jun 3, 2019 | Actueel | 0 Reacties

Net als nicotine beschadigt cannabis de longen

Hoewel het roken van hasj en marihuana (producten van de eenjarige Cannabis Sativa-plant) in ons land verboden is, wint de zogenaamde joint de laatste tijd aan populariteit, vooral bij onze overmoedige, jongere generatie.

Op lange termijn leidt het inhaleren van cannabis tot longemfyseem.

Daarom is het belangrijk te vermelden dat bij het inhaleren van cannabis vijfmaal méér teer en koolstofmonoxide vrijkomt dan bij de gewone sigaret.
Deze informatie komt van de Britse Thoracic Society.

Op lange termijn leidt deze slechte gewoonte tot longemfyseem. Dat komt erop neer dat de longen niet langer in staat zijn voldoende zuurstof op te nemen, waardoor de patiënt aan steeds erger wordende kortademigheid gaat lijden. Dit ziekteproces kan niet genezen worden. In het beste geval kan het tot stilstand worden gebracht. Hiervoor is het noodzakelijk te stoppen met roken en eventuele luchtwegeninfecties zo snel mogelijk te bestrijden.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Zomertijd: stop die klok!

Politiek Europa belooft al langer om de klok te stoppen in de plaats van een uur vooruit te zetten: met andere woorden de zomertijd af te schaffen. Voor de meeste mensen een goede zaak, terwijl anderen er niet zitten op te wachten. De horeca bijvoorbeeld: de zon gaat...

Lees meer

Grijpt de winter je naar de keel?

Weersvoorspellingen zijn tegenwoordig een beetje koffiedik kijken. Terwijl de weersvoorspeller op het nieuws verkondigde dat het droog bleef, was het hier aan het sneeuwen. Poedersneeuw weliswaar, maar je kunt er niet vanuit gaan dat het een exacte wetenschap is. Het...

Lees meer