aug 27, 2019 | Alle tips, Gezondheid, Voeding | 0 Reacties

Waarom heeft een zwangere vrouw midden in de nacht trek in aardbeien met slagroom, of augurken met pickles? En moet ze eten voor twee?

Veel vrouwen vertonen eigenaardige trekjes tijdens de zwangerschap. Ze kunnen midden in de nacht plots trek krijgen in ijs van aardbeien met slagroom, of augurken met pickles, of zouden hele zakjes chips opvreten, ofwel krijgen ze trek in pekelharing met ajuintjes… of iets dat natuurlijk niet in huis is en waar manlief de halve stad mag voor rondrijden, van de ene nachtwinkel naar de andere, want als de toekomstige moeder trek in iets heeft, dan is dat met niets anders te blussen.

Eigenlijk is dat niet abnormaal, want de hormoonhuishouding maakt nu drastische veranderingen door en dat uit zich in eigenaardige trekjes van mevrouw. Zolang deze zwangerschapslusten geen gevaar voor de gezondheid inhouden, ze niet extra dik maken en de toekomstige baby niet in gevaar brengen, is er niets aan de hand.

Zwangere vrouwen hebben soms midden in de nacht trek in merkwaardig voedsel. Niets abnormaals aan, want het zijn de hormonen!

Er is niets op tegen plots midden in de nacht tomatensoep te gaan eten, maar wel om één kilo witte of fondant-pralines soldaat te maken. Ze kan maar beter iets eten wat niet stoppend werkt, want verstopping is niet aan te bevelen in deze periode.

Daarom is fruit zo gunstig vanwege het licht laxatief karakter. Gedroogde vruchten zoals abrikozen en pruimen zijn in dat opzicht beter dan chips en kaasjes. Als de vrouw ijzertabletten moet slikken, kunnen deze ook een mogelijke oorzaak van verstopping zijn. Maar het is natuurlijk larie dat ze moet eten voor twee, tijdens de zwangerschap. De baby eet niet mee, maar krijgt wel de kwaliteit van het bloed van de toekomstige moeder. Dus kan de zwangere vrouw maar beter gezond eten, niet roken, geen alcohol gebruiken, veel fruit en groenten eten, maar zeker geen overdaad doen of eten voor twee.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Opgepast: ook na de week van de teek!

Stel dat na een telling vastgesteld wordt dat er op één vierkante kilometer honderdduizend mensen wonen. Dat lijkt gigantisch veel en onmogelijk en het zou trouwens leiden tot gevaarlijke toestanden. Want waar veel mensen op een beperkte oppervlakte wonen stijgt het...

Lees meer