Hoe groene aangroei op terras of planken verwijderen?

De natuur is niet te temmen. Gelukkig maar. Zij vindt altijd de beste oplossing om zich te vrijwaren tegenover agressie van de mens. Het laat ook vaak zijn stempel achter op alle voorwerpen waar de natuur vat op heeft, zoals de stenen van het terras, of de houten plankenvloer buiten of op het balkon. Die groene aangroei wordt veroorzaakt door algen of mossen.

Dat kan mooi zijn, maar meestal willen we dat niet, vooral niet omdat je over groene aangroei ook gemakkelijk kan uitglijden, vooral als het nat weer is. Het terras of balkon moet dus vrij van aangroei zijn. Natuurlijk kan je de groene aanslag te lijf gaan met agressieve middelen zoals chloor oftewel bleekwater, maar daardoor kan je ook veel schade berokkenen en het zal de grond in de omgeving van het terras ook ongeschikt maken voor begroeiing.

Een houten vloer of terras wordt mettertijd groen door de invloed van de natuur: mossen of algen. Die aangroei kan je dankzij een natuurlijk middel gemakkelijk verwijderen.

Dus kunnen we maar beter een natuurlijke en veilige oplossing vinden voor het probleem van de aangroei.

Die oplossing is vrij eenvoudig. Je hebt maar drie dingen nodig: warm water, natriumbicarbonaat oftewel soda en groene zeep.

Vul een emmer voor driekwart met warm water en voeg er een paar lepels groene zeep aan toe. Doe er ook twee soeplepels natriumbicarbonaat bij. Goed mengen. Neem nu een spons of niet te harde borstel en wrijf daarmee het terras of de houten vloer in. Laat een poos inwerken en herhaal de bewerking.

Na een tijdje kan je ofwel met de tuinslang ofwel met een spons en veel water, de groene aangroei vanzelf en zonder moeite verwijderen.

Je terras of houten vloer zal nog nooit zo schoon geweest zijn en dat zonder moeite en zonder gevaarlijke scheikunde.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Minder kans op griep deze winter? Hoezo?

Griep is een erg besmettelijke ziekte en wordt overgebracht door een virus. Je kunt het een beetje vergelijken met Covid, dat ook afkomstig is van een virus, maar aan griep zijn we wel al wat meer gewend. Velen hebben antistoffen opgebouwd, maar zoals alle virussen...

Lees meer

Hoge bloeddruk: de geniepige doder

We zijn eigenlijk niet goed bezig. Slapeloosheid, stress, burn-out, agressie, problemen, vrees en angsten, zelfs existentiële angst, onzekerheid over de toekomst, sterfgevallen in de familie, langdurige ziekten, pandemieën, winter en winterziekten… het zijn allemaal...

Lees meer

Vertroetel je metabolisme en leef langer

Wie herinnert zich niet de fameuze uitspraken van wijlen dokter Herman Lecompte, die beweerde dat hij duizend jaar kon worden; Het geheim: de afbraak stoppen door middel van vitamines en antioxidanten, want daar lag het geheim van een lang en gezond leven. Eigenlijk...

Lees meer