jun 24, 2019 | Alle tips | 0 Reacties

Zeven methodes om depressie aan te pakken

Zorg voor lichaamsbeweging: terwijl je aan sport doet, worden in je hersens endorfines aangemaakt.

  1. Wees geduldig: een depressie komt geleidelijk aan tot ontwikkeling en gaat ook even geleidelijk weer weg. Jezelf in een recordtempo tot genezing dwingen, lukt dan ook nooit. Integendeel, indien je de kwaal ongedurig te lijf gaat, blijf je gefrustreerd achter.
  2. Wees positief: als je weer eens door een bui van neerslachtigheid overvallen wordt, doe je er goed aan je aandacht op positieve gebeur- tenissen te concentreren. Denk aan de goede dingen in je leven en niet aan de tegenslagen of aan al wat je hebt moeten missen.
  3. Praat! Mensen met een depressie vertonen de neiging zich van iedereen af te zonderen en zich op te sluiten. Ze willen in geen geval hun familie of vrienden tot last zijn. Toch moeten ze trachten juist met die mensen te praten. Omdat zij van je houden, zullen ze je met veel plezier helpen.
  4. Maak tijd voor jezelf: neem jezelf voor bij het beëindigen van de dag een kwartiertje of twintig minuten tijd te maken voor een aantal ontspanningsoefeningen. Die helpen je de dagelijkse stress te overwinnen.
  5. Zorg voor lichaamsbeweging: terwijl je aan sport doet (zelfs een dagelijks wandelingetje van twintig minuten volstaat), worden in je hersenen endorfines aangemaakt.
    Dat zijn natuurlijke humeur-oppeppers.
  6. Vermijd alcohol want dat werkt de depressie in de hand. De uitdrukking „een glaasje troost” is dus volkomen fout want alcohol doet je alles daarentegen extra zwart inzien.
  7. Gebruik een goed preparaat op basis van Hypericum oftewel Sint-Janskruid. Een prima preparaat is Hyperibell van Fytobell.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Neen, de menopauze maakt geen eind aan alle vreugde

Elke vrouw maakt het ooit mee: bij de ene wat vroeger dan bij de andere en dat is gewoonlijk erfelijk bepaald, tenzij het vroeger komt vanwege een trauma of ziekte: de menopauze. De menopauze zelf is een compleet natuurlijke “gebeurtenis” en beslist geen ziekte. Er...

Lees meer

Het recept voor een gelukkiger leven

Wat is het belangrijkste in het leven? Dat je gelukkig bent, dat je uitzicht hebt op een mooie en zekere toekomst voor jezelf en je gezin, dat je gezond bent en dat je kinderen en je partner het goed maken. Maar bovenal die wensen torent torenhoog de ultieme wens:...

Lees meer

BERNAGIE verjongt je huid en je geest

De natuur is wondermooi gemaakt en er is niemand ter wereld die niet verfrist en beter uit een natuurbad tevoorschijn komt. De planten en de kleuren dragen daartoe bij. Maar er zijn nog meer kwaliteiten die besloten liggen in de natuur. Je moet ze leren kennen en...

Lees meer