Is er een natuurlijke remedie tegen wagenziekte?

Reizen en vakantie, het gaat echt goed samen. Veel mensen hebben vliegangst en daarom verkiezen ze de auto. Ook wel omdat een dichtbij vakantie interessanter is met de wagen.
Dat heeft ook zo zijn negatieve kantjes: want veel mensen worden wagenziek. Er bestaan natuurlijk pilletjes tegen reisziekte, maar het nadeel is dat ze de alertheid negatief kunnen beïnvloeden en dat is dus ook niet echt interessant voor het rijgedrag. Je wordt er namelijk nogal vlug slaperig van.

Wat kan je dan wel doen dat effectief is en geen nadeel oplevert?

  • Zorg er voor dat je goed uitgerust bent voor je de reis aanvangt.
  • Vertrek niet met een volle maag, eet een uur op voorhand een lichte maaltijd.
  • Draag verder geen spannende kleding maar iets dat vlot en gemakkelijk zit. Neem voor onderweg licht verteerbaar eten en drinken mee. Water en sapjes zonder prik zijn aan te bevelen.
  • Ga vooraan in de wagen zitten en zorg dat er genoeg ventilatie is, anders zet je maar het raam op een kiertje.
  • Kijk altijd naar buiten door de voorruit en lees niet tijdens de rit, ook zo weinig mogelijk kaartlezen.
  • Stop om de 100 km om eens de benen te strekken en wat frisse lucht te happen.
  • Neem voor alle zekerheid toch een paar plastic zakken binnen handbereik, een vochtige handdoek of washandje of vochtige doekjes kunnen ook goed van pas komen.
  • Voel je dat je het kwaad krijgt, draai dan vlug het raam open en haal heel diep adem.
  • Wat ook helpt tegen wagenziekte: kauwen op een stukje gemberwortel. Het is erg prikkend op de tong, maar heel doeltreffend tegen wagen- reis en zeeziekte en bovendien ongevaarlijk en natuurlijk.
  • Op die manier kan de reis al niet meer stuk!

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Als vrouwen klagen is dat doorgaans terecht

Veel vrouwen krijgen van hun omgeving dikwijls het verwijt dat ze emotioneel zijn, dat ze hun ongemakken zelf fabriceren in hun fantasie en dat ze positiever moeten denken. Vrouwen klagen niet zo gemakkelijk als mannen en als ze een probleem ervaren is dat doorgaans...

Lees meer

Epidemie op komst? Geen last van!

Elke dag hoor je iets over een epidemie: verkoudheid, griep, RSV, covid, buikgriep, diarree, maagaandoeningen… het houdt niet op. Dat alles met de feestweken die in aantocht zijn, geen leuke vooruitzichten. Ontelbaar zijn de patiënten die de feestweken in bed moeten...

Lees meer

Ben je ook op zoek naar “het geluk”?

Het heeft natuurlijk geen betekenis, maar vooral in deze periode van het jaar, de feestweken, de glitter en lampjes, de muziek, vragen veel mensen zich af of het allemaal wel echt is, een betekenis heeft of klatergoud is. Vooral de tegenstellingen vallen vaak zwaar,...

Lees meer