jun 5, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Hoe steelwratten verwijderen?

Iedereen heeft eigenlijk wel eens last van wratten. Die kunnen vooral ook in de jeugd optreden als de jongen of het meisje veel last heeft van stress. In een gezin waar geregeld geruzied wordt of waar er problemen zijn, komen bij de jongeren meer wratten voor.

Ook bij volwassenen speelt stress een grote rol, maar ook de constitutie. Zo is het bekend dat bij obese of zwaarlijvige mensen wratten gemakkelijker voorkomen dan bij slanke personen. De wratten kunnen zowel op verborgen plekken zoals de lies, de hals plooien, de voeten als op de handen voorkomen. Ze kunnen klein en talrijk zijn, maar ook een enkeling voelt zich thuis op de huid. Diabetes is een favoriete voedingsbodem.

Wratten zijn ontsierend, maar eigenlijk ongevaarlijk en je kan ze zelf gemakkelijk verwijderen.

Een wrat is eigenlijk ongevaarlijk en in feite hoef je er niets aan te doen. Veel mensen vinden het nochtans ongemakkelijk en ontsierend, vooral als ze in de hals of op het gezicht voorkomen. Zo is het ook bij oudere mensen een veel voorkomend probleem op de neus.

Wat kun je er aan doen? Om te beginnen gezond leven. Ten tweede moet je anderen die last hebben van wratten niet te intiem benaderen. Genitale wratten zijn erg besmettelijk. Ook in sauna’s , zwembaden of fitnesszalen worden wratten gemakkelijk doorgegeven, het gaat trouwens om een besmetting met bacteriën.

Je kan de wrat laten bevriezen door een arts of een huidspecialist, maar je kan ze zelf ook de baas. Gebruik nooit andermans handdoek na de sport bijvoorbeeld.

Wat je zelf kan doen, is bijvoorbeeld meerdere keren per dag de wrat aanstippen met een wattenstaafje dat je gedrenkt hebt in appelazijn. Ook citroensap is een geducht wapen tegen wratten evenals knoflook. Maar het gemakkelijkst is wel appelazijn. Dat is goedkoop, je kan het ook nog gebruiken in salades en je kan het gemakkelijk toepassen voor wratten. Natuurlijk bestaan er ook middeltjes uit de apotheek tegen wratten, meestal gebaseerd op salicylzuur. Maar appelazijn is ook doeltreffend. Veel succes ermee.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Zo kun je scoliose voorkomen en rugpijn verminderen

Scoliose is een veel voorkomend probleem. Het kan op elke leeftijd beginnen of waargenomen worden en betreft een scheefstand van de ruggengraat. In de plaats van dat de ruggengraat kaarsrecht zou zijn, heeft die een zigzag of S-vorm. Dat kan beginnen van in de jeugd...

Lees meer

De tien geboden voor een gezonde zwangerschap

Een gezonde baby krijgen is de droom van elke jonge moeder. Er worden over zwangerschap en kinderen krijgen veel praatjes verkocht, vooral bakerpraatjes, maar hoe kan een aanstaande moeder zich best gedragen om met de meeste kans een gezonde, welgeschapen baby ter...

Lees meer

DARMKWALEN: vaak is de ziel ziek

Darmklachten komen bijzonder veel voor. Als je bedorven voedsel hebt gegeten, overdadig hebt getafeld, te koud hebt gegeten of ijsgekoelde dranken zomaar naar binnen hebt gegoten, diepvrieskost zonder ontdooien op uw bord kreeg of besmet ijs hebt gegeten, zelfs gewoon...

Lees meer