jun 3, 2019 | Actueel | 0 Reacties

Druiven: Opgepast voor de tanden

Met druiven moet je goed uitkijken. Ze bevatten immers zulke enorme hoeveelheden zuren dat ze heel slecht voor de tanden kunnen zijn. De zuren tasten het email immers heel snel aan. Bovendien zijn druiven ook slecht voor de lijn want dit lekkere fruit bevat tweehonderdvijfentwintig calorieën per vijftig gram.

Druiven bevatten een flinke hoeveelheid zuren en zijn dus agressief voor het tandemail.

Ons advies luidt dan ook: beschouw deze vruchten echt als een bijzondere delicatesse en spoel na elke proeverij grondig je tanden met veel water. Niet borstelen onmiddellijk na het eten van druiven, dan is het tandglazuur te broos! En nog een tip: nog schadelijker zijn frisdranken zoals cola’s. Dat is echt agressief voor het gebit. Dan nog liever druiven, die bevatten nog gezonde stoffen.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Is de zon nog even gevaarlijk in september?

Voor de overgrote meerderheid van toeristen die naar het zuiden trekken op vakantie is de zon en het zonnebad het ultieme doel. De ontsnapping uit de dagelijkse sleur, het werk, de vervelende gewoontes kan pas volledig zijn als er voldoende zon bij komt. Daar hebben...

Lees meer

Hoe krijg je betere resultaten op school?

Gewoonlijk worden goede voornemens gereserveerd voor de periode rond het nieuwe jaar. Dat is natuurlijk een uitstekend idee, maar eigenlijk past het evengoed om dat op 1 september te doen. De reden is duidelijk: het nieuwe schooljaar begint, het nieuwe werkjaar in...

Lees meer

Is uw voeding ook uw medicijn?

“We zijn wat we eten”. En “Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding. Deze legendarische uitspraak van de grondlegger van de geneeskunde Hippocrates, heeft nog altijd niets van zijn waarde ingeboet. De natuur verschaft ons alle dingen die we nodig...

Lees meer

De hitte kan dodelijk zijn

We hebben er lang naar uitgekeken, die mooie zomer. Maar voor sommigen wordt het van het goede teveel. Begrijpelijk, want we zijn eigenlijk niet voorbereid op zo’n lange hete periode. Als je je verstand niet gebruikt, kan dat zelfs fataal aflopen. Zo is het absoluut...

Lees meer