jun 24, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Hoe hou je Alzheimer op veilige afstand?

Mensen worden tegenwoordig steeds maar ouder. Dat is een goede zaak, maar er zijn ook wat risico’s of nadelen aan verbonden. Je kan op 80-jarige leeftijd niet meer wat je op je twintigste kon. Je moet wat voorzichtiger leven, wat gezonder eten, wat rustiger bewegen. Maar wat je niet mag doen is de geest laten rusten.

Want één van de nadelige gevolgen daarvan is dat de ziekte van Alzheimer steeds vaker voorkomt. Voor de ouderen zal het plezierig zijn te vernemen dat Amerikaanse vorsers, onder leiding van David Snowdon van de universiteit van Kentucky, hebben vastgesteld dat we er goed aan doen onze hersens zo goed mogelijk bezig te houden want door veel en intensief te denken, houden we de gevreesde kwaal op een veilige afstand.

Ja het is mogelijk om vroegtijdige dementie of de ziekte van Alzheimer af te blokken of te vertragen. Lees veel, doe denkoefeningen, wandel en gebruik Ginkgosan.

Mensen die dagelijks lezen, denkoefeningen doen , kruiswoordraadsels invullen, lijken zo’n 45 tot 65 percent minder kans te hebben op vroegtijdige dementie en de ziekte van Alzheimer. Die kan trouwens ook al op jongere leeftijd toeslaan. Je hoeft geen tachtig te zijn om er al mee te maken te krijgen. Soms zie je al dat mensen van in de vijftig al tekenen van geestelijke achteruitgang vertonen, vergeetachtig worden, moeite hebben om zich te concentreren of een gesprek te volgen.

Wat kan je doen om dit teken van voortschrijdende leeftijd af te blokken of fel te vertragen.

Om te beginnen moet je gezond eten: veel groenten en fruit en volkorenproducten vanwege de vitamine E, die hart en bloedvaten, maar ook de hersenen gezond houdt. Dagelijks fysiek bewegen, is heel belangrijk. Goed slapen is een must, want wie te weinig slaapt loopt een groter risico op Alzheimer. Slik zo weinig mogelijk medicijnen en zeker geen kalmeerpillen, op eigen houtje.

Doe dagelijks denkoefeningen, lees veel.

Een goed natuurlijk middel om de haarvaten van de bloedsomloop in de hersenen gezond te houden is Ginkgo Biloba oftewel de Japanse Tempelboom. Daar is een uitstekend preparaat van gemaakt door Fytobell: Ginkgosan.

Je vindt Ginkgosan van Fytobell in de apotheek, met CNK-bestelnummer: 3002-458. Je kan het ook online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hoe valstrikken voor je lever vermijden

De lever is een van de belangrijkste organen van het lichaam, zoniet het belangrijkste. Het zorgt voor de eliminatie van toxische stoffen, helpt bij de vertering, maakt gal aan, en we hebben er alle belang bij er goed zorg voor, te dragen. Dat zorg dragen gebeurt door...

Lees meer

De lever: Barometer van je gezondheid

Het hart is natuurlijk een belangrijk orgaan, maar eigenlijk is het enkel en alleen maar een pomp. Het heeft geen emoties, geen persoonlijkheid, het stuwt gewoon het bloed het lichaam rond, meer niet. Dat zei de wereldberoemde hartchirurg Dr. Barnard, tientallen jaren...

Lees meer

Bang van cholesterol of transvet?

Iedereen is bang van een te hoge cholesterolspiegel. Niet onterecht trouwens, want het kan zich afzetten tegen de vaatwand, daardoor vernauwingen veroorzaken en zelfs leiden tot hartinfarct en/of beroerte. Ischemische klachten die verband houden met te weinig...

Lees meer