jun 3, 2019 | Actueel | 0 Reacties

Druiven: Opgepast voor de tanden

Met druiven moet je goed uitkijken. Ze bevatten immers zulke enorme hoeveelheden zuren dat ze heel slecht voor de tanden kunnen zijn. De zuren tasten het email immers heel snel aan. Bovendien zijn druiven ook slecht voor de lijn want dit lekkere fruit bevat tweehonderdvijfentwintig calorieën per vijftig gram.

Druiven bevatten een flinke hoeveelheid zuren en zijn dus agressief voor het tandemail.

Ons advies luidt dan ook: beschouw deze vruchten echt als een bijzondere delicatesse en spoel na elke proeverij grondig je tanden met veel water. Niet borstelen onmiddellijk na het eten van druiven, dan is het tandglazuur te broos! En nog een tip: nog schadelijker zijn frisdranken zoals cola’s. Dat is echt agressief voor het gebit. Dan nog liever druiven, die bevatten nog gezonde stoffen.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

De zee wordt vergiftigd met antibiotica

Wat we de lucht inblazen komt zeker weer op de bodem terecht en wat in de bodem zit, belandt uiteindelijk in de wereldzeeën. Onze aarde is vernuftig opgebouwd, een bijzonder schrander geschapen planeet die ons voedsel geeft, zuivere lucht en helder water. Of dat zou...

Lees meer

Gebeten? Hoe herken je de ziekte van Lyme?

De zomer is er, we trekken weer op vakantie, de natuur in, maken wandelingen in heet groen en… we hebben het zitten. Een beet van een teek kan je voor de rest van je leven opzadelen met grote problemen. Dat klinkt misschien overdreven, maar eigenlijk is het dat niet....

Lees meer