jun 14, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Wat kan je doen tegen ruwe huid en kloven op je voeten?

Veel mensen hebben last van kloven op de voeten of van een te droge en schilferige huid. Dikwijls komt dat vooral bij schraal weer voor en bij koude zoals in de winter, maar ook in andere seizoenen kunnen velen er last van krijgen.

Je kan natuurlijk allerlei middeltjes beginnen smeren, maar dat is eigenlijk maar “oplapwerk”. De genezing moet van binnenuit komen, terwijl je natuurlijk ook uitwendig voorzichtig moet zijn en geen uitdrogende zepen of cosmetica moet gebruiken.

Last van droge huid en kloven op de voeten? Door eenvoudige maatregelen en een goede crème op basis van Aloë Vera, kan je dat oplossen.

Hoe ga je tewerk?

Om te beginnen moet je best altijd sokken of kousen dragen als je in schoenen rondloopt. Barrevoets in het gras lopen, is wel gunstig voor de huid op de voeten, zelfs voor de hele gezondheid en de bloedsomloop. Als je ’s avonds even blootsvoets in het bedauwde gras rondloopt, zal je ook beter slapen.

Neem af en toe een voetbad: afwisselend warm en koud. Eindig altijd met koud water.

Wrijf je voeten direct na het wisselbad in met een crème bijvoorbeeld van Aloë Vera. Dat brengt vocht in de huid. Als je er voldoende crème hebt op aangebracht en bang bent voor de lakens, kan je altijd lichte katoenen sokken aantrekken.

Plaats een luchtbevochtiger in je kamer terwijl je slaapt. De luchtbevochtiger zal damp vrijmaken in de lucht, die door de huid wordt geabsorbeerd.

Gebruik lauwwarm of koud water in de douche in de plaats van heel warm water, want heet water onttrekt vocht aan de huid. Daarom is een heet bad ook niet zo goed voor de huid.

Was je voeten met een milde zeep die oliën en vetten bevat. Als je huid na het douchen strak aanvoelt, schakel dan over op een zeep die vocht inbrengende crèmes bevat zodat je huid zacht aanvoelt.

Als je zoekt naar een goede Aloë Vera-crème, denk dan aan Aloë Vera van Ellendee. Je vindt het op www.ellendee.be.

Je kan het ook online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Waarom krijgen zoveel mensen een depressie?

Het woord “depressie” alleen al zou je depressief kunnen maken. Het is geen leuke term, niet voor het weerbeeld, niet voor het gemoed en de levenskwaliteit van wie er mee te maken heeft. Bovendien heeft het niet enkel invloed op het presteren, het werk en het geluk,...

Lees meer