aug 30, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Waarom kan goede tandverzorging hartinfarct voorkomen?

Er kan niet genoeg op gehamerd worden: tanden verzorgen is erg belangrijk. Dat moet van jongs af gebeuren zodat de persoon tot op hoge leeftijd een gaaf en mooi gebit kan bewaren. Daarvoor is een regelmatig bezoek aan de tandarts erg belangrijk om fouten in het gebit op te sporen, om eventuele gaatjes te vullen, om de gezondheid van het tandvlees na te gaan, om goede raad te geven en de evolutie van het gebit bij te houden en bij te sturen.

Want een gezond gebit is erg belangrijk voor een goede spijsvertering. Als je niet goed kan kauwen, dan is de spijsvertering gestoord, kunnen belangrijke voedende elementen uit het voedsel niet worden opgenomen en verzwakt het organisme en de immuniteit, wat tot ziekte leidt.

Als je gezond wil blijven, moet je beslist je tanden verzorgen en ontsteking aan het tandvlees voorkomen.

Daarom is het van belang de tanden geregeld te poetsen, liefst tweemaal per dag, zeker ’s avonds, maar ook ’s morgens. Op die manier wordt voorkomen dat voedselresten tussen de tanden beginnen te gisten of te rotten, met het gevolg dat bacteriën vrij spel krijgen en de gezondheid van het tandvlees aantasten. Daarom is niet enkel poetsen belangrijk, liefst met een elektrische tandenborstel, omdat dit de poetsbeweging verveelvoudigt, maar ook is flossen erg belangrijk. Dat gebeurt meestal met een draad waarmee je tussen de tanden kan gaan om eventuele voedselresten te verwijderen.

Er is nu evenwel onderzoek gedaan naar de verschillende methodes van flossen en daaruit blijkt dat een waterjet eigenlijk de beste methode is om resterend voedsel tussen de tanden weg te halen. De zogenaamde waterpik versterkt bovendien het tandvlees. En dat is erg belangrijk omdat verzwakt of ontstoken tandvlees een teken is dat er bacteriële infecties zijn. Daardoor kunnen inwendige organen worden bedreigd en kan zelfs hartinfarct worden in de hand gewerkt. Dus: om hartinfarct te voorkomen is het van belang de tanden goed te verzorgen en te flossen, bij voorkeur met een waterjet.

Onderzoek toonde aan dat meer dan 60 percent van de volwassenen nooit flossen, noch met draad, noch met een waterpik. Uit studies blijkt dat de waterflosser of waterpik bijna veertig percent efficiënter is in het verwijderen van voedsel en dus bijdraagt om verrotting en ontstoken tandvlees te voorkomen, dus ook ideaal om je hart gezond te houden.

Ontstoken tandvlees is het laatste wat je kan hebben, want daardoor komen de schadelijke bacteriën in de bloedstroom terecht en kunnen van daaruit het hele lichaam infecteren.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Chocolade: smullend hartziekten voorkomen

De discussie blijft duren en dat heeft de Nederlandse Dr. Gert Schuitemaker van de orthomoleculaire wetenschappen duidelijk gemaakt. Chocolade is een geweldig genotmiddel. Veel vrouwen vertonen vooral in de periode rond de menstruatie een onweerstaanbare drang om...

Lees meer

Riekende adem door slecht verzorgd gebit

Niets is zo vervelend als een bezoeker, partner, tegenspeler, vriend of vriendin met een riekende adem. We bedoelen hier niet de paar uur na een maaltijd welgekruid met look of looksaus, maar wel de permanente hinder die je ondervindt als je met iemand praat die...

Lees meer

Prostaatkanker voorkomen: meer tomaten eten!

Wat borstkanker voor vrouwen betekent, geldt voor mannen: prostaatkanker. Vroegtijdige opsporing is daarbij van belang, maar je kunt ook invloed uitoefenen op de kans dat je prostaatkanker krijgt. Met andere woorden, door je leefstijl aan te passen, verkleint je...

Lees meer

Ook last van een slap gevoel?

Een slap gevoel? Misschien ligt het wel aan uzelf? Veel mensen weten niet dat ze door hun gedrag en voeding roofbouw plegen op hun energie. Als u zich geregeld slap en afgemat voelt moet u eens nagaan of u zich niet aan volgende „slechte gewoonten” bezondigt. Veel...

Lees meer

Aambeien? Voeding veranderen!

De helft van de volwassenen heeft vroeg of laat te maken met aambeien. Velen schamen er zich over als ze er last van hebben en zullen dit ook niet gemakkelijk toegeven, laat staan er over praten. Aambeien komen vooral op latere leeftijd voor en bij zwangere vrouwen,...

Lees meer

Broccoli beschermt tegen borstkanker

Borstkanker is de vorm van kanker die het meest voorkomt bij vrouwen. Bijna een derde van alle vrouwen die kanker krijgen, krijgt borstkanker. Eén op de negen vrouwen en één op de vijftienhonderd mannen krijgen borstkanker. Lignanen uit broccoli en iso-flavonen uit...

Lees meer