jul 15, 2019 | Actueel | 0 Reacties

De zon doet ons sneller verouderen

Huidkanker is de snelst groeiende kanker in de geïndustrialiseerde wereld. Het “zon-gedrag” van in de vroege jeugd draagt daar natuurlijk toe bij. De babyboomers zijn daar nu wel het slachtoffer van. In de jaren vijftig en zestig was een zonnebad gezond. Dat is het nu nog omwille van de vitamine D, maar je mag niet overdrijven en zeker niet in de jeugdjaren, want de huid heeft een geheugen en telt elke schade bij elkaar op. Bovendien doet de zon de huid fel verouderen evenals de zonnebank.  Dat komt door de UV-A stralen. Een goede zonneolie moet dus zowel UV-B als UV-A filteren.

Na amper twee minuten in de zon begint onze huid al te verouderen.

Het is haast niet te geloven hoe schadelijk zonnestralen kunnen zijn. Het volstaat onze huid amper twee minuten aan de zon bloot te stellen of ze begint al te verouderen.

Tot deze conclusie kwam een wetenschappelijk team van de universiteit van Michigan in de Verenigde Staten. Het team stelde ook vast hoe dat in zijn werk ging: het effect van stoffen die voor de stevigheid van de huid zorgen, wordt teloor gedaan door enzymen die onder invloed van de zonnestralen in recordtempo worden aangemaakt. Het komt er dus op aan zijn gezond verstand te gebruiken. In de zon gaan liggen om te zonnen is niet verstandig. In de zon circuleren tijdens een activiteit wel, omwille van de aanmaak van vitamine D. Maar het moet met verstand gebeuren en gedoseerd. Een goede zonnecrème is altijd van belang. Nadien is een vocht inbrengende crème zoals Aloë Vera van Ellen Dee een goede optie om de huid langer mooi en jong te houden.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

De zee wordt vergiftigd met antibiotica

Wat we de lucht inblazen komt zeker weer op de bodem terecht en wat in de bodem zit, belandt uiteindelijk in de wereldzeeën. Onze aarde is vernuftig opgebouwd, een bijzonder schrander geschapen planeet die ons voedsel geeft, zuivere lucht en helder water. Of dat zou...

Lees meer

Gebeten? Hoe herken je de ziekte van Lyme?

De zomer is er, we trekken weer op vakantie, de natuur in, maken wandelingen in heet groen en… we hebben het zitten. Een beet van een teek kan je voor de rest van je leven opzadelen met grote problemen. Dat klinkt misschien overdreven, maar eigenlijk is het dat niet....

Lees meer