jun 28, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Wat is een veilig zonnebad?

De zomer is er en dat zullen we geweten hebben, vooral vanwege de hitte die op sommige momenten echt moeilijk om dragen was. Mensen met airco thuis of op kantoor zijn dan de gelukkigen.

Maar de hitte is niet het enige probleem waarmee we te maken krijgen: ook de zon op zich is een belangrijke factor van gevaar. Vooral voor wie onvoorbereid in de zon gaat werken, zitten of erger nog: gaat liggen, is de zon een gevaarlijke factor die zelfs levensbedreigend kan zijn. Huidkanker is de snelst groeiende kanker in de geïndustrialiseerde wereld.

Daarom moet je insmeren, maar hoe? En niet elk huidtype is hetzelfde.

Het is heel belangrijk een goede zonnebrandcrème of lotion te kiezen om de huid maximaal te beschermen tegen de schadelijke UV-stralen.

Huidverzorging als je in de zon gaat is erg belangrijk voor de gezondheid! Bovendien bestaan er zoveel zonnecrèmes, gels, melk, lotions of olie, dat je op den duur door de bomen het bos niet meer ziet.

Welk zonneproduct moet je dan kiezen en hoe of hoe vaak moet je het toepassen.

  • Om te beginnen is het echt onverstandig om op het hete middaguur in de zon te gaan. Vermijd dat! Tussen twaalf en vier uur, is het beter in de schaduw oftewel binnen te blijven.
  • Je moet beslist een zonnecrème of olie kiezen die een zeer hoge beschermingsfactor biedt, zowel tegen UV-A als UV-B. Dat staat meestal op het etiket te lezen. Minimum factor 30, maar nog beter is factor 50. Vooral voor kinderen is een zeer hoge beschermingsfactor erg belangrijk, want van in de jeugd wordt de basis gelegd van een huidkanker op latere leeftijd.
  • Kies een zonneolie zonder parabenen of hormoonverstoorders, want alles wat je op de huid smeert, wordt ook door het lichaam opgenomen!
  • De huid heeft tijd nodig om de zonnecrème te aanvaarden. Dus kan je maar beter een kwartier tot een half uur voor het zonnebad, of het werken buiten in de zon, het product aanbrengen.
  • Wees royaal met het smeren. Niet zomaar een dun laagje, maar echt goed insmeren. Denk aan alle huidgedeelten die straks met de zon in contact komen, dus ook ellebogen, voeten, schouders enz.…
  • Kies best een zonneolie die bestand is tegen zwemwater, want ook onder water kan het lichaam verbranden. Pas als je dieper zwemt dan 60 cm ben je beter beschermd.
  • Zorg er voor dat je het insmeren regelmatig herhaalt. Ideaal is om de twee uur, maar als je vaker in zee of het zwembad gestapt bent, dan moet je na elk bad opnieuw insmeren.
  • Als je toch wil genieten van de zon, doe het dan bij voorkeur in de schaduw. Ook daar kan je mooi bruin worden, zelfs nog mooier egaal bruin dan als je rechtstreeks in de zon gaat zitten.
  • Vergeet ook niet de zonnebrandmiddel aan te brengen bij een grijze, betrokken of bewolkte hemel. De UV-stralen gaan wel degelijk door het wolkendek heen. Je verbrandt misschien minder gauw, maar de zon laat toch haar sporen na.

Na het zonnebad altijd douchen en een goede aftersun of een vocht inbrengende crème gebruiken.

Denk daarom aan Aloë Vera-crème van EllenDee die de huid haar verloren vocht zal teruggeven en de huid langer soepel en jong zal houden.

Je verneemt er meer over op de website van EllenDee: www.ellendee.be. Je kan de crème ook online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Waarom krijgen zoveel mensen een depressie?

Het woord “depressie” alleen al zou je depressief kunnen maken. Het is geen leuke term, niet voor het weerbeeld, niet voor het gemoed en de levenskwaliteit van wie er mee te maken heeft. Bovendien heeft het niet enkel invloed op het presteren, het werk en het geluk,...

Lees meer