jul 15, 2019 | Actueel | 0 Reacties

De zon doet ons sneller verouderen

Huidkanker is de snelst groeiende kanker in de geïndustrialiseerde wereld. Het “zon-gedrag” van in de vroege jeugd draagt daar natuurlijk toe bij. De babyboomers zijn daar nu wel het slachtoffer van. In de jaren vijftig en zestig was een zonnebad gezond. Dat is het nu nog omwille van de vitamine D, maar je mag niet overdrijven en zeker niet in de jeugdjaren, want de huid heeft een geheugen en telt elke schade bij elkaar op. Bovendien doet de zon de huid fel verouderen evenals de zonnebank.  Dat komt door de UV-A stralen. Een goede zonneolie moet dus zowel UV-B als UV-A filteren.

Na amper twee minuten in de zon begint onze huid al te verouderen.

Het is haast niet te geloven hoe schadelijk zonnestralen kunnen zijn. Het volstaat onze huid amper twee minuten aan de zon bloot te stellen of ze begint al te verouderen.

Tot deze conclusie kwam een wetenschappelijk team van de universiteit van Michigan in de Verenigde Staten. Het team stelde ook vast hoe dat in zijn werk ging: het effect van stoffen die voor de stevigheid van de huid zorgen, wordt teloor gedaan door enzymen die onder invloed van de zonnestralen in recordtempo worden aangemaakt. Het komt er dus op aan zijn gezond verstand te gebruiken. In de zon gaan liggen om te zonnen is niet verstandig. In de zon circuleren tijdens een activiteit wel, omwille van de aanmaak van vitamine D. Maar het moet met verstand gebeuren en gedoseerd. Een goede zonnecrème is altijd van belang. Nadien is een vocht inbrengende crème zoals Aloë Vera van Ellen Dee een goede optie om de huid langer mooi en jong te houden.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Zomertijd: stop die klok!

Politiek Europa belooft al langer om de klok te stoppen in de plaats van een uur vooruit te zetten: met andere woorden de zomertijd af te schaffen. Voor de meeste mensen een goede zaak, terwijl anderen er niet zitten op te wachten. De horeca bijvoorbeeld: de zon gaat...

Lees meer