jun 20, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

De vele vormen van allergie

De regen is soms een zegen: vooral voor mensen met overgevoeligheid oftewel een allergisch probleem. Dat is niet altijd duidelijk, want de symptomen van een allergie kunnen erg verschillend zijn: rode ogen, een lopende neus, rode vlekken, hoofdpijn, buikpijn, astma enz…

Sommige mensen hebben er geen erg in dat ze een allergisch probleem hebben, omdat ze van oordeel zijn dat allergie zich beperkt tot de huid en de luchtwegen. Maar ook hoofdpijn, het zich minder goed voelen, kan te maken hebben met een allergische reactie. Het kan zelfs te maken hebben met het soort voedsel dat je af en toe gebruikt. Daarom is het van belang alles nauwkeurig te noteren, zodat je later kan nagaan in welke soortgelijke situaties je dezelfde verschijnselen hebt ondervonden. Het is bovendien een goede hulp voor de arts om een doeltreffende en volledige behandeling in te zetten.

Allergische reacties vallen niet altijd op. Soms kan het ook hoofdpijn zijn of zich minder prettig voelen. Het immuunsysteem is er wel altijd bij betrokken. Daarom: darmmilieu saneren.

Zo is het altijd interessant om te zien hoe dezelfde situaties ook dezelfde reacties veroorzaken. Het kan gebeuren dat je een lopende neus krijgt als je op je kantoor aankomt. Niet je collega’s of je chef zijn daar verantwoordelijk voor, maar wellicht het tapijt in je kantoor waar schimmels in zitten, of misschien de airconditioning waarvan de filters niet voldoende worden vervangen.

Zo kan het ook gebeuren dat je allergisch reageert telkens je de woning van een buur, een familielid, een vriend binnenkomt. Oorzaak kan misschien een dier zijn. Er kunnen dierenharen achterblijven in het tapijt, in de vloerbekleding. Het enige dat helpt is zoveel mogelijk de allergenen vermijden.

Allergieën zijn niet erfelijk, maar de aanleg misschien wel. Men merkt vaak dat in dezelfde familie verschillende leden er last van hebben en hun kinderen op hun beurt hetzelfde meemaken. Ouderen zijn er min of meer van gespaard, omdat tijdens hun puberteit minder allergene stoffen in de omgeving terecht kwamen en ze met minder vreemde eiwitten in contact kwamen dan de jeugd van vandaag. De jeugd is wat dat betreft niet erg bevoordeligd. Het milieu is drastisch veranderd sedert vroeger.

Ook stress en negatieve emoties kunnen een allergische reactie uitlokken of problemen aan de luchtwegen. Problemen in het beroep of emotionele problemen in het gezin kunnen astmapatiënten helemaal van de kaart brengen.

Heb je een zwak immuunsysteem en een gevoelige ziel, dan kunnen die twee het best met elkaar vinden, maar jij bent er wel het slachtoffer van.

Daarom: stress vermijden, goed slapen, gezond eten en het darmmilieu verzorgen, want daar wordt de immuniteit opgebouwd.

Maak daarom ook gebruik van een goed probioticum zoals Allobiose van Fytobell, uw immuunsysteem zal dat op prijs stellen.

Je vindt Allobiose van Fytobell in apotheken met CNK-bestelnummer: 2121-226. Je kan het ook online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

De hitte kan dodelijk zijn

We hebben er lang naar uitgekeken, die mooie zomer. Maar voor sommigen wordt het van het goede teveel. Begrijpelijk, want we zijn eigenlijk niet voorbereid op zo’n lange hete periode. Als je je verstand niet gebruikt, kan dat zelfs fataal aflopen. Zo is het absoluut...

Lees meer

Vakantie-ellende: Blijf baas over je blaas

Er wordt weer een hittegolf aangekondigd. Warm zomerweer is heerlijk, maar het kan ook lastig zijn en te veel worden. In Spanje en het zuiden van Frankrijk zijn trouwens al tientallen mensen gestorven vanwege de grote hitte. Is hitte dan dodelijk? Niet echt, maar je...

Lees meer

Wie zijn bioklok respecteert, leeft langer

De helft van de volwassen bevolking slaapt door middel van slaappillen. Dat is geen goede evolutie, want normaal moet na een dagje werken, de slaap als een welgekomen geschenk bezit van ons nemen. Slaap is nodig, dat hebben we al heel wat keren onderstreept. Het is...

Lees meer

Mooier, jonger en gezonder dankzij honing

De bijen zijn tegenwoordig dagelijks in het nieuws. Niet zozeer omdat het een gezond natuurproduct is, maar vooral omdat de Aziatische hoornaars zich tegoed doet aan onze bijen. En als we die zijn gang laten gaan, kan dat uitdraaien op een ramp. En de bijen zorgen...

Lees meer