jun 3, 2019 | Actueel | 0 Reacties

Druiven: Opgepast voor de tanden

Met druiven moet je goed uitkijken. Ze bevatten immers zulke enorme hoeveelheden zuren dat ze heel slecht voor de tanden kunnen zijn. De zuren tasten het email immers heel snel aan. Bovendien zijn druiven ook slecht voor de lijn want dit lekkere fruit bevat tweehonderdvijfentwintig calorieën per vijftig gram.

Druiven bevatten een flinke hoeveelheid zuren en zijn dus agressief voor het tandemail.

Ons advies luidt dan ook: beschouw deze vruchten echt als een bijzondere delicatesse en spoel na elke proeverij grondig je tanden met veel water. Niet borstelen onmiddellijk na het eten van druiven, dan is het tandglazuur te broos! En nog een tip: nog schadelijker zijn frisdranken zoals cola’s. Dat is echt agressief voor het gebit. Dan nog liever druiven, die bevatten nog gezonde stoffen.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Stress even schadelijk als tabak

Roken, veroorzaakt kanker en hart- en vaatziekten, daaromtrent bestaat overduidelijk bewijs. Maar ook stress heeft zware negatieve gevolgen voor het lichaam. Niet enkel functionele storingen kunnen eruit voortkomen, ook echte organische problemen en niet van de...

Lees meer

Meerderheid schooljeugd heeft slechte rug

Hoe komt het toch dat zoveel mensen, zelfs jonge mensen of van middelbare leeftijd, al last krijgen met de rug. Doorgaans is het gewoon spierpijn door houdingsfouten die al een aanvang hebben genomen in de schooltijd, maar het kan ook ernstiger worden met bijvoorbeeld...

Lees meer