jun 29, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Zo verwijder je gemakkelijk make-up

Een beetje make-up maakt elke vrouw mooier. Het verdoezelt oneffenheden, geeft je een gezonde kleur en het maakt dat je zelfvertrouwen een boost krijgt. Overdrijf er niet mee, want dan krijgt iedereen de indruk dat je een opgemaakte pop bent en dat is nu ook weer niet de bedoeling.

Maar het is wel belangrijk dat je elke avond de make-up er weer af haalt, zodat de huid vrij en onbedekt kan ademen en herstellen. Want hoe dan ook: make-up brengt een laag aan over de poriën en dat mag niet blijvend gebeuren. Vandaar eerste avondritueel: de make-up er van afhalen.

Make-up weghalen? Dat moet je beslist elke avond doen. Dankzij een recept dat je zelf kan maken en toepassen is het nog spotgoedkoop ook.

Daarvoor bestaan weliswaar verschillende producten, maar waarom zou je het zelf niet eens maken. Het is heel eenvoudig en nog goedkoop ook.

Wat heb je nodig? Gewoon vaseline. Haal bij de apotheker een tube vaseline van een betrouwbaar merk en wrijf dat over je gezicht en oogleden. Laat het een minuutje inwerken. Nadien afwassen met lauwwarm water, of gewoon weg douchen. Meer is het niet. Want de vaseline lost niet enkel de make-up op, het is ook beschermend voor de huid. Zo zie je maar dat de oude vertrouwde vaseline tot meer in staat is dan je kon vermoeden.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Vis beschermt je hart

Mensen die tweemaal per week vette vis (makreel, haring, zalm, sardines) eten, hebben een veel kleinere kans op het dichtslibben van de bloedvaten en op hart- en vaatziekten. Daarnaast beschermen de aanwezige vetzuren ook tegen de ziekte van Alzheimer en een bepaalde...

Lees meer

Meer fruit eten, is langer en gezonder leven

Eet jij weinig fruit? Wanneer je dagelijks wat extra fruit gebruikt, loop je 20% minder risico om vroeg te overlijden. Hoogleraar volksgezondheid, dr. Kay-Tee Khaw van de universiteit van Cambridge onderzocht de voedingsgewoonten, chronische ziekten en sterfte van...

Lees meer

Beter slapen door te vermageren

Roken is zowat de standaard van ongezond leven en alles wat ongezond is, wordt daarmee vergeleken. Zo wordt bijvoorbeeld gesteld dat “zitten”, het nieuwe roken is, omdat veel mensen met een kantoorbaan te weinig bewegen en daarmee betalen voor hun gezondheid. Niet...

Lees meer

Hoe kun je gezond vermageren?

Talrijk zijn de patiënten die willen vermageren. Er zijn organisaties die er fortuinen aan verdienen, terwijl de resultaten eigenlijk volkomen afhangen van de inzet en vooral ook de kennis van de persoon zelf die wat minder gewicht op de weegschaal wil aflezen. Er is...

Lees meer

Hoe je cholesterol perfect beheersen?

In tegenstelling tot wat velen denken wordt cholesterol niet vooral aangebracht door de voeding. Het is het lichaam zelf die deze belangrijke stof grotendeels aanmaakt. Dat betekent ook dat cholesterol heel belangrijk is voor het lichaam: hormonen, hersenen, enz. Je...

Lees meer