jun 3, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Last van een moeilijke maag? Nasturan lost dat op!

De kwaliteit van ons voedsel en de wijze waarop we eten heeft een belangrijke invloed op onze gezondheid. Er zijn patiënten die te veel eten, er zijn er die veel te weinig eten, maar vooral verkeerd eten. Maar er zijn er ook die geen hap door de keel krijgen, die moeite hebben om voedsel tot zich te nemen, geen trek hebben, of problemen hebben bij het kauwen, bij het slikken, bij het verteren. Het zijn allemaal andere problemen die een verschillende aanpak noodzakelijk maken.

Ouders stellen bij kinderen vaak een gebrek aan eetlust vast. Ze dringen hun kinderen ook vaak voedsel op dat ze niet lusten, waardoor soms nog grotere problemen kunnen ontstaan. Er zijn adolescenten die dan systematisch hun voedsel beperken uit slankheidsoverwegingen, die daardoor hun lichaam ernstige schade berokkenen en moeilijk weer bij een normaal voedselpatroon kunnen aanpikken. Anorexiapatiënten zijn een kruis voor zichzelf en hun omgeving. Er zijn zoveel verschillende oorzaken van stoornissen met de spijsvertering, dat de maag eigenlijk nogal wat moet kunnen verwerken vooraleer het lichaam zich helemaal kiplekker voelt.

Je moet kinderen van jongs af aan gezonde eetgewoonten bijbrengen.

De maag heeft een belangrijke functie in verband met onze gezondheid. De kieskeurigheid waarmee je voedsel kiest zal mee het eindresultaat van je gezondheid helpen bepalen. De maag is zodoende een soort leverancier van elementen waar alle cellen en organen in het lichaam hun vitale stoffen uit zoeken.

Gezond voedsel zoals het door de natuur wordt aangeboden is uiteraard het beste.

Vermijd geraffineerd, gekleurd, op smaak gebracht voedsel en vermijd geraffineerde koolhydraten zoals suiker. Het brengt alleen lege calorieën aan, belast het hart en de bloedvaten, is een blok aan het been van de pancreas, is een kalkrover en tegelijk doet het verdikken en bederft het de eetlust.

Vruchten zijn gezond. Je kan ze best als ontbijt gebruiken. Een vruchtenmaaltijd is een weldaad voor het lichaam. Het verteert gemakkelijk en spaart in veel gevallen de maag. Vooral bosbessen zijn erg goed voor maag en darmen. Heb je vaak last van maagpijn, probeer dan eens een kuur met bosbessen.

Wie een gevoelige maag heeft moet vooral spaarzaam zijn met scherpe specerijen. In de plaats van de klassieke smaakversterkers en specerijen kan je beter je toevlucht nemen tot zachte, gezonde, maar ook lekker smakende toekruiden: marjolein (erg goed voor de lever) munt (goed voor de maag en de gal), tijm, basilicum, bonenkruid (bevordert vertering), koriander, lavas, venkel enz.

Vaak last van maagproblemen? Probeer een dagje te vasten maar wel voldoende te drinken, bijvoorbeeld een frisse drank met citroen- of frambozensappen. Heel goed kauwen hoort er tenslotte ook bij.

En wil je een goed natuurlijk middel dat de maag deugd zal doen en de spijsvertering weer goed regelt, denk dan aan Nasturan van Fytobell.

Je vindt Nasturan van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 2991-479. Je kan Nasturan ook online bestellen via www.boverte.com of via www.almed.be.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

De natuur: het beste antidepressivum

Voel je je een beetje depri? Kies dan bij voorkeur een ander moment om dat te worden. Dat klinkt ongeloofwaardig en eigenlijk een beetje belachelijk, want feit is dat je niet gedeprimeerd kan worden op commando en dat je het tijdstip uiteraard zelf niet kunt kiezen....

Lees meer

Ook je huid neemt giftige stoffen op

Als je een huis koopt, moet het eerst onderzocht worden op schadelijke stoffen. De grond moet gecontroleerd worden op verontreiniging en desnoods worden afgevoerd, vervangen en uiteindelijk worden gezuiverd. Als er asbest wordt in aangetroffen, ben je verplicht de...

Lees meer