Hoe krijg je de geur van ui en knoflook van je handen en uit je huis?

Zelf koken is het beste wat er is voor de gezondheid. Je kan de ingrediënten zelf kiezen, je kan de kruiden bepalen en daardoor de smaak beïnvloeden en je kan rekening houden met je voorkeuren en met je gezondheid. Blijkt trouwens volgens recent onderzoek, dat klaargemaakt eten dat je kant- en-klaar koopt in de supermarkt vaak kankerverwekkend is. Er zitten zoveel aromaten, kleurstoffen, bewaarmiddelen, transvetten, verborgen suikers en ander spul in, dat het nauwelijks nog voedsel kan genoemd worden, maar wel sterk je smaak beïnvloedt en je afhankelijk maakt.

Zelf koken dus! En een van de belangrijkste natuurlijke aromaten die dan nog uitstekend zijn voor de gezondheid zijn ui oftewel ajuin en knoflook. Het enige nadeel: er zit een geurtje aan. Als je ajuin bakt of knoflook, dan kan de geur lang in de woning blijven hangen, hoewel dat niet iedereen tegenstaat: vers gebakken ajuin is heerlijk van geur. Maar niet iedereen waardeert dat. En bovendien blijft de geur van gesneden ajuin en knoflook lang op de handen en de vingers hangen. Hoe krijg je die weg?

De geur van knoflook en ajuin uit je huis en van je handen verwijderen is heel eenvoudig dankzij ons trucje.

Er zijn verschillende trucjes: de eerste is een roestvrij stalen lepel of pollepel nemen, daar je handen op leggen en tegelijk koud water over je handen laten stromen. Een beetje een ingewikkelde zaak misschien, maar er zijn nog eenvoudiger trucjes.

Je kan bijvoorbeeld een etherische olie van je lievelingsparfum zoals lavendel op de handen spuiten, goed inwrijven en na vijf minuten de handen wassen met een natuurlijke zeep.

Nog een trucje: neem koffiedrab of het zogenaamde gruis van gemalen koffie dat overblijft nadat je koffie hebt gezet. Wrijf daarmee de handen in, laat een paar minuutjes zitten en was ze onder stromend water.

Datzelfde trucje kan je gebruiken om een slechte adem door knoflook te maskeren: kauw op een koffieboon na het eten van een gerecht waarin je look had verwerkt. Ook het kauwen op peterselie kan helpen.

Zo hoef je je niet meer te bekommeren om een slechte adem, of riekende handen nadat je ajuin of knoflook hebt gehanteerd.

En het luchtje in huis verwijderen? Heel simpel: leg een paar koffiebonen op een pan en rooster ze verder. Je huis zal heerlijk naar de koffie ruiken en niet meer naar ajuin en knoflook.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Vakantie-ellende: Blijf baas over je blaas

Er wordt weer een hittegolf aangekondigd. Warm zomerweer is heerlijk, maar het kan ook lastig zijn en te veel worden. In Spanje en het zuiden van Frankrijk zijn trouwens al tientallen mensen gestorven vanwege de grote hitte. Is hitte dan dodelijk? Niet echt, maar je...

Lees meer

Wie zijn bioklok respecteert, leeft langer

De helft van de volwassen bevolking slaapt door middel van slaappillen. Dat is geen goede evolutie, want normaal moet na een dagje werken, de slaap als een welgekomen geschenk bezit van ons nemen. Slaap is nodig, dat hebben we al heel wat keren onderstreept. Het is...

Lees meer

Mooier, jonger en gezonder dankzij honing

De bijen zijn tegenwoordig dagelijks in het nieuws. Niet zozeer omdat het een gezond natuurproduct is, maar vooral omdat de Aziatische hoornaars zich tegoed doet aan onze bijen. En als we die zijn gang laten gaan, kan dat uitdraaien op een ramp. En de bijen zorgen...

Lees meer