jul 31, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Hoe te hoge cholesterol natuurlijk beheersen?

Cholesterol hebben we nodig, in normale hoeveelheden. Het is een nuttige stof die het lichaam gebruikt voor de opbouw van de celwand. De hersenen zelf zijn trouwens voor meer dan 10 percent opgebouwd uit cholesterol. Het lichaam zelf maakt het grootste gedeelte zelf aan. De stof zelf is niet in water oplosbaar en dus ook niet in bloed. De LDL-moleculen zetten zich af op de vaatwand, de HDL passeren de bloedbaan zonder problemen. Het komt erop aan een juiste balans te hebben. Als teveel cholesterol zich aan de binnenkant van de vaatwand vasthecht, wordt de doorgang steeds nauwer, waardoor uiteindelijk een verstopping kan optreden. Van de vernauwing alleen al kan de patiënt last hebben, doordat te weinig bloed kan passeren. Op die manier zal tijdens een inspanning pijn ontstaan, doordat een gedeelte van het achterliggende weefsel niet voldoende zuurstof krijgt. Als een trombus of bloedprop de doorgang helemaal verspert op het hart, ontstaat een hartinfarct. Gebeurt dit in de hersenen, dan ontstaat een beroerte. Het cholesterolgehalte kan u dus binnen de perken houden door minder gevaarlijke vetten zoals transvetten te gebruiken, meer Omega-3 vetzuren (vette vis) en meer onverzadigd vet (olijfolie). Het gebruik van vette zuivel, vet vlees, chips, koekjes, gebak, moet beslist worden beperkt. Stoppen met roken is eveneens erg belangrijk, want rokers hebben meestal een hogere cholesterolspiegel.

Cholesterolbeheersing behoort tot een gezonde levenswijze. Je kan cholesterol ook op een volkomen natuurlijke wijze beheersen, dankzij Cholefort, op basis van gegiste rode rijst en co-enzym Q10.

In de cholesterolbeheersing speelt de lever uiteraard een belangrijke rol, aangezien de lever verantwoordelijk is voor de aanmaak van cholesterol, terwijl overmatige cholesterol dan weer wordt afgebroken tot galzuur dat met de gal naar de dunne darm wordt afgevoerd, een schitterend voorbeeld van perfecte recyclage gegeven door de schepping.

Een paar geneeskrachtige kruiden helpen ook mee aan de cholesterolbeheersing, mocht die te hoog zijn, zelfs nadat je op een verstandig dieet bent overgegaan: look, Boldo, artisjok en gegiste rode rijst met co-enzym Q10.

Voldoende lichaamsbeweging is verder belangrijk om de HDL-cholesterol te doen stijgen, waardoor ook een beter evenwicht in de totale cholesterolbeheersing ontstaat. Gezond eten, niet roken en flink wat beweging nemen in de natuur zijn de aanzet voor een langer, gezonder en dus gelukkiger leven.

Een prachtig preparaat van oorsprong uit de natuur is gegiste rode rijst samen met Q10 om op die manier ook de nieren te sparen: het heet Cholefort.

Je vindt Cholefort van Fytobell daarom als ideale cholesterolbeheerser.

Je kan het verkrijgen in apotheken met CNK-bestelnummer: 2963-684.

Je kan Cholefort ook online bestellen via www.boverte.com of via www.almed.be

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

De natuur: het beste antidepressivum

Voel je je een beetje depri? Kies dan bij voorkeur een ander moment om dat te worden. Dat klinkt ongeloofwaardig en eigenlijk een beetje belachelijk, want feit is dat je niet gedeprimeerd kan worden op commando en dat je het tijdstip uiteraard zelf niet kunt kiezen....

Lees meer

Ook je huid neemt giftige stoffen op

Als je een huis koopt, moet het eerst onderzocht worden op schadelijke stoffen. De grond moet gecontroleerd worden op verontreiniging en desnoods worden afgevoerd, vervangen en uiteindelijk worden gezuiverd. Als er asbest wordt in aangetroffen, ben je verplicht de...

Lees meer