jun 3, 2019 | Actueel | 0 Reacties

Druiven: Opgepast voor de tanden

Met druiven moet je goed uitkijken. Ze bevatten immers zulke enorme hoeveelheden zuren dat ze heel slecht voor de tanden kunnen zijn. De zuren tasten het email immers heel snel aan. Bovendien zijn druiven ook slecht voor de lijn want dit lekkere fruit bevat tweehonderdvijfentwintig calorieën per vijftig gram.

Druiven bevatten een flinke hoeveelheid zuren en zijn dus agressief voor het tandemail.

Ons advies luidt dan ook: beschouw deze vruchten echt als een bijzondere delicatesse en spoel na elke proeverij grondig je tanden met veel water. Niet borstelen onmiddellijk na het eten van druiven, dan is het tandglazuur te broos! En nog een tip: nog schadelijker zijn frisdranken zoals cola’s. Dat is echt agressief voor het gebit. Dan nog liever druiven, die bevatten nog gezonde stoffen.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Zomertijd: stop die klok!

Politiek Europa belooft al langer om de klok te stoppen in de plaats van een uur vooruit te zetten: met andere woorden de zomertijd af te schaffen. Voor de meeste mensen een goede zaak, terwijl anderen er niet zitten op te wachten. De horeca bijvoorbeeld: de zon gaat...

Lees meer

Grijpt de winter je naar de keel?

Weersvoorspellingen zijn tegenwoordig een beetje koffiedik kijken. Terwijl de weersvoorspeller op het nieuws verkondigde dat het droog bleef, was het hier aan het sneeuwen. Poedersneeuw weliswaar, maar je kunt er niet vanuit gaan dat het een exacte wetenschap is. Het...

Lees meer