jun 3, 2019 | Actueel | 0 Reacties

Druiven: Opgepast voor de tanden

Met druiven moet je goed uitkijken. Ze bevatten immers zulke enorme hoeveelheden zuren dat ze heel slecht voor de tanden kunnen zijn. De zuren tasten het email immers heel snel aan. Bovendien zijn druiven ook slecht voor de lijn want dit lekkere fruit bevat tweehonderdvijfentwintig calorieën per vijftig gram.

Druiven bevatten een flinke hoeveelheid zuren en zijn dus agressief voor het tandemail.

Ons advies luidt dan ook: beschouw deze vruchten echt als een bijzondere delicatesse en spoel na elke proeverij grondig je tanden met veel water. Niet borstelen onmiddellijk na het eten van druiven, dan is het tandglazuur te broos! En nog een tip: nog schadelijker zijn frisdranken zoals cola’s. Dat is echt agressief voor het gebit. Dan nog liever druiven, die bevatten nog gezonde stoffen.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

De hitte kan dodelijk zijn

We hebben er lang naar uitgekeken, die mooie zomer. Maar voor sommigen wordt het van het goede teveel. Begrijpelijk, want we zijn eigenlijk niet voorbereid op zo’n lange hete periode. Als je je verstand niet gebruikt, kan dat zelfs fataal aflopen. Zo is het absoluut...

Lees meer

Zonnekloppers: bak het niet te bruin!

Alle ellende ten spijt hopen we op een mooie zomer en veel mensen hebben zich daarin voorzien: ze boekten een reis naar het zonnige zuiden. Tenminste als ze er geraken, want met de stakingen die aangekondigd zijn, wordt dat niet evident. Eerst de covid, dan de oorlog,...

Lees meer

Hoe goed slapen bij grote hitte?

Goed slapen is van levensbelang. Dat wijzen spontane reacties van het lichaam wel uit. Als je een nachtje slecht hebt geslapen voel je je irritanter, moe, heb je een slechte concentratie, het weegt op je omgeving, je relatie, je werk. Een nachtje woelen en slecht...

Lees meer

Weekend van het Volkscafé

Zesde editie op 18 & 19 juni 2022 Op zaterdag 18 en zondag 19 juni 2022 presenteren de Westhoek en Frans-Vlaanderen de zesde editie van het Weekend van het Volkscafé. Een 80-tal volkscafés voorzien muziek, volksspelen, streekbieren, Picon Maison en talloze...

Lees meer

Tijm: ideaal voor gevoelige luchtwegen

Sausen, soepen, kruidenthee: tijm leent zich daar allemaal voor. Tijm is niet enkel een prachtig heestertje dat in elke tuin past, zelfs in een bloempot kan gekweekt worden, desnoods op het keukentablet, het is vooral ook een bijzonder gewaardeerd kruid in de keuken...

Lees meer