jun 24, 2019 | Alle tips | 0 Reacties

Zeven methodes om depressie aan te pakken

Zorg voor lichaamsbeweging: terwijl je aan sport doet, worden in je hersens endorfines aangemaakt.

  1. Wees geduldig: een depressie komt geleidelijk aan tot ontwikkeling en gaat ook even geleidelijk weer weg. Jezelf in een recordtempo tot genezing dwingen, lukt dan ook nooit. Integendeel, indien je de kwaal ongedurig te lijf gaat, blijf je gefrustreerd achter.
  2. Wees positief: als je weer eens door een bui van neerslachtigheid overvallen wordt, doe je er goed aan je aandacht op positieve gebeur- tenissen te concentreren. Denk aan de goede dingen in je leven en niet aan de tegenslagen of aan al wat je hebt moeten missen.
  3. Praat! Mensen met een depressie vertonen de neiging zich van iedereen af te zonderen en zich op te sluiten. Ze willen in geen geval hun familie of vrienden tot last zijn. Toch moeten ze trachten juist met die mensen te praten. Omdat zij van je houden, zullen ze je met veel plezier helpen.
  4. Maak tijd voor jezelf: neem jezelf voor bij het beëindigen van de dag een kwartiertje of twintig minuten tijd te maken voor een aantal ontspanningsoefeningen. Die helpen je de dagelijkse stress te overwinnen.
  5. Zorg voor lichaamsbeweging: terwijl je aan sport doet (zelfs een dagelijks wandelingetje van twintig minuten volstaat), worden in je hersenen endorfines aangemaakt.
    Dat zijn natuurlijke humeur-oppeppers.
  6. Vermijd alcohol want dat werkt de depressie in de hand. De uitdrukking „een glaasje troost” is dus volkomen fout want alcohol doet je alles daarentegen extra zwart inzien.
  7. Gebruik een goed preparaat op basis van Hypericum oftewel Sint-Janskruid. Een prima preparaat is Hyperibell van Fytobell.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Waarom is hepatitis zo gevaarlijk?

Als je door een ongeval één been verliest, dan ziet je leven er nadien helemaal anders uit: je hinkt en je kunt bepaalde sporten of activiteiten niet meer uitoefenen. Toch kun je nog perfect verder leven, zij het met beperkingen. Maar als je lever ziek wordt en...

Lees meer

Help, ik weeg te veel

Obesitas is een probleem van de tijd. Het is eigenlijk een ziekte van de welstand. Tijdens de oorlogsperiode was het fenomeen onbekend en lange jaren nadien ook niet. De weelde stapelde zich niet op in de heup- en buikregio’s, gewoon omdat er geen weelde was. Intussen...

Lees meer

Hoe veeg je de rimpels uit je gezicht?

Niemand haalt het in zijn hoofd om als je iemand lagere tijd niet hebt gezien uit te roepen: “ho, ben jij dat, je ziet er ouder uit, ik had je niet herkend”. Het zou onfatsoenlijk zijn en bovendien kwetst het iedereen. Vooral vrouwen n zijn er mee bezig. Vandaar dat...

Lees meer