jun 3, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Last van een moeilijke maag? Nasturan lost dat op!

De kwaliteit van ons voedsel en de wijze waarop we eten heeft een belangrijke invloed op onze gezondheid. Er zijn patiënten die te veel eten, er zijn er die veel te weinig eten, maar vooral verkeerd eten. Maar er zijn er ook die geen hap door de keel krijgen, die moeite hebben om voedsel tot zich te nemen, geen trek hebben, of problemen hebben bij het kauwen, bij het slikken, bij het verteren. Het zijn allemaal andere problemen die een verschillende aanpak noodzakelijk maken.

Ouders stellen bij kinderen vaak een gebrek aan eetlust vast. Ze dringen hun kinderen ook vaak voedsel op dat ze niet lusten, waardoor soms nog grotere problemen kunnen ontstaan. Er zijn adolescenten die dan systematisch hun voedsel beperken uit slankheidsoverwegingen, die daardoor hun lichaam ernstige schade berokkenen en moeilijk weer bij een normaal voedselpatroon kunnen aanpikken. Anorexiapatiënten zijn een kruis voor zichzelf en hun omgeving. Er zijn zoveel verschillende oorzaken van stoornissen met de spijsvertering, dat de maag eigenlijk nogal wat moet kunnen verwerken vooraleer het lichaam zich helemaal kiplekker voelt.

Je moet kinderen van jongs af aan gezonde eetgewoonten bijbrengen.

De maag heeft een belangrijke functie in verband met onze gezondheid. De kieskeurigheid waarmee je voedsel kiest zal mee het eindresultaat van je gezondheid helpen bepalen. De maag is zodoende een soort leverancier van elementen waar alle cellen en organen in het lichaam hun vitale stoffen uit zoeken.

Gezond voedsel zoals het door de natuur wordt aangeboden is uiteraard het beste.

Vermijd geraffineerd, gekleurd, op smaak gebracht voedsel en vermijd geraffineerde koolhydraten zoals suiker. Het brengt alleen lege calorieën aan, belast het hart en de bloedvaten, is een blok aan het been van de pancreas, is een kalkrover en tegelijk doet het verdikken en bederft het de eetlust.

Vruchten zijn gezond. Je kan ze best als ontbijt gebruiken. Een vruchtenmaaltijd is een weldaad voor het lichaam. Het verteert gemakkelijk en spaart in veel gevallen de maag. Vooral bosbessen zijn erg goed voor maag en darmen. Heb je vaak last van maagpijn, probeer dan eens een kuur met bosbessen.

Wie een gevoelige maag heeft moet vooral spaarzaam zijn met scherpe specerijen. In de plaats van de klassieke smaakversterkers en specerijen kan je beter je toevlucht nemen tot zachte, gezonde, maar ook lekker smakende toekruiden: marjolein (erg goed voor de lever) munt (goed voor de maag en de gal), tijm, basilicum, bonenkruid (bevordert vertering), koriander, lavas, venkel enz.

Vaak last van maagproblemen? Probeer een dagje te vasten maar wel voldoende te drinken, bijvoorbeeld een frisse drank met citroen- of frambozensappen. Heel goed kauwen hoort er tenslotte ook bij.

En wil je een goed natuurlijk middel dat de maag deugd zal doen en de spijsvertering weer goed regelt, denk dan aan Nasturan van Fytobell.

Je vindt Nasturan van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 2991-479. Je kan Nasturan ook online bestellen via www.boverte.com of via www.almed.be.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Zo kun je scoliose voorkomen en rugpijn verminderen

Scoliose is een veel voorkomend probleem. Het kan op elke leeftijd beginnen of waargenomen worden en betreft een scheefstand van de ruggengraat. In de plaats van dat de ruggengraat kaarsrecht zou zijn, heeft die een zigzag of S-vorm. Dat kan beginnen van in de jeugd...

Lees meer

De tien geboden voor een gezonde zwangerschap

Een gezonde baby krijgen is de droom van elke jonge moeder. Er worden over zwangerschap en kinderen krijgen veel praatjes verkocht, vooral bakerpraatjes, maar hoe kan een aanstaande moeder zich best gedragen om met de meeste kans een gezonde, welgeschapen baby ter...

Lees meer

DARMKWALEN: vaak is de ziel ziek

Darmklachten komen bijzonder veel voor. Als je bedorven voedsel hebt gegeten, overdadig hebt getafeld, te koud hebt gegeten of ijsgekoelde dranken zomaar naar binnen hebt gegoten, diepvrieskost zonder ontdooien op uw bord kreeg of besmet ijs hebt gegeten, zelfs gewoon...

Lees meer