jun 29, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Zo verwijder je gemakkelijk make-up

Een beetje make-up maakt elke vrouw mooier. Het verdoezelt oneffenheden, geeft je een gezonde kleur en het maakt dat je zelfvertrouwen een boost krijgt. Overdrijf er niet mee, want dan krijgt iedereen de indruk dat je een opgemaakte pop bent en dat is nu ook weer niet de bedoeling.

Maar het is wel belangrijk dat je elke avond de make-up er weer af haalt, zodat de huid vrij en onbedekt kan ademen en herstellen. Want hoe dan ook: make-up brengt een laag aan over de poriën en dat mag niet blijvend gebeuren. Vandaar eerste avondritueel: de make-up er van afhalen.

Make-up weghalen? Dat moet je beslist elke avond doen. Dankzij een recept dat je zelf kan maken en toepassen is het nog spotgoedkoop ook.

Daarvoor bestaan weliswaar verschillende producten, maar waarom zou je het zelf niet eens maken. Het is heel eenvoudig en nog goedkoop ook.

Wat heb je nodig? Gewoon vaseline. Haal bij de apotheker een tube vaseline van een betrouwbaar merk en wrijf dat over je gezicht en oogleden. Laat het een minuutje inwerken. Nadien afwassen met lauwwarm water, of gewoon weg douchen. Meer is het niet. Want de vaseline lost niet enkel de make-up op, het is ook beschermend voor de huid. Zo zie je maar dat de oude vertrouwde vaseline tot meer in staat is dan je kon vermoeden.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Is joggen wel gezond?

Je ziet ze elke dag langs de weg lopen: mannen met een hoogrood gezicht, bijna apathisch voor zich uitkijkend, de diep leegte in, want hun inspanning maakt hen bijna tot een robot: de jogger. Vaak gaan sommige mannen er tot op zeer hoge leeftijd mee door en dat is van...

Lees meer

Hoe vetter de vis, hoe gezonder

Het is beter gesteld met de kwaliteit van het water van onze rivieren en meren en dat is maar goed ook. Want er zijn heel wat mensen die van lijnvissen hun hobby hebben gemaakt en dus genieten van de “vangst van hun leven”. Hoe vetter de vis, des te meer Omega-3...

Lees meer

Hartinfarct door lawaai

Stel je even voor dat onze overgrootvaders zouden terugkeren in de maatschappij van vandaag. Ze zouden hun ogen niet geloven, maar vooral ook hun oren niet. Want lawaai is overal aanwezig: op straat, op kantoor, tijdens de ontspanning in de disco, op vakantie, in de...

Lees meer

Vrouwen hebben meer last van galstenen dan mannen

Zowel lente als herfst zijn twee seizoenen waarbij sommige organen wat last kunnen veroorzaken. Lever en gal luisteren meer dan andere organen naar de wisseling van de seizoenen. Het zenuwstelsel mengt er zich trouwens ook in: parasympatisch en sympathisch...

Lees meer