aug 30, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Waarom kan goede tandverzorging hartinfarct voorkomen?

Er kan niet genoeg op gehamerd worden: tanden verzorgen is erg belangrijk. Dat moet van jongs af gebeuren zodat de persoon tot op hoge leeftijd een gaaf en mooi gebit kan bewaren. Daarvoor is een regelmatig bezoek aan de tandarts erg belangrijk om fouten in het gebit op te sporen, om eventuele gaatjes te vullen, om de gezondheid van het tandvlees na te gaan, om goede raad te geven en de evolutie van het gebit bij te houden en bij te sturen.

Want een gezond gebit is erg belangrijk voor een goede spijsvertering. Als je niet goed kan kauwen, dan is de spijsvertering gestoord, kunnen belangrijke voedende elementen uit het voedsel niet worden opgenomen en verzwakt het organisme en de immuniteit, wat tot ziekte leidt.

Als je gezond wil blijven, moet je beslist je tanden verzorgen en ontsteking aan het tandvlees voorkomen.

Daarom is het van belang de tanden geregeld te poetsen, liefst tweemaal per dag, zeker ’s avonds, maar ook ’s morgens. Op die manier wordt voorkomen dat voedselresten tussen de tanden beginnen te gisten of te rotten, met het gevolg dat bacteriën vrij spel krijgen en de gezondheid van het tandvlees aantasten. Daarom is niet enkel poetsen belangrijk, liefst met een elektrische tandenborstel, omdat dit de poetsbeweging verveelvoudigt, maar ook is flossen erg belangrijk. Dat gebeurt meestal met een draad waarmee je tussen de tanden kan gaan om eventuele voedselresten te verwijderen.

Er is nu evenwel onderzoek gedaan naar de verschillende methodes van flossen en daaruit blijkt dat een waterjet eigenlijk de beste methode is om resterend voedsel tussen de tanden weg te halen. De zogenaamde waterpik versterkt bovendien het tandvlees. En dat is erg belangrijk omdat verzwakt of ontstoken tandvlees een teken is dat er bacteriële infecties zijn. Daardoor kunnen inwendige organen worden bedreigd en kan zelfs hartinfarct worden in de hand gewerkt. Dus: om hartinfarct te voorkomen is het van belang de tanden goed te verzorgen en te flossen, bij voorkeur met een waterjet.

Onderzoek toonde aan dat meer dan 60 percent van de volwassenen nooit flossen, noch met draad, noch met een waterpik. Uit studies blijkt dat de waterflosser of waterpik bijna veertig percent efficiënter is in het verwijderen van voedsel en dus bijdraagt om verrotting en ontstoken tandvlees te voorkomen, dus ook ideaal om je hart gezond te houden.

Ontstoken tandvlees is het laatste wat je kan hebben, want daardoor komen de schadelijke bacteriën in de bloedstroom terecht en kunnen van daaruit het hele lichaam infecteren.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Wat is de beste geneeskunde?

Preventie is de beste geneeskunde. Daar zal niemand aan twijfelen, maar er zijn maar weinig mensen die daar echt naar leven. “We zien wel”. Dan is het gewoonlijk al te laat. Wie verstandig is houdt daar wèl rekening mee en gaat zijn levenswijze afstemmen op zijn...

Lees meer

Is uw voeding ook uw medicijn?

“We zijn wat we eten”. En “Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding. Deze legendarische uitspraak van de grondlegger van de geneeskunde Hippocrates, heeft nog altijd niets van zijn waarde ingeboet. De natuur verschaft ons alle dingen die we nodig...

Lees meer

Bevatten onze maaltijden nog wel voedsel?

We hebben gezien wat de pandemie met de mensen en de maatschappij heeft gedaan en nu wat de hitte en het klimaat kunnen veroorzaken. We gebruiken de natuur en onszelf alsof er geen einde aan komt. We plegen roofbouw zowel op onszelf als op de planeet, terwijl we beide...

Lees meer

Waarom slapen ouderen minder goed?

Het is bekend dat oudere mensen slechter slapen. Ze hebben veelal problemen met het in slaap vallen, het doorslapen en bij het opnieuw in slaap vallen als men 's nachts of te vroeg in de ochtend wakker is geworden. Slecht slapen, is aantoonbaar slecht voor de...

Lees meer

Helder water kan een dodelijke tijdbom zijn

Nu met deze hete dagen worden we er van allerlei kanten op gewezen dat we voldoende moeten drinken. Water, natuurlijk! Het lichaam verliest ongeveer anderhalve liter water per dag en die moet worden gecompenseerd door te drinken. Daar mag je soep bijtellen, maar geen...

Lees meer