jun 14, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Wat kan je doen tegen ruwe huid en kloven op je voeten?

Veel mensen hebben last van kloven op de voeten of van een te droge en schilferige huid. Dikwijls komt dat vooral bij schraal weer voor en bij koude zoals in de winter, maar ook in andere seizoenen kunnen velen er last van krijgen.

Je kan natuurlijk allerlei middeltjes beginnen smeren, maar dat is eigenlijk maar “oplapwerk”. De genezing moet van binnenuit komen, terwijl je natuurlijk ook uitwendig voorzichtig moet zijn en geen uitdrogende zepen of cosmetica moet gebruiken.

Last van droge huid en kloven op de voeten? Door eenvoudige maatregelen en een goede crème op basis van Aloë Vera, kan je dat oplossen.

Hoe ga je tewerk?

Om te beginnen moet je best altijd sokken of kousen dragen als je in schoenen rondloopt. Barrevoets in het gras lopen, is wel gunstig voor de huid op de voeten, zelfs voor de hele gezondheid en de bloedsomloop. Als je ’s avonds even blootsvoets in het bedauwde gras rondloopt, zal je ook beter slapen.

Neem af en toe een voetbad: afwisselend warm en koud. Eindig altijd met koud water.

Wrijf je voeten direct na het wisselbad in met een crème bijvoorbeeld van Aloë Vera. Dat brengt vocht in de huid. Als je er voldoende crème hebt op aangebracht en bang bent voor de lakens, kan je altijd lichte katoenen sokken aantrekken.

Plaats een luchtbevochtiger in je kamer terwijl je slaapt. De luchtbevochtiger zal damp vrijmaken in de lucht, die door de huid wordt geabsorbeerd.

Gebruik lauwwarm of koud water in de douche in de plaats van heel warm water, want heet water onttrekt vocht aan de huid. Daarom is een heet bad ook niet zo goed voor de huid.

Was je voeten met een milde zeep die oliën en vetten bevat. Als je huid na het douchen strak aanvoelt, schakel dan over op een zeep die vocht inbrengende crèmes bevat zodat je huid zacht aanvoelt.

Als je zoekt naar een goede Aloë Vera-crème, denk dan aan Aloë Vera van Ellendee. Je vindt het op www.ellendee.be.

Je kan het ook online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Vis beschermt je hart

Mensen die tweemaal per week vette vis (makreel, haring, zalm, sardines) eten, hebben een veel kleinere kans op het dichtslibben van de bloedvaten en op hart- en vaatziekten. Daarnaast beschermen de aanwezige vetzuren ook tegen de ziekte van Alzheimer en een bepaalde...

Lees meer

Meer fruit eten, is langer en gezonder leven

Eet jij weinig fruit? Wanneer je dagelijks wat extra fruit gebruikt, loop je 20% minder risico om vroeg te overlijden. Hoogleraar volksgezondheid, dr. Kay-Tee Khaw van de universiteit van Cambridge onderzocht de voedingsgewoonten, chronische ziekten en sterfte van...

Lees meer

Beter slapen door te vermageren

Roken is zowat de standaard van ongezond leven en alles wat ongezond is, wordt daarmee vergeleken. Zo wordt bijvoorbeeld gesteld dat “zitten”, het nieuwe roken is, omdat veel mensen met een kantoorbaan te weinig bewegen en daarmee betalen voor hun gezondheid. Niet...

Lees meer

Hoe kun je gezond vermageren?

Talrijk zijn de patiënten die willen vermageren. Er zijn organisaties die er fortuinen aan verdienen, terwijl de resultaten eigenlijk volkomen afhangen van de inzet en vooral ook de kennis van de persoon zelf die wat minder gewicht op de weegschaal wil aflezen. Er is...

Lees meer

Hoe je cholesterol perfect beheersen?

In tegenstelling tot wat velen denken wordt cholesterol niet vooral aangebracht door de voeding. Het is het lichaam zelf die deze belangrijke stof grotendeels aanmaakt. Dat betekent ook dat cholesterol heel belangrijk is voor het lichaam: hormonen, hersenen, enz. Je...

Lees meer