Piercings zijn “in”. Tegenwoordig stelt men zich daar nog weinig vragen bij want “iedereen doet het” Vriendinnen maken mekaar op, in de school. Vandaar dat veel jonge meisjes ook graag een piercing willen laten zetten, terwijl de ouders daar tegen gekant zijn.
Op grond van het feit dat ze het gevaarlijk vinden voor de gezondheid. Maar is dat ook zo?
Ze zeggen ook dat het een lang genezingsproces zou zijn en er nadien veel miserie kan van voortkomen. De vraag i evenwel gemakkelijker gesteld dan beantwoord. Want voor sommigen kan dat levensgevaarlijk zijn, terwijl het voor anderen maar een dooie boel is.
Vooraleer een piercing kan worden gezet, moet je eerst goed nadenken!
De piercing zelf doet niet zoveel pijn. Wel moet je opletten voor ontstekingen en je hebt er ongetwijfeld een drietal maanden last van. Bovendien moet je heel goed opletten dat de piercing in de meest hygiënische omstandigheden gebeurt, anders loop je zelfs risico Aids te krijgen als er besmet materiaal is gebruikt of contact ontstaat met besmet bloed.
De persoon die de piercing toepast moet bovendien handschoenen dragen en heel goed gesteriliseerd materiaal gebruiken. Denk dus eerst eens goed na. Bovendien is dat niet altijd goedkoop.
Het is ook belangrijk te overwegen waar je de piercing wil laten zetten. Vroeger was dat beperkt tot de oorlellen, waar dan oorringetjes in werden geplaatst. Tegenwoordig wil men zich het hele lichaam laten piercen: gaande van de tong, de neus, tot de navel en zelfs de geslachtsorganen. Dat is absoluut niet zonder gevaar. Zelfs een tong- of lip piercing kan al nare gevolgen geven voor de gezondheid van de tanden.
Je moet dus goed nadenken vooraleer je voor zo’n piercing kiest. Helemaal veilig is het niet.