jun 29, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Zo verwijder je gemakkelijk make-up

Een beetje make-up maakt elke vrouw mooier. Het verdoezelt oneffenheden, geeft je een gezonde kleur en het maakt dat je zelfvertrouwen een boost krijgt. Overdrijf er niet mee, want dan krijgt iedereen de indruk dat je een opgemaakte pop bent en dat is nu ook weer niet de bedoeling.

Maar het is wel belangrijk dat je elke avond de make-up er weer af haalt, zodat de huid vrij en onbedekt kan ademen en herstellen. Want hoe dan ook: make-up brengt een laag aan over de poriën en dat mag niet blijvend gebeuren. Vandaar eerste avondritueel: de make-up er van afhalen.

Make-up weghalen? Dat moet je beslist elke avond doen. Dankzij een recept dat je zelf kan maken en toepassen is het nog spotgoedkoop ook.

Daarvoor bestaan weliswaar verschillende producten, maar waarom zou je het zelf niet eens maken. Het is heel eenvoudig en nog goedkoop ook.

Wat heb je nodig? Gewoon vaseline. Haal bij de apotheker een tube vaseline van een betrouwbaar merk en wrijf dat over je gezicht en oogleden. Laat het een minuutje inwerken. Nadien afwassen met lauwwarm water, of gewoon weg douchen. Meer is het niet. Want de vaseline lost niet enkel de make-up op, het is ook beschermend voor de huid. Zo zie je maar dat de oude vertrouwde vaseline tot meer in staat is dan je kon vermoeden.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Minder kans op griep deze winter? Hoezo?

Griep is een erg besmettelijke ziekte en wordt overgebracht door een virus. Je kunt het een beetje vergelijken met Covid, dat ook afkomstig is van een virus, maar aan griep zijn we wel al wat meer gewend. Velen hebben antistoffen opgebouwd, maar zoals alle virussen...

Lees meer

Hoge bloeddruk: de geniepige doder

We zijn eigenlijk niet goed bezig. Slapeloosheid, stress, burn-out, agressie, problemen, vrees en angsten, zelfs existentiële angst, onzekerheid over de toekomst, sterfgevallen in de familie, langdurige ziekten, pandemieën, winter en winterziekten… het zijn allemaal...

Lees meer

Vertroetel je metabolisme en leef langer

Wie herinnert zich niet de fameuze uitspraken van wijlen dokter Herman Lecompte, die beweerde dat hij duizend jaar kon worden; Het geheim: de afbraak stoppen door middel van vitamines en antioxidanten, want daar lag het geheim van een lang en gezond leven. Eigenlijk...

Lees meer