aug 28, 2019 | Alle tips, Huishoudcoach | 0 Reacties

Waarom is bakpoeder onmisbaar in de badkamer?

Intussen weet iedereen wel dat je bakpoeder oftewel natriumbicarbonaat voor veel doeleinden en op veel manieren kan gebruiken. Om te beginnen is het een prima ontgeurder.  Zo kan je wat natriumbicarbonaat op de bodem van je vuilnisbak strooien om nare rottende geurtjes te absorberen, maar je kan hetzelfde toepassen in je koelkast. Want na verloop van tijd gaan allerlei voedingsstoffen, van groenten tot fruit, vlees en vis, hun typische geurtjes achterlaten.

Je kan natuurlijk de koelkast helemaal leegmaken en ze grondig beginnen poetsen, maar dat is wel een karwei dat heel wat tijd in beslag neemt. Daarom een open schaaltje met wat poeder van natriumbicarbonaat in de koelkast zetten, zal de klus voor jou klaren en je bent zo van die vervelende luchtjes verlost.

Je kan zelf je ideale poetspasta maken met eenvoudige keukeningrediënten.

Uiteraard doet het nog meer dienst: zo kan je op een milieuvriendelijke wijze je gootsteen vrij houden of los maken in de plaats van een agressief oplosmiddel voor verstopte gootstenen te gebruiken. Hiertoe moet je gewoon wat bakpoeder mengen met wat keukenazijn. Oplossen en langzaam in de gootsteen, de afloop, de uitloop van de douchebak gieten. Laat het een nachtje inwerken en ‘s anderendaags spoel je het weg met veel water en de verstopping is opgelost.

En dan uiteindelijk de allesreiniger. Je kan een poetscrème gebruiken, maar dat is niet zonder gevaar, omdat het vaak chroom of gepolijst inox matter maakt. Dat is zo met een poetscrème op basis van fijne marmerkorrels bijvoorbeeld.

Wat is dan veiliger en beter? Natriumbicarbonaat! Je maakt heel eenvoudig een poetspasta met natriumcarbonaat die je mengt met wat citroensap op wat keukenazijn. De uiterst fijne korreltjes van het bakpoeder hebben een grote poetskracht die je zowel voor inox, chroom als voor porselein kan gebruiken. Daarmee kan je trouwens ook de toiletpot schoonmaken, maar ook de lavabo, het bad, enz…

Kort samengevat: natriumbicarbonaat heeft grote reinigingskracht, zowel inwendig als uitwendig en je woning zal er je dankbaar voor zijn.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Minder kans op griep deze winter? Hoezo?

Griep is een erg besmettelijke ziekte en wordt overgebracht door een virus. Je kunt het een beetje vergelijken met Covid, dat ook afkomstig is van een virus, maar aan griep zijn we wel al wat meer gewend. Velen hebben antistoffen opgebouwd, maar zoals alle virussen...

Lees meer

Hoge bloeddruk: de geniepige doder

We zijn eigenlijk niet goed bezig. Slapeloosheid, stress, burn-out, agressie, problemen, vrees en angsten, zelfs existentiële angst, onzekerheid over de toekomst, sterfgevallen in de familie, langdurige ziekten, pandemieën, winter en winterziekten… het zijn allemaal...

Lees meer

Vertroetel je metabolisme en leef langer

Wie herinnert zich niet de fameuze uitspraken van wijlen dokter Herman Lecompte, die beweerde dat hij duizend jaar kon worden; Het geheim: de afbraak stoppen door middel van vitamines en antioxidanten, want daar lag het geheim van een lang en gezond leven. Eigenlijk...

Lees meer