jun 3, 2019 | Actueel | 0 Reacties

Net als nicotine beschadigt cannabis de longen

Hoewel het roken van hasj en marihuana (producten van de eenjarige Cannabis Sativa-plant) in ons land verboden is, wint de zogenaamde joint de laatste tijd aan populariteit, vooral bij onze overmoedige, jongere generatie.

Op lange termijn leidt het inhaleren van cannabis tot longemfyseem.

Daarom is het belangrijk te vermelden dat bij het inhaleren van cannabis vijfmaal méér teer en koolstofmonoxide vrijkomt dan bij de gewone sigaret.
Deze informatie komt van de Britse Thoracic Society.

Op lange termijn leidt deze slechte gewoonte tot longemfyseem. Dat komt erop neer dat de longen niet langer in staat zijn voldoende zuurstof op te nemen, waardoor de patiënt aan steeds erger wordende kortademigheid gaat lijden. Dit ziekteproces kan niet genezen worden. In het beste geval kan het tot stilstand worden gebracht. Hiervoor is het noodzakelijk te stoppen met roken en eventuele luchtwegeninfecties zo snel mogelijk te bestrijden.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Is de zon nog even gevaarlijk in september?

Voor de overgrote meerderheid van toeristen die naar het zuiden trekken op vakantie is de zon en het zonnebad het ultieme doel. De ontsnapping uit de dagelijkse sleur, het werk, de vervelende gewoontes kan pas volledig zijn als er voldoende zon bij komt. Daar hebben...

Lees meer

Hoe krijg je betere resultaten op school?

Gewoonlijk worden goede voornemens gereserveerd voor de periode rond het nieuwe jaar. Dat is natuurlijk een uitstekend idee, maar eigenlijk past het evengoed om dat op 1 september te doen. De reden is duidelijk: het nieuwe schooljaar begint, het nieuwe werkjaar in...

Lees meer

Is uw voeding ook uw medicijn?

“We zijn wat we eten”. En “Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding. Deze legendarische uitspraak van de grondlegger van de geneeskunde Hippocrates, heeft nog altijd niets van zijn waarde ingeboet. De natuur verschaft ons alle dingen die we nodig...

Lees meer