jun 24, 2019 | Alle tips | 0 Reacties

Zeven methodes om depressie aan te pakken

Zorg voor lichaamsbeweging: terwijl je aan sport doet, worden in je hersens endorfines aangemaakt.

  1. Wees geduldig: een depressie komt geleidelijk aan tot ontwikkeling en gaat ook even geleidelijk weer weg. Jezelf in een recordtempo tot genezing dwingen, lukt dan ook nooit. Integendeel, indien je de kwaal ongedurig te lijf gaat, blijf je gefrustreerd achter.
  2. Wees positief: als je weer eens door een bui van neerslachtigheid overvallen wordt, doe je er goed aan je aandacht op positieve gebeur- tenissen te concentreren. Denk aan de goede dingen in je leven en niet aan de tegenslagen of aan al wat je hebt moeten missen.
  3. Praat! Mensen met een depressie vertonen de neiging zich van iedereen af te zonderen en zich op te sluiten. Ze willen in geen geval hun familie of vrienden tot last zijn. Toch moeten ze trachten juist met die mensen te praten. Omdat zij van je houden, zullen ze je met veel plezier helpen.
  4. Maak tijd voor jezelf: neem jezelf voor bij het beëindigen van de dag een kwartiertje of twintig minuten tijd te maken voor een aantal ontspanningsoefeningen. Die helpen je de dagelijkse stress te overwinnen.
  5. Zorg voor lichaamsbeweging: terwijl je aan sport doet (zelfs een dagelijks wandelingetje van twintig minuten volstaat), worden in je hersenen endorfines aangemaakt.
    Dat zijn natuurlijke humeur-oppeppers.
  6. Vermijd alcohol want dat werkt de depressie in de hand. De uitdrukking „een glaasje troost” is dus volkomen fout want alcohol doet je alles daarentegen extra zwart inzien.
  7. Gebruik een goed preparaat op basis van Hypericum oftewel Sint-Janskruid. Een prima preparaat is Hyperibell van Fytobell.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde