jun 24, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Hoe hou je Alzheimer op veilige afstand?

Mensen worden tegenwoordig steeds maar ouder. Dat is een goede zaak, maar er zijn ook wat risico’s of nadelen aan verbonden. Je kan op 80-jarige leeftijd niet meer wat je op je twintigste kon. Je moet wat voorzichtiger leven, wat gezonder eten, wat rustiger bewegen. Maar wat je niet mag doen is de geest laten rusten.

Want één van de nadelige gevolgen daarvan is dat de ziekte van Alzheimer steeds vaker voorkomt. Voor de ouderen zal het plezierig zijn te vernemen dat Amerikaanse vorsers, onder leiding van David Snowdon van de universiteit van Kentucky, hebben vastgesteld dat we er goed aan doen onze hersens zo goed mogelijk bezig te houden want door veel en intensief te denken, houden we de gevreesde kwaal op een veilige afstand.

Ja het is mogelijk om vroegtijdige dementie of de ziekte van Alzheimer af te blokken of te vertragen. Lees veel, doe denkoefeningen, wandel en gebruik Ginkgosan.

Mensen die dagelijks lezen, denkoefeningen doen , kruiswoordraadsels invullen, lijken zo’n 45 tot 65 percent minder kans te hebben op vroegtijdige dementie en de ziekte van Alzheimer. Die kan trouwens ook al op jongere leeftijd toeslaan. Je hoeft geen tachtig te zijn om er al mee te maken te krijgen. Soms zie je al dat mensen van in de vijftig al tekenen van geestelijke achteruitgang vertonen, vergeetachtig worden, moeite hebben om zich te concentreren of een gesprek te volgen.

Wat kan je doen om dit teken van voortschrijdende leeftijd af te blokken of fel te vertragen.

Om te beginnen moet je gezond eten: veel groenten en fruit en volkorenproducten vanwege de vitamine E, die hart en bloedvaten, maar ook de hersenen gezond houdt. Dagelijks fysiek bewegen, is heel belangrijk. Goed slapen is een must, want wie te weinig slaapt loopt een groter risico op Alzheimer. Slik zo weinig mogelijk medicijnen en zeker geen kalmeerpillen, op eigen houtje.

Doe dagelijks denkoefeningen, lees veel.

Een goed natuurlijk middel om de haarvaten van de bloedsomloop in de hersenen gezond te houden is Ginkgo Biloba oftewel de Japanse Tempelboom. Daar is een uitstekend preparaat van gemaakt door Fytobell: Ginkgosan.

Je vindt Ginkgosan van Fytobell in de apotheek, met CNK-bestelnummer: 3002-458. Je kan het ook online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Beter slapen door te vermageren

Roken is zowat de standaard van ongezond leven en alles wat ongezond is, wordt daarmee vergeleken. Zo wordt bijvoorbeeld gesteld dat “zitten”, het nieuwe roken is, omdat veel mensen met een kantoorbaan te weinig bewegen en daarmee betalen voor hun gezondheid. Niet...

Lees meer

Hoe kun je gezond vermageren?

Talrijk zijn de patiënten die willen vermageren. Er zijn organisaties die er fortuinen aan verdienen, terwijl de resultaten eigenlijk volkomen afhangen van de inzet en vooral ook de kennis van de persoon zelf die wat minder gewicht op de weegschaal wil aflezen. Er is...

Lees meer

Hoe je cholesterol perfect beheersen?

In tegenstelling tot wat velen denken wordt cholesterol niet vooral aangebracht door de voeding. Het is het lichaam zelf die deze belangrijke stof grotendeels aanmaakt. Dat betekent ook dat cholesterol heel belangrijk is voor het lichaam: hormonen, hersenen, enz. Je...

Lees meer

Kun je ook te gezond eten?

De Europese gemeenschap is ons een loer aan het draaien: steeds meer voedsel mag genetisch gemanipuleerd worden en men hoeft daarover de consument niet in te lichten. Op wiens maat en voordeel is dit “recept” dan wel geschreven? Je kunt ook te veel met gezond eten...

Lees meer

Beweging en nuttig werk helpt depressieve patiënt

De problemen stapelen zich op. Niet te verwonderen dat veel mensen depressief worden. Niet iedereen heeft dezelfde spankracht en kan er voluit tegenop. Daar kun je wel wat aan doen. Veel mensen voelen zich depressief. Zinvol werk, beweging en Hyperibell kunnen daar...

Lees meer