jun 29, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Zo verwijder je gemakkelijk make-up

Een beetje make-up maakt elke vrouw mooier. Het verdoezelt oneffenheden, geeft je een gezonde kleur en het maakt dat je zelfvertrouwen een boost krijgt. Overdrijf er niet mee, want dan krijgt iedereen de indruk dat je een opgemaakte pop bent en dat is nu ook weer niet de bedoeling.

Maar het is wel belangrijk dat je elke avond de make-up er weer af haalt, zodat de huid vrij en onbedekt kan ademen en herstellen. Want hoe dan ook: make-up brengt een laag aan over de poriën en dat mag niet blijvend gebeuren. Vandaar eerste avondritueel: de make-up er van afhalen.

Make-up weghalen? Dat moet je beslist elke avond doen. Dankzij een recept dat je zelf kan maken en toepassen is het nog spotgoedkoop ook.

Daarvoor bestaan weliswaar verschillende producten, maar waarom zou je het zelf niet eens maken. Het is heel eenvoudig en nog goedkoop ook.

Wat heb je nodig? Gewoon vaseline. Haal bij de apotheker een tube vaseline van een betrouwbaar merk en wrijf dat over je gezicht en oogleden. Laat het een minuutje inwerken. Nadien afwassen met lauwwarm water, of gewoon weg douchen. Meer is het niet. Want de vaseline lost niet enkel de make-up op, het is ook beschermend voor de huid. Zo zie je maar dat de oude vertrouwde vaseline tot meer in staat is dan je kon vermoeden.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

De hitte kan dodelijk zijn

We hebben er lang naar uitgekeken, die mooie zomer. Maar voor sommigen wordt het van het goede teveel. Begrijpelijk, want we zijn eigenlijk niet voorbereid op zo’n lange hete periode. Als je je verstand niet gebruikt, kan dat zelfs fataal aflopen. Zo is het absoluut...

Lees meer

Vakantie-ellende: Blijf baas over je blaas

Er wordt weer een hittegolf aangekondigd. Warm zomerweer is heerlijk, maar het kan ook lastig zijn en te veel worden. In Spanje en het zuiden van Frankrijk zijn trouwens al tientallen mensen gestorven vanwege de grote hitte. Is hitte dan dodelijk? Niet echt, maar je...

Lees meer

Wie zijn bioklok respecteert, leeft langer

De helft van de volwassen bevolking slaapt door middel van slaappillen. Dat is geen goede evolutie, want normaal moet na een dagje werken, de slaap als een welgekomen geschenk bezit van ons nemen. Slaap is nodig, dat hebben we al heel wat keren onderstreept. Het is...

Lees meer

Mooier, jonger en gezonder dankzij honing

De bijen zijn tegenwoordig dagelijks in het nieuws. Niet zozeer omdat het een gezond natuurproduct is, maar vooral omdat de Aziatische hoornaars zich tegoed doet aan onze bijen. En als we die zijn gang laten gaan, kan dat uitdraaien op een ramp. En de bijen zorgen...

Lees meer