aug 29, 2019 | Alle tips, Gezondheid, Voeding | 0 Reacties

Waarom je langer leeft als je meer fruit eet

Het wordt tegenwoordig in alle toonaarden gezonden: opgepast met wat je eet, want we graven ons graf met onze tanden. We eten te veel junkfood, te veel suiker, te veel zout, te veel kleurstoffen, te veel bewaarmiddelen, te veel bewerkt voedsel. Dat komt doordat onze smaak zozeer werd beïnvloed door de voedingsindustrie, dat we de oorspronkelijke natuurlijke smaken niet meer waarderen. En toch is het dat voedsel wat we nodig hebben: vers, natuurlijk en zuiver voedsel zoals fruit en groenten.

Wie dagelijks vers fruit en verse groenten eet, wordt minder gauw ziek, ja verlengd zelfs zijn leven gevoelig!

Een Duitse studie heeft uitgewezen dat wie dagelijks een glas vers geperst appelsap drinkt driemaal minder kans op een hartinfarct heeft dan iemand die helemaal geen fruit of fruitsap gebruikt. Vers fruitsap welteverstaan en geen industrieel product uit een potje of een flesje. Maar appels zelf hebben natuurlijk dezelfde kwaliteiten, meer zelfs, de vezels zijn niet gebroken en ze zijn dus nog beter voor de gezondheid!

Appels moet je met schil en al eten, dan krijg je meest vitamines en flavonoïden naar binnen en bovendien helpt de pectine de cholesterol te beheersen.

De goede eigenschappen zitten in de vitamines, de vezels, maar ook de pectine die in een glas appelsap zit (= gelijk aan drie appels). Toch blijft het zeker gezond appelen te eten. We wisten het al van het Engelse spreekwoord: „one apple a day keeps the doctor away”… Wetenschappelijk bewijs daarvoor is er nu: appelen bevatten veel vitamines: C en B, de ene voor de versterking van de cel en het immuunsysteem en ook voor de versterking van de slagaderwanden, de andere voor het zenuwstelsel.

Maar appels bevatten ook pectine, – iemand die confituur maakt, weet dat – en die helpt het cholesterolgehalte naar beneden. Net onder de schil zitten ook de meeste bioflavonoïden en dat zijn levensnoodzakelijke antioxidanten. In de schil zit ook fosfor en dat is weer interessant voor de goede werking van de hersenen. Het is dan wel van belang dat je biologisch gekweekte appelen gebruikt, of althans het fruit heel goed wast onder stromend water.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Waarom is hepatitis zo gevaarlijk?

Als je door een ongeval één been verliest, dan ziet je leven er nadien helemaal anders uit: je hinkt en je kunt bepaalde sporten of activiteiten niet meer uitoefenen. Toch kun je nog perfect verder leven, zij het met beperkingen. Maar als je lever ziek wordt en...

Lees meer

Help, ik weeg te veel

Obesitas is een probleem van de tijd. Het is eigenlijk een ziekte van de welstand. Tijdens de oorlogsperiode was het fenomeen onbekend en lange jaren nadien ook niet. De weelde stapelde zich niet op in de heup- en buikregio’s, gewoon omdat er geen weelde was. Intussen...

Lees meer

Hoe veeg je de rimpels uit je gezicht?

Niemand haalt het in zijn hoofd om als je iemand lagere tijd niet hebt gezien uit te roepen: “ho, ben jij dat, je ziet er ouder uit, ik had je niet herkend”. Het zou onfatsoenlijk zijn en bovendien kwetst het iedereen. Vooral vrouwen n zijn er mee bezig. Vandaar dat...

Lees meer