jul 8, 2019 | Actueel | 0 Reacties

Voorkom luieruitslag door extra verversen en Calendula-crème

Jonge moeders hebben er problemen mee: luieruitslag bij de pasgeboren lieveling. De billetjes van pasgeboren baby’s zijn zo teer dat ze heel gauw door luieruitslag geplaagd kunnen worden. Luieruitslag is een ontsteking van de huid door voortdurend contact met de luier. De huid wordt daar rood, is vochtig en kan bedekt zijn met korstjes. Dat wordt veroorzaakt door darmbacteriën die ammonia uit de urine aanmaken. Die ammonia irriteert de huid.

Het ontstaan van luieruitslag kan in de hand gewerkt worden door het dragen van geparfumeerde luiers of van plastic luierbroekjes.

Als de baby last heeft van luieruitslag, moet je hem heel regelmatig verversen en een goede Calendula-crème toepassen.

In zeldzame gevallen gebeurt het dat bovenop de luieruitslag een sur-infectie ontstaat door „candida”.

De beste behandeling bestaat erin de baby vaak te wassen en te verschonen, liefst met gewoon water of een milde ongeparfumeerde zeep die niet irriteert. Laat de baby verder zoveel mogelijk zonder luier rondspartelen. Als toch luiers gebruikt worden, dienen die zo snel mogelijk ververst te worden, van zodra de baby zijn vorige luier heeft bevuild. Natuurlijk moet je het bipsje eerst met een zachte doek goed droogdeppen. Ga daarbij uiterst voorzichtig te werk: het spreekt vanzelf dat het verkeerd is de huid op een ruwe manier droog te wrijven.

Als er sprake is van uitslag, smeer je de pijnlijke plekken best in met een beschermende zalf op basis van Calendula. Daarvoor is de Calendula-crème van Ellen Dee, zeer geschikt. Wie herbruikbare luiers gebruikt, doet er goed aan die te wassen in water waarin wat azijn werd opgelost.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Stress even schadelijk als tabak

Roken, veroorzaakt kanker en hart- en vaatziekten, daaromtrent bestaat overduidelijk bewijs. Maar ook stress heeft zware negatieve gevolgen voor het lichaam. Niet enkel functionele storingen kunnen eruit voortkomen, ook echte organische problemen en niet van de...

Lees meer

Meerderheid schooljeugd heeft slechte rug

Hoe komt het toch dat zoveel mensen, zelfs jonge mensen of van middelbare leeftijd, al last krijgen met de rug. Doorgaans is het gewoon spierpijn door houdingsfouten die al een aanvang hebben genomen in de schooltijd, maar het kan ook ernstiger worden met bijvoorbeeld...

Lees meer