jun 14, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Wat kan je doen tegen ruwe huid en kloven op je voeten?

Veel mensen hebben last van kloven op de voeten of van een te droge en schilferige huid. Dikwijls komt dat vooral bij schraal weer voor en bij koude zoals in de winter, maar ook in andere seizoenen kunnen velen er last van krijgen.

Je kan natuurlijk allerlei middeltjes beginnen smeren, maar dat is eigenlijk maar “oplapwerk”. De genezing moet van binnenuit komen, terwijl je natuurlijk ook uitwendig voorzichtig moet zijn en geen uitdrogende zepen of cosmetica moet gebruiken.

Last van droge huid en kloven op de voeten? Door eenvoudige maatregelen en een goede crème op basis van Aloë Vera, kan je dat oplossen.

Hoe ga je tewerk?

Om te beginnen moet je best altijd sokken of kousen dragen als je in schoenen rondloopt. Barrevoets in het gras lopen, is wel gunstig voor de huid op de voeten, zelfs voor de hele gezondheid en de bloedsomloop. Als je ’s avonds even blootsvoets in het bedauwde gras rondloopt, zal je ook beter slapen.

Neem af en toe een voetbad: afwisselend warm en koud. Eindig altijd met koud water.

Wrijf je voeten direct na het wisselbad in met een crème bijvoorbeeld van Aloë Vera. Dat brengt vocht in de huid. Als je er voldoende crème hebt op aangebracht en bang bent voor de lakens, kan je altijd lichte katoenen sokken aantrekken.

Plaats een luchtbevochtiger in je kamer terwijl je slaapt. De luchtbevochtiger zal damp vrijmaken in de lucht, die door de huid wordt geabsorbeerd.

Gebruik lauwwarm of koud water in de douche in de plaats van heel warm water, want heet water onttrekt vocht aan de huid. Daarom is een heet bad ook niet zo goed voor de huid.

Was je voeten met een milde zeep die oliën en vetten bevat. Als je huid na het douchen strak aanvoelt, schakel dan over op een zeep die vocht inbrengende crèmes bevat zodat je huid zacht aanvoelt.

Als je zoekt naar een goede Aloë Vera-crème, denk dan aan Aloë Vera van Ellendee. Je vindt het op www.ellendee.be.

Je kan het ook online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hoe vetter de vis, hoe gezonder

Het is beter gesteld met de kwaliteit van het water van onze rivieren en meren en dat is maar goed ook. Want er zijn heel wat mensen die van lijnvissen hun hobby hebben gemaakt en dus genieten van de “vangst van hun leven”. Hoe vetter de vis, des te meer Omega-3...

Lees meer

Hartinfarct door lawaai

Stel je even voor dat onze overgrootvaders zouden terugkeren in de maatschappij van vandaag. Ze zouden hun ogen niet geloven, maar vooral ook hun oren niet. Want lawaai is overal aanwezig: op straat, op kantoor, tijdens de ontspanning in de disco, op vakantie, in de...

Lees meer

Vrouwen hebben meer last van galstenen dan mannen

Zowel lente als herfst zijn twee seizoenen waarbij sommige organen wat last kunnen veroorzaken. Lever en gal luisteren meer dan andere organen naar de wisseling van de seizoenen. Het zenuwstelsel mengt er zich trouwens ook in: parasympatisch en sympathisch...

Lees meer

Zo kun je scoliose voorkomen en rugpijn verminderen

Scoliose is een veel voorkomend probleem. Het kan op elke leeftijd beginnen of waargenomen worden en betreft een scheefstand van de ruggengraat. In de plaats van dat de ruggengraat kaarsrecht zou zijn, heeft die een zigzag of S-vorm. Dat kan beginnen van in de jeugd...

Lees meer