jul 31, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Hoe te hoge cholesterol natuurlijk beheersen?

Cholesterol hebben we nodig, in normale hoeveelheden. Het is een nuttige stof die het lichaam gebruikt voor de opbouw van de celwand. De hersenen zelf zijn trouwens voor meer dan 10 percent opgebouwd uit cholesterol. Het lichaam zelf maakt het grootste gedeelte zelf aan. De stof zelf is niet in water oplosbaar en dus ook niet in bloed. De LDL-moleculen zetten zich af op de vaatwand, de HDL passeren de bloedbaan zonder problemen. Het komt erop aan een juiste balans te hebben. Als teveel cholesterol zich aan de binnenkant van de vaatwand vasthecht, wordt de doorgang steeds nauwer, waardoor uiteindelijk een verstopping kan optreden. Van de vernauwing alleen al kan de patiënt last hebben, doordat te weinig bloed kan passeren. Op die manier zal tijdens een inspanning pijn ontstaan, doordat een gedeelte van het achterliggende weefsel niet voldoende zuurstof krijgt. Als een trombus of bloedprop de doorgang helemaal verspert op het hart, ontstaat een hartinfarct. Gebeurt dit in de hersenen, dan ontstaat een beroerte. Het cholesterolgehalte kan u dus binnen de perken houden door minder gevaarlijke vetten zoals transvetten te gebruiken, meer Omega-3 vetzuren (vette vis) en meer onverzadigd vet (olijfolie). Het gebruik van vette zuivel, vet vlees, chips, koekjes, gebak, moet beslist worden beperkt. Stoppen met roken is eveneens erg belangrijk, want rokers hebben meestal een hogere cholesterolspiegel.

Cholesterolbeheersing behoort tot een gezonde levenswijze. Je kan cholesterol ook op een volkomen natuurlijke wijze beheersen, dankzij Cholefort, op basis van gegiste rode rijst en co-enzym Q10.

In de cholesterolbeheersing speelt de lever uiteraard een belangrijke rol, aangezien de lever verantwoordelijk is voor de aanmaak van cholesterol, terwijl overmatige cholesterol dan weer wordt afgebroken tot galzuur dat met de gal naar de dunne darm wordt afgevoerd, een schitterend voorbeeld van perfecte recyclage gegeven door de schepping.

Een paar geneeskrachtige kruiden helpen ook mee aan de cholesterolbeheersing, mocht die te hoog zijn, zelfs nadat je op een verstandig dieet bent overgegaan: look, Boldo, artisjok en gegiste rode rijst met co-enzym Q10.

Voldoende lichaamsbeweging is verder belangrijk om de HDL-cholesterol te doen stijgen, waardoor ook een beter evenwicht in de totale cholesterolbeheersing ontstaat. Gezond eten, niet roken en flink wat beweging nemen in de natuur zijn de aanzet voor een langer, gezonder en dus gelukkiger leven.

Een prachtig preparaat van oorsprong uit de natuur is gegiste rode rijst samen met Q10 om op die manier ook de nieren te sparen: het heet Cholefort.

Je vindt Cholefort van Fytobell daarom als ideale cholesterolbeheerser.

Je kan het verkrijgen in apotheken met CNK-bestelnummer: 2963-684.

Je kan Cholefort ook online bestellen via www.boverte.com of via www.almed.be

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Wat is de beste geneeskunde?

Preventie is de beste geneeskunde. Daar zal niemand aan twijfelen, maar er zijn maar weinig mensen die daar echt naar leven. “We zien wel”. Dan is het gewoonlijk al te laat. Wie verstandig is houdt daar wèl rekening mee en gaat zijn levenswijze afstemmen op zijn...

Lees meer

Is uw voeding ook uw medicijn?

“We zijn wat we eten”. En “Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding. Deze legendarische uitspraak van de grondlegger van de geneeskunde Hippocrates, heeft nog altijd niets van zijn waarde ingeboet. De natuur verschaft ons alle dingen die we nodig...

Lees meer

Bevatten onze maaltijden nog wel voedsel?

We hebben gezien wat de pandemie met de mensen en de maatschappij heeft gedaan en nu wat de hitte en het klimaat kunnen veroorzaken. We gebruiken de natuur en onszelf alsof er geen einde aan komt. We plegen roofbouw zowel op onszelf als op de planeet, terwijl we beide...

Lees meer

Waarom slapen ouderen minder goed?

Het is bekend dat oudere mensen slechter slapen. Ze hebben veelal problemen met het in slaap vallen, het doorslapen en bij het opnieuw in slaap vallen als men 's nachts of te vroeg in de ochtend wakker is geworden. Slecht slapen, is aantoonbaar slecht voor de...

Lees meer

Helder water kan een dodelijke tijdbom zijn

Nu met deze hete dagen worden we er van allerlei kanten op gewezen dat we voldoende moeten drinken. Water, natuurlijk! Het lichaam verliest ongeveer anderhalve liter water per dag en die moet worden gecompenseerd door te drinken. Daar mag je soep bijtellen, maar geen...

Lees meer