aug 28, 2019 | Alle tips, Huishoudcoach | 0 Reacties

Waarom is bakpoeder onmisbaar in de badkamer?

Intussen weet iedereen wel dat je bakpoeder oftewel natriumbicarbonaat voor veel doeleinden en op veel manieren kan gebruiken. Om te beginnen is het een prima ontgeurder.  Zo kan je wat natriumbicarbonaat op de bodem van je vuilnisbak strooien om nare rottende geurtjes te absorberen, maar je kan hetzelfde toepassen in je koelkast. Want na verloop van tijd gaan allerlei voedingsstoffen, van groenten tot fruit, vlees en vis, hun typische geurtjes achterlaten.

Je kan natuurlijk de koelkast helemaal leegmaken en ze grondig beginnen poetsen, maar dat is wel een karwei dat heel wat tijd in beslag neemt. Daarom een open schaaltje met wat poeder van natriumbicarbonaat in de koelkast zetten, zal de klus voor jou klaren en je bent zo van die vervelende luchtjes verlost.

Je kan zelf je ideale poetspasta maken met eenvoudige keukeningrediënten.

Uiteraard doet het nog meer dienst: zo kan je op een milieuvriendelijke wijze je gootsteen vrij houden of los maken in de plaats van een agressief oplosmiddel voor verstopte gootstenen te gebruiken. Hiertoe moet je gewoon wat bakpoeder mengen met wat keukenazijn. Oplossen en langzaam in de gootsteen, de afloop, de uitloop van de douchebak gieten. Laat het een nachtje inwerken en ‘s anderendaags spoel je het weg met veel water en de verstopping is opgelost.

En dan uiteindelijk de allesreiniger. Je kan een poetscrème gebruiken, maar dat is niet zonder gevaar, omdat het vaak chroom of gepolijst inox matter maakt. Dat is zo met een poetscrème op basis van fijne marmerkorrels bijvoorbeeld.

Wat is dan veiliger en beter? Natriumbicarbonaat! Je maakt heel eenvoudig een poetspasta met natriumcarbonaat die je mengt met wat citroensap op wat keukenazijn. De uiterst fijne korreltjes van het bakpoeder hebben een grote poetskracht die je zowel voor inox, chroom als voor porselein kan gebruiken. Daarmee kan je trouwens ook de toiletpot schoonmaken, maar ook de lavabo, het bad, enz…

Kort samengevat: natriumbicarbonaat heeft grote reinigingskracht, zowel inwendig als uitwendig en je woning zal er je dankbaar voor zijn.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Last van winterhanden en wintervoeten?

Je kunt je afvragen hoe het komt dat dieren niet doodvallen tijdens de ijzige winterkou: vriesweer en daarbovenop nog ijsregen of sneeuw en een ijzige wind. Geen weer om een hond door te jagen zegt men vaak. De vogels hebben daar blijkbaar geen last van, honden...

Lees meer

Tijm: krachtpatser tegen hoest

Ouderen herinneren zich beslist nog de smaak van zogenaamd hoestsnoepjes uit hun jeugd. Ze smaakten naar tijm en zoethout. Grootmoeders vertelden dat het een ideaal en gezond snoepje was dat je tegen winterse hoest, verkoudheid, vallingen en snotneuzen kon beschermen....

Lees meer

Waarom moet je blijven bewegen met rugpijn?

Haast niemand blijft er levenslang van gespaard: meer dan 85 percent van de volwassenen heeft vroeg of laat last van een pijnlijke rug. Vroeger gold als parool: blijf stil zitten, beweeg zo weinig mogelijk en rust veel. Tegenwoordig klinkt dat compleet andersom: blijf...

Lees meer