aug 28, 2019 | Alle tips, Huishoudcoach | 0 Reacties

Waarom is bakpoeder onmisbaar in de badkamer?

Intussen weet iedereen wel dat je bakpoeder oftewel natriumbicarbonaat voor veel doeleinden en op veel manieren kan gebruiken. Om te beginnen is het een prima ontgeurder.  Zo kan je wat natriumbicarbonaat op de bodem van je vuilnisbak strooien om nare rottende geurtjes te absorberen, maar je kan hetzelfde toepassen in je koelkast. Want na verloop van tijd gaan allerlei voedingsstoffen, van groenten tot fruit, vlees en vis, hun typische geurtjes achterlaten.

Je kan natuurlijk de koelkast helemaal leegmaken en ze grondig beginnen poetsen, maar dat is wel een karwei dat heel wat tijd in beslag neemt. Daarom een open schaaltje met wat poeder van natriumbicarbonaat in de koelkast zetten, zal de klus voor jou klaren en je bent zo van die vervelende luchtjes verlost.

Je kan zelf je ideale poetspasta maken met eenvoudige keukeningrediënten.

Uiteraard doet het nog meer dienst: zo kan je op een milieuvriendelijke wijze je gootsteen vrij houden of los maken in de plaats van een agressief oplosmiddel voor verstopte gootstenen te gebruiken. Hiertoe moet je gewoon wat bakpoeder mengen met wat keukenazijn. Oplossen en langzaam in de gootsteen, de afloop, de uitloop van de douchebak gieten. Laat het een nachtje inwerken en ‘s anderendaags spoel je het weg met veel water en de verstopping is opgelost.

En dan uiteindelijk de allesreiniger. Je kan een poetscrème gebruiken, maar dat is niet zonder gevaar, omdat het vaak chroom of gepolijst inox matter maakt. Dat is zo met een poetscrème op basis van fijne marmerkorrels bijvoorbeeld.

Wat is dan veiliger en beter? Natriumbicarbonaat! Je maakt heel eenvoudig een poetspasta met natriumcarbonaat die je mengt met wat citroensap op wat keukenazijn. De uiterst fijne korreltjes van het bakpoeder hebben een grote poetskracht die je zowel voor inox, chroom als voor porselein kan gebruiken. Daarmee kan je trouwens ook de toiletpot schoonmaken, maar ook de lavabo, het bad, enz…

Kort samengevat: natriumbicarbonaat heeft grote reinigingskracht, zowel inwendig als uitwendig en je woning zal er je dankbaar voor zijn.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Neen, de menopauze maakt geen eind aan alle vreugde

Elke vrouw maakt het ooit mee: bij de ene wat vroeger dan bij de andere en dat is gewoonlijk erfelijk bepaald, tenzij het vroeger komt vanwege een trauma of ziekte: de menopauze. De menopauze zelf is een compleet natuurlijke “gebeurtenis” en beslist geen ziekte. Er...

Lees meer

Het recept voor een gelukkiger leven

Wat is het belangrijkste in het leven? Dat je gelukkig bent, dat je uitzicht hebt op een mooie en zekere toekomst voor jezelf en je gezin, dat je gezond bent en dat je kinderen en je partner het goed maken. Maar bovenal die wensen torent torenhoog de ultieme wens:...

Lees meer

BERNAGIE verjongt je huid en je geest

De natuur is wondermooi gemaakt en er is niemand ter wereld die niet verfrist en beter uit een natuurbad tevoorschijn komt. De planten en de kleuren dragen daartoe bij. Maar er zijn nog meer kwaliteiten die besloten liggen in de natuur. Je moet ze leren kennen en...

Lees meer