Hoe groene aangroei op terras of planken verwijderen?

De natuur is niet te temmen. Gelukkig maar. Zij vindt altijd de beste oplossing om zich te vrijwaren tegenover agressie van de mens. Het laat ook vaak zijn stempel achter op alle voorwerpen waar de natuur vat op heeft, zoals de stenen van het terras, of de houten plankenvloer buiten of op het balkon. Die groene aangroei wordt veroorzaakt door algen of mossen.

Dat kan mooi zijn, maar meestal willen we dat niet, vooral niet omdat je over groene aangroei ook gemakkelijk kan uitglijden, vooral als het nat weer is. Het terras of balkon moet dus vrij van aangroei zijn. Natuurlijk kan je de groene aanslag te lijf gaan met agressieve middelen zoals chloor oftewel bleekwater, maar daardoor kan je ook veel schade berokkenen en het zal de grond in de omgeving van het terras ook ongeschikt maken voor begroeiing.

Een houten vloer of terras wordt mettertijd groen door de invloed van de natuur: mossen of algen. Die aangroei kan je dankzij een natuurlijk middel gemakkelijk verwijderen.

Dus kunnen we maar beter een natuurlijke en veilige oplossing vinden voor het probleem van de aangroei.

Die oplossing is vrij eenvoudig. Je hebt maar drie dingen nodig: warm water, natriumbicarbonaat oftewel soda en groene zeep.

Vul een emmer voor driekwart met warm water en voeg er een paar lepels groene zeep aan toe. Doe er ook twee soeplepels natriumbicarbonaat bij. Goed mengen. Neem nu een spons of niet te harde borstel en wrijf daarmee het terras of de houten vloer in. Laat een poos inwerken en herhaal de bewerking.

Na een tijdje kan je ofwel met de tuinslang ofwel met een spons en veel water, de groene aangroei vanzelf en zonder moeite verwijderen.

Je terras of houten vloer zal nog nooit zo schoon geweest zijn en dat zonder moeite en zonder gevaarlijke scheikunde.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hoe kun je je gezondheid verbeteren?

Er zijn weinig dingen die de mensen meer beroeren dan voedsel. Het is ook het onderwerp waarover het meest boeken zijn geschreven en gedrukt. Het is ook heet belangrijkste onderwerp van gesprek als een aantal dames met elkaar converseren, naast mode, kinderen en…...

Lees meer

Passiebloem brengt weer rust in je hoofd

We beleven stressvolle tijden. Veel mensen hebben problemen met de omstandigheden waarin we gedwongen worden om te leven, en voor sommigen is dat “overleven”. De zenuwen staan gespannen, de onzekerheid is koning en dat maakt dat er heel wat meer burn-out en vooral...

Lees meer

Last van winterhanden en wintervoeten?

Je kunt je afvragen hoe het komt dat dieren niet doodvallen tijdens de ijzige winterkou: vriesweer en daarbovenop nog ijsregen of sneeuw en een ijzige wind. Geen weer om een hond door te jagen zegt men vaak. De vogels hebben daar blijkbaar geen last van, honden...

Lees meer