mei 6, 2019 | Actueel | 0 Reacties

ZWEMMEN beste sport voor hart en bloedvaten

De zwemsport is een van de meest schitterende vormen van all round-lichaamsactiviteit. Niet alleen verbrand je tijdens het beoefenen ervan massa’s calorieën, maar tevens is het deze plezierige sport ook goed voor het hart.

Om je lichaam in goede vorm te brengen, is het nodig minstens drie keer per week gedurende twintig minuten vol overtuiging baantjes te trekken.

Dat iedereen van jongs af tot op hoge leeftijd zich haast moeiteloos aan deze sport kan wijden, is te danken aan het feit dat het water een deel van het lichaamsgewicht draagt, waardoor de druk op de gewrichten tot een minimum wordt herleid.


Om je lichaam in goede vorm te brengen, is het nodig minstens drie keer per week gedurende twintig minuten vol overtuiging baantjes te trekken. De gewone borst- of schoolslag verdient aanbeveling: hoe breder de slag, hoe groter het effect ervan zal zijn.


Een regelmatige zwembeurt zorgt niet alleen voor een betere bloedsomloop maar verstevigt daarnaast de spiergroepen in de armen, de benen en de maagstreek.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Zomertijd: stop die klok!

Politiek Europa belooft al langer om de klok te stoppen in de plaats van een uur vooruit te zetten: met andere woorden de zomertijd af te schaffen. Voor de meeste mensen een goede zaak, terwijl anderen er niet zitten op te wachten. De horeca bijvoorbeeld: de zon gaat...

Lees meer

Grijpt de winter je naar de keel?

Weersvoorspellingen zijn tegenwoordig een beetje koffiedik kijken. Terwijl de weersvoorspeller op het nieuws verkondigde dat het droog bleef, was het hier aan het sneeuwen. Poedersneeuw weliswaar, maar je kunt er niet vanuit gaan dat het een exacte wetenschap is. Het...

Lees meer