jun 3, 2019 | Actueel | 0 Reacties

Net als nicotine beschadigt cannabis de longen

Hoewel het roken van hasj en marihuana (producten van de eenjarige Cannabis Sativa-plant) in ons land verboden is, wint de zogenaamde joint de laatste tijd aan populariteit, vooral bij onze overmoedige, jongere generatie.

Op lange termijn leidt het inhaleren van cannabis tot longemfyseem.

Daarom is het belangrijk te vermelden dat bij het inhaleren van cannabis vijfmaal méér teer en koolstofmonoxide vrijkomt dan bij de gewone sigaret.
Deze informatie komt van de Britse Thoracic Society.

Op lange termijn leidt deze slechte gewoonte tot longemfyseem. Dat komt erop neer dat de longen niet langer in staat zijn voldoende zuurstof op te nemen, waardoor de patiënt aan steeds erger wordende kortademigheid gaat lijden. Dit ziekteproces kan niet genezen worden. In het beste geval kan het tot stilstand worden gebracht. Hiervoor is het noodzakelijk te stoppen met roken en eventuele luchtwegeninfecties zo snel mogelijk te bestrijden.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

De zee wordt vergiftigd met antibiotica

Wat we de lucht inblazen komt zeker weer op de bodem terecht en wat in de bodem zit, belandt uiteindelijk in de wereldzeeën. Onze aarde is vernuftig opgebouwd, een bijzonder schrander geschapen planeet die ons voedsel geeft, zuivere lucht en helder water. Of dat zou...

Lees meer

Gebeten? Hoe herken je de ziekte van Lyme?

De zomer is er, we trekken weer op vakantie, de natuur in, maken wandelingen in heet groen en… we hebben het zitten. Een beet van een teek kan je voor de rest van je leven opzadelen met grote problemen. Dat klinkt misschien overdreven, maar eigenlijk is het dat niet....

Lees meer