jun 24, 2019 | Actueel | 0 Reacties

Zo kan je toveren in de keuken

Je hebt zo van die dagen waarop de tijd veel te snel schijnt te gaan; dagen waarop je jezelf de hele dag lang achterna holt zonder er in te slagen jezelf bij te benen, laat staan in te halen. Dat begint meestal al ’s morgens vroeg, van bij het opstaan. Je hebt de wekker niet horen afgaan, waardoor je veel te laat bent opgestaan en die achterstand nooit meer kan inlopen.

Als je weinig tijd hebt om te koken, dan kan een eenvoudig maal met een blikje zalm wonderen doen.

Soms is uitgebreid kokkerellen er dan net teveel aan. Maar geen nood, er bestaat een sneltreinmaaltijd die je op zulke dagen uitstekende
diensten kan bewijzen: “de Vitesse-vis”. Al wat je nodig hebt voor de bereiding van dit supersnelle maaltje is een blik zalm, een blik
tomaten en een grote ui. Je snippert de ui, laat hem glazig worden in de pan en, nadat je het nat van de zalm en tomaten hebt weggegoten, voeg je die twee ingrediënten bij de ui en je laat alles goed heet worden.

Deze Vitesse-vis serveer je op een bedje van spaghetti (of een andere pastasoort).

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Is uw voeding ook uw medicijn?

“We zijn wat we eten”. En “Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding. Deze legendarische uitspraak van de grondlegger van de geneeskunde Hippocrates, heeft nog altijd niets van zijn waarde ingeboet. De natuur verschaft ons alle dingen die we nodig...

Lees meer

De hitte kan dodelijk zijn

We hebben er lang naar uitgekeken, die mooie zomer. Maar voor sommigen wordt het van het goede teveel. Begrijpelijk, want we zijn eigenlijk niet voorbereid op zo’n lange hete periode. Als je je verstand niet gebruikt, kan dat zelfs fataal aflopen. Zo is het absoluut...

Lees meer

Zonnekloppers: bak het niet te bruin!

Alle ellende ten spijt hopen we op een mooie zomer en veel mensen hebben zich daarin voorzien: ze boekten een reis naar het zonnige zuiden. Tenminste als ze er geraken, want met de stakingen die aangekondigd zijn, wordt dat niet evident. Eerst de covid, dan de oorlog,...

Lees meer

Hoe goed slapen bij grote hitte?

Goed slapen is van levensbelang. Dat wijzen spontane reacties van het lichaam wel uit. Als je een nachtje slecht hebt geslapen voel je je irritanter, moe, heb je een slechte concentratie, het weegt op je omgeving, je relatie, je werk. Een nachtje woelen en slecht...

Lees meer

Weekend van het Volkscafé

Zesde editie op 18 & 19 juni 2022 Op zaterdag 18 en zondag 19 juni 2022 presenteren de Westhoek en Frans-Vlaanderen de zesde editie van het Weekend van het Volkscafé. Een 80-tal volkscafés voorzien muziek, volksspelen, streekbieren, Picon Maison en talloze...

Lees meer