jul 6, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Mariadistel regenereert de levercellen

Onze gezondheid heeft vaak geen goede verstandhouding met onze moderne levenswijze. Het voedsel is vaak vet en zwaar, wordt bespoeld met alcohol, is gekleurd, geraffineerd, behandeld met smaakversterkers. We komen in contact met giftige stoffen, in de industrie, bij de hobby, op de werkvloer, in het huishouden, in de keuken, om dan nog niet te spreken over virussen en bacteriën, allerhande besmettingen die de lever kunnen bedreigen.

Gelukkig is er in deze hoge nood ook Mariadistel of Carduus Marianus, een plant die in de natuur wordt aangetroffen en waaruit heel krachtige werkende preparaten worden gemaakt die de lever een bijzondere bescherming geven, zelfs de levercellen helpen zich te regenereren en te herstellen. Patiënten die zich moe en afgemat voelen, energie missen of een beschadigde lever hebben en geelzucht hebben gehad, zullen er zeker baat bij vinden.

Door onze moderne levenswijze heeft de lever het vaak erg moeilijk. Gelukkig is er Mariadistel, om daarbij te helpen.

Het hoofdbestanddeel van Mariadistel of Carduuus Marianus is Silymarine. Het is een anti-hepatotoxicum, met andere woorden een bijzonder lever-ontgiftend middel. Het heeft dan ook een bijzondere heilzame invloed op de lever zowel preventief als curatief. Dat wil dus zeggen dat het zowel ter bescherming van de lever als in geval van ziekte nuttig is. Mariadistel herkent men aan de knoestige bruinglanzende stengel, aan de bladeren met gele doornen en de purperrode bloemen. Zowel vrucht als bloem zijn geneeskrachtig. Na de bloei van de plant blijven donkerkleurige zaden over en daaruit wordt het geneeskrachtige „Silymarine” gehaald.

Mariadistel is dankzij het Silymarine een bijzonder krachtig werkend middel. Het helpt bij chronische lever- en miltziekten, geelzucht, galstenen, is darmreinigend, actief tegen spataders en verlaagt de LDL-cholesterol. Het middel heeft een anti toxische en dus zuiverende werking in de bloedsomloop. Mariadistel is het meest actieve en dus het beste middel tegen allerlei leveraandoeningen, omdat het de levercellen krachtig herstelt. Mariadistel past dus ideaal in een lever-reinigingskuur. Zowel op lever als op galwegen heeft Carduus een directe invloed.

Mariadistel kan niet enkel als medicijn, ook als lekkernij worden gebruikt in de keuken. De grote bloemschijven kunnen worden gekookt of gestoomd en opgediend met boter, nadat de buitenste schutbladeren werden verwijderd. De jonge stengels worden geblancheerd en geschild en rauw gegeten met olie of azijn.

Maar het is vooral nuttig en bekend om de levercellen te regenereren. Zoek je een goed preparaat op basis van Mariadistel, dan is er gelukkig Cardubell van Fytobell.

Je vindt Cardubell van Fytobell is de apotheken met CNK-bestelnummer: 2899-870. Of je kan het ook online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Waarom krijgen zoveel mensen een depressie?

Het woord “depressie” alleen al zou je depressief kunnen maken. Het is geen leuke term, niet voor het weerbeeld, niet voor het gemoed en de levenskwaliteit van wie er mee te maken heeft. Bovendien heeft het niet enkel invloed op het presteren, het werk en het geluk,...

Lees meer