niet meer zo helder doorschijnend zijn? Zo zijn er velen.

Als je naar de garage gaat, is de kans groot dat ze je nieuwe koplampen aansmeren. Dat is niet enkel een dure aangelegenheid, het is bovendien meestal niet nodig, want je kan met een paar eenvoudige middeltjes het glas van je koplampen weer effen krijgen en mooi doorzichtig als waren ze nieuw.

Als het glas voor je koplampen van de auto wat mat geworden is, of krassen en streepjes vertoont, kun je afgekeurd worden bij de autokeuring. Daar kan je evenwel zelf gemakkelijk iets aan doen.

Je heb niet veel nodig: enkel wat tijd, een tube tandpasta en een paar droge vodden. Smeer de tandpasta met een droge vod op de lamp en blijf poetsen en wrijven tot de tandpasta verdwenen is. Herhaal de bewerking een paar maal. Je zal zien dat het glas weer glashelder wordt.

Je kan de truc ook toepassen met een autowax of polish. Hiervoor doe je dezelfde bewerking maar met een goede etsende wax die je zou gebruiken voor verweerde lak. Hiervoor kan  je ook gebruik maken van aan poliermachien of een excentrische schuurmachine waarop je een polijstwatten hebt gekleefd. Ook hier weer de bewerking een paar keer herhalen tot het glas blinkt als een spiegel en de kleine oneffenheden en krassen verdwenen zijn. Want het zijn die krassen veroorzaakt door steentjes en stof in het verkeer die het glas mat maken. Op die manier zal je de keuring zeker halen en heb je ook een hoop geld gespaard.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Minder kans op griep deze winter? Hoezo?

Griep is een erg besmettelijke ziekte en wordt overgebracht door een virus. Je kunt het een beetje vergelijken met Covid, dat ook afkomstig is van een virus, maar aan griep zijn we wel al wat meer gewend. Velen hebben antistoffen opgebouwd, maar zoals alle virussen...

Lees meer

Hoge bloeddruk: de geniepige doder

We zijn eigenlijk niet goed bezig. Slapeloosheid, stress, burn-out, agressie, problemen, vrees en angsten, zelfs existentiële angst, onzekerheid over de toekomst, sterfgevallen in de familie, langdurige ziekten, pandemieën, winter en winterziekten… het zijn allemaal...

Lees meer

Vertroetel je metabolisme en leef langer

Wie herinnert zich niet de fameuze uitspraken van wijlen dokter Herman Lecompte, die beweerde dat hij duizend jaar kon worden; Het geheim: de afbraak stoppen door middel van vitamines en antioxidanten, want daar lag het geheim van een lang en gezond leven. Eigenlijk...

Lees meer