jun 5, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Hoe steelwratten verwijderen?

Iedereen heeft eigenlijk wel eens last van wratten. Die kunnen vooral ook in de jeugd optreden als de jongen of het meisje veel last heeft van stress. In een gezin waar geregeld geruzied wordt of waar er problemen zijn, komen bij de jongeren meer wratten voor.

Ook bij volwassenen speelt stress een grote rol, maar ook de constitutie. Zo is het bekend dat bij obese of zwaarlijvige mensen wratten gemakkelijker voorkomen dan bij slanke personen. De wratten kunnen zowel op verborgen plekken zoals de lies, de hals plooien, de voeten als op de handen voorkomen. Ze kunnen klein en talrijk zijn, maar ook een enkeling voelt zich thuis op de huid. Diabetes is een favoriete voedingsbodem.

Wratten zijn ontsierend, maar eigenlijk ongevaarlijk en je kan ze zelf gemakkelijk verwijderen.

Een wrat is eigenlijk ongevaarlijk en in feite hoef je er niets aan te doen. Veel mensen vinden het nochtans ongemakkelijk en ontsierend, vooral als ze in de hals of op het gezicht voorkomen. Zo is het ook bij oudere mensen een veel voorkomend probleem op de neus.

Wat kun je er aan doen? Om te beginnen gezond leven. Ten tweede moet je anderen die last hebben van wratten niet te intiem benaderen. Genitale wratten zijn erg besmettelijk. Ook in sauna’s , zwembaden of fitnesszalen worden wratten gemakkelijk doorgegeven, het gaat trouwens om een besmetting met bacteriën.

Je kan de wrat laten bevriezen door een arts of een huidspecialist, maar je kan ze zelf ook de baas. Gebruik nooit andermans handdoek na de sport bijvoorbeeld.

Wat je zelf kan doen, is bijvoorbeeld meerdere keren per dag de wrat aanstippen met een wattenstaafje dat je gedrenkt hebt in appelazijn. Ook citroensap is een geducht wapen tegen wratten evenals knoflook. Maar het gemakkelijkst is wel appelazijn. Dat is goedkoop, je kan het ook nog gebruiken in salades en je kan het gemakkelijk toepassen voor wratten. Natuurlijk bestaan er ook middeltjes uit de apotheek tegen wratten, meestal gebaseerd op salicylzuur. Maar appelazijn is ook doeltreffend. Veel succes ermee.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Opgepast: ook na de week van de teek!

Stel dat na een telling vastgesteld wordt dat er op één vierkante kilometer honderdduizend mensen wonen. Dat lijkt gigantisch veel en onmogelijk en het zou trouwens leiden tot gevaarlijke toestanden. Want waar veel mensen op een beperkte oppervlakte wonen stijgt het...

Lees meer

Geen paniek: De truc tegen de hik

Je hebt het vast al meegemaakt: iemand krijgt tijden het eten een onbedaarlijke hik, waarbij telkens grote happen lucht worden ingeslikt. De goede raad van grootmoeder is nog altijd van kracht: drink een flinke slok koud water, of hou de adem in. Maar de hik wat is...

Lees meer

We worden langzaam vergiftigd

We weten allemaal dat de kwaliteit van de voeding ook de kwaliteit van onze gezondheid beïnvloedt en zelfs in belangrijke mate meebepaalt. Denk maar aan roken, de kwaliteit van de lucht, het fabrieksvoedsel, de bewerking van de basiselementen van de voeding. We eten...

Lees meer