sep 27, 2019 | Alle tips, Huishoudcoach | 0 Reacties

Hoe krijg je vlekken meteen weg uit je beste tapijt?

We begrijpen heel goed dat veel mensen hun tapijten vervangen door laminaat, parket of een keramische vloer: hun huidig tapijt zit vol vlekken en ze zijn namelijk bang dat vlekken uit het nieuwe tapijt er nooit meer uitgaan. Dat is een foutief uitgangspunt, want het is niet omdat iets vuil kan worden en je er kop noch staart aan krijgt, dat er geen staart en kop aanzitten en dat je dus de vlekken er makkelijk weer uit kan krijgen.

Tapijt is warm, gezellig, gemakkelijk te plaatsen, eenvoudig te vervangen en je kan er zeker vlekken uit verwijderen. Dus, aarzel niet om je tapijt te reinigen of desnoods het te vervangen als je de kleur moe bent, of het versleten is. Vlekken krijg je sowieso weg en daarvan verklappen we jullie nu het geheim.

Een tapijt reinigen is niet zo moeilijk en je hebt de meeste ingrediënten gewoon zelf in huis.

Stel dat je kinderen buiten hebben gespeeld, naar de jeugdbeweging zijn getrokken en met modderschoenen weer naar binnen wandelen. Jij zult er meer last van hebben dan zij, want het verwijderen van de moddervlekken laten ze aan jou over. En dat is eigenlijk niet moeilijk. Wat heb je daarvoor nodig? Gewoon zout, ja keukenzout dat je in de kast hebt staan.

Strooi dit zout royaal op de moddervlekken. Het zout zal het vocht absorberen en wat overblijft even laten drogen en gewoon stofzuigen. Weg is die vlek!

Maar er zijn nog tal van andere vlekken waarvan je misschien niet altijd de oorsprong kent. Dan is de volgende truc gemakkelijk toe te passen.

Maak een mengeling van azijn, detergent en water. Breng dat met een vochtige doek op de vlek aan. Heel goed drukkend deppen (niet wrijven of schrobben) en dan met een droge doek droog deppen.

Lukt het niet dan is er nog een mirakelmiddel voor het verwijderen van vlekken op basis van chocolade, koffie, wijn, ketchup, fruit enz… : gewoon scheerschuim. Spuit een flinke dosis scheerschuim op de vlek. Laat een poos inwerken, deppen met een vochtige doek en nadien een droge doek en weg is de vlek. Zoniet, even herhalen en je zal versteld staan van het resultaat. En… aarzel dus niet om weer tapijt in je woning aan te brengen of te leggen, je kan het wel degelijk gemakkelijk reinigen.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Wat is de beste geneeskunde?

Preventie is de beste geneeskunde. Daar zal niemand aan twijfelen, maar er zijn maar weinig mensen die daar echt naar leven. “We zien wel”. Dan is het gewoonlijk al te laat. Wie verstandig is houdt daar wèl rekening mee en gaat zijn levenswijze afstemmen op zijn...

Lees meer

Bevatten onze maaltijden nog wel voedsel?

We hebben gezien wat de pandemie met de mensen en de maatschappij heeft gedaan en nu wat de hitte en het klimaat kunnen veroorzaken. We gebruiken de natuur en onszelf alsof er geen einde aan komt. We plegen roofbouw zowel op onszelf als op de planeet, terwijl we beide...

Lees meer

Waarom slapen ouderen minder goed?

Het is bekend dat oudere mensen slechter slapen. Ze hebben veelal problemen met het in slaap vallen, het doorslapen en bij het opnieuw in slaap vallen als men 's nachts of te vroeg in de ochtend wakker is geworden. Slecht slapen, is aantoonbaar slecht voor de...

Lees meer

Helder water kan een dodelijke tijdbom zijn

Nu met deze hete dagen worden we er van allerlei kanten op gewezen dat we voldoende moeten drinken. Water, natuurlijk! Het lichaam verliest ongeveer anderhalve liter water per dag en die moet worden gecompenseerd door te drinken. Daar mag je soep bijtellen, maar geen...

Lees meer

Vakantie-ellende: Blijf baas over je blaas

Er wordt weer een hittegolf aangekondigd. Warm zomerweer is heerlijk, maar het kan ook lastig zijn en te veel worden. In Spanje en het zuiden van Frankrijk zijn trouwens al tientallen mensen gestorven vanwege de grote hitte. Is hitte dan dodelijk? Niet echt, maar je...

Lees meer