jun 24, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Hoe hou je Alzheimer op veilige afstand?

Mensen worden tegenwoordig steeds maar ouder. Dat is een goede zaak, maar er zijn ook wat risico’s of nadelen aan verbonden. Je kan op 80-jarige leeftijd niet meer wat je op je twintigste kon. Je moet wat voorzichtiger leven, wat gezonder eten, wat rustiger bewegen. Maar wat je niet mag doen is de geest laten rusten.

Want één van de nadelige gevolgen daarvan is dat de ziekte van Alzheimer steeds vaker voorkomt. Voor de ouderen zal het plezierig zijn te vernemen dat Amerikaanse vorsers, onder leiding van David Snowdon van de universiteit van Kentucky, hebben vastgesteld dat we er goed aan doen onze hersens zo goed mogelijk bezig te houden want door veel en intensief te denken, houden we de gevreesde kwaal op een veilige afstand.

Ja het is mogelijk om vroegtijdige dementie of de ziekte van Alzheimer af te blokken of te vertragen. Lees veel, doe denkoefeningen, wandel en gebruik Ginkgosan.

Mensen die dagelijks lezen, denkoefeningen doen , kruiswoordraadsels invullen, lijken zo’n 45 tot 65 percent minder kans te hebben op vroegtijdige dementie en de ziekte van Alzheimer. Die kan trouwens ook al op jongere leeftijd toeslaan. Je hoeft geen tachtig te zijn om er al mee te maken te krijgen. Soms zie je al dat mensen van in de vijftig al tekenen van geestelijke achteruitgang vertonen, vergeetachtig worden, moeite hebben om zich te concentreren of een gesprek te volgen.

Wat kan je doen om dit teken van voortschrijdende leeftijd af te blokken of fel te vertragen.

Om te beginnen moet je gezond eten: veel groenten en fruit en volkorenproducten vanwege de vitamine E, die hart en bloedvaten, maar ook de hersenen gezond houdt. Dagelijks fysiek bewegen, is heel belangrijk. Goed slapen is een must, want wie te weinig slaapt loopt een groter risico op Alzheimer. Slik zo weinig mogelijk medicijnen en zeker geen kalmeerpillen, op eigen houtje.

Doe dagelijks denkoefeningen, lees veel.

Een goed natuurlijk middel om de haarvaten van de bloedsomloop in de hersenen gezond te houden is Ginkgo Biloba oftewel de Japanse Tempelboom. Daar is een uitstekend preparaat van gemaakt door Fytobell: Ginkgosan.

Je vindt Ginkgosan van Fytobell in de apotheek, met CNK-bestelnummer: 3002-458. Je kan het ook online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hoofdpijn door te weinig drinken

Veel drinken is essentieel voor de afvoer van afvalstoffen en het voorkomt uitdroging. Een tekort aan vocht kan hoofdpijn en misselijkheid veroorzaken. Daarnaast kan een vochttekort leiden tot verstopping. Drink daarom minimaal 2 liter per dag. Wát je drinkt is wel...

Lees meer

Waar komen die allergieën vandaan?

De allergieën swingen de pan uit en dit jaar zijn ze er echt ongewoon vroeg aan begonnen. Dat kwam doordat in januari al mooie dagen waren en de hazelaar de winter voor bekeken hield en het stuifmeel al liet ronddwarrelen. Daarom zijn de regendagen van de laatste tijd...

Lees meer

Eén op vijf heeft last van brandend maagzuur

Eén op de vijf mensen heeft last van brandend maagzuur, ook wel indigestie of reflux genoemd. Het zure maagsap uit de maag komt dan op een verkeerde plek terecht, namelijk de slokdarm. De slokdarm is niet bekleed met beschermende slijmvliezen zoals de maag, zodat de...

Lees meer

Levenslang goed horen: waar moet je op letten?

Horen zien en zwijgen, zegt het spreekwoord, maar mensen die het lastig hebben om te horen, kunnen er haast niet over zwijgen: het is werkelijk een van de meest vervelende problemen die je met de gezondheid kan voorhebben. De helft van het leven ontgaat je als je...

Lees meer