jun 24, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Hoe hou je Alzheimer op veilige afstand?

Mensen worden tegenwoordig steeds maar ouder. Dat is een goede zaak, maar er zijn ook wat risico’s of nadelen aan verbonden. Je kan op 80-jarige leeftijd niet meer wat je op je twintigste kon. Je moet wat voorzichtiger leven, wat gezonder eten, wat rustiger bewegen. Maar wat je niet mag doen is de geest laten rusten.

Want één van de nadelige gevolgen daarvan is dat de ziekte van Alzheimer steeds vaker voorkomt. Voor de ouderen zal het plezierig zijn te vernemen dat Amerikaanse vorsers, onder leiding van David Snowdon van de universiteit van Kentucky, hebben vastgesteld dat we er goed aan doen onze hersens zo goed mogelijk bezig te houden want door veel en intensief te denken, houden we de gevreesde kwaal op een veilige afstand.

Ja het is mogelijk om vroegtijdige dementie of de ziekte van Alzheimer af te blokken of te vertragen. Lees veel, doe denkoefeningen, wandel en gebruik Ginkgosan.

Mensen die dagelijks lezen, denkoefeningen doen , kruiswoordraadsels invullen, lijken zo’n 45 tot 65 percent minder kans te hebben op vroegtijdige dementie en de ziekte van Alzheimer. Die kan trouwens ook al op jongere leeftijd toeslaan. Je hoeft geen tachtig te zijn om er al mee te maken te krijgen. Soms zie je al dat mensen van in de vijftig al tekenen van geestelijke achteruitgang vertonen, vergeetachtig worden, moeite hebben om zich te concentreren of een gesprek te volgen.

Wat kan je doen om dit teken van voortschrijdende leeftijd af te blokken of fel te vertragen.

Om te beginnen moet je gezond eten: veel groenten en fruit en volkorenproducten vanwege de vitamine E, die hart en bloedvaten, maar ook de hersenen gezond houdt. Dagelijks fysiek bewegen, is heel belangrijk. Goed slapen is een must, want wie te weinig slaapt loopt een groter risico op Alzheimer. Slik zo weinig mogelijk medicijnen en zeker geen kalmeerpillen, op eigen houtje.

Doe dagelijks denkoefeningen, lees veel.

Een goed natuurlijk middel om de haarvaten van de bloedsomloop in de hersenen gezond te houden is Ginkgo Biloba oftewel de Japanse Tempelboom. Daar is een uitstekend preparaat van gemaakt door Fytobell: Ginkgosan.

Je vindt Ginkgosan van Fytobell in de apotheek, met CNK-bestelnummer: 3002-458. Je kan het ook online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

De hitte kan dodelijk zijn

We hebben er lang naar uitgekeken, die mooie zomer. Maar voor sommigen wordt het van het goede teveel. Begrijpelijk, want we zijn eigenlijk niet voorbereid op zo’n lange hete periode. Als je je verstand niet gebruikt, kan dat zelfs fataal aflopen. Zo is het absoluut...

Lees meer

Vakantie-ellende: Blijf baas over je blaas

Er wordt weer een hittegolf aangekondigd. Warm zomerweer is heerlijk, maar het kan ook lastig zijn en te veel worden. In Spanje en het zuiden van Frankrijk zijn trouwens al tientallen mensen gestorven vanwege de grote hitte. Is hitte dan dodelijk? Niet echt, maar je...

Lees meer

Wie zijn bioklok respecteert, leeft langer

De helft van de volwassen bevolking slaapt door middel van slaappillen. Dat is geen goede evolutie, want normaal moet na een dagje werken, de slaap als een welgekomen geschenk bezit van ons nemen. Slaap is nodig, dat hebben we al heel wat keren onderstreept. Het is...

Lees meer

Mooier, jonger en gezonder dankzij honing

De bijen zijn tegenwoordig dagelijks in het nieuws. Niet zozeer omdat het een gezond natuurproduct is, maar vooral omdat de Aziatische hoornaars zich tegoed doet aan onze bijen. En als we die zijn gang laten gaan, kan dat uitdraaien op een ramp. En de bijen zorgen...

Lees meer