sep 27, 2019 | Alle tips, Huishoudcoach | 0 Reacties

Hoe krijg je vlekken meteen weg uit je beste tapijt?

We begrijpen heel goed dat veel mensen hun tapijten vervangen door laminaat, parket of een keramische vloer: hun huidig tapijt zit vol vlekken en ze zijn namelijk bang dat vlekken uit het nieuwe tapijt er nooit meer uitgaan. Dat is een foutief uitgangspunt, want het is niet omdat iets vuil kan worden en je er kop noch staart aan krijgt, dat er geen staart en kop aanzitten en dat je dus de vlekken er makkelijk weer uit kan krijgen.

Tapijt is warm, gezellig, gemakkelijk te plaatsen, eenvoudig te vervangen en je kan er zeker vlekken uit verwijderen. Dus, aarzel niet om je tapijt te reinigen of desnoods het te vervangen als je de kleur moe bent, of het versleten is. Vlekken krijg je sowieso weg en daarvan verklappen we jullie nu het geheim.

Een tapijt reinigen is niet zo moeilijk en je hebt de meeste ingrediënten gewoon zelf in huis.

Stel dat je kinderen buiten hebben gespeeld, naar de jeugdbeweging zijn getrokken en met modderschoenen weer naar binnen wandelen. Jij zult er meer last van hebben dan zij, want het verwijderen van de moddervlekken laten ze aan jou over. En dat is eigenlijk niet moeilijk. Wat heb je daarvoor nodig? Gewoon zout, ja keukenzout dat je in de kast hebt staan.

Strooi dit zout royaal op de moddervlekken. Het zout zal het vocht absorberen en wat overblijft even laten drogen en gewoon stofzuigen. Weg is die vlek!

Maar er zijn nog tal van andere vlekken waarvan je misschien niet altijd de oorsprong kent. Dan is de volgende truc gemakkelijk toe te passen.

Maak een mengeling van azijn, detergent en water. Breng dat met een vochtige doek op de vlek aan. Heel goed drukkend deppen (niet wrijven of schrobben) en dan met een droge doek droog deppen.

Lukt het niet dan is er nog een mirakelmiddel voor het verwijderen van vlekken op basis van chocolade, koffie, wijn, ketchup, fruit enz… : gewoon scheerschuim. Spuit een flinke dosis scheerschuim op de vlek. Laat een poos inwerken, deppen met een vochtige doek en nadien een droge doek en weg is de vlek. Zoniet, even herhalen en je zal versteld staan van het resultaat. En… aarzel dus niet om weer tapijt in je woning aan te brengen of te leggen, je kan het wel degelijk gemakkelijk reinigen.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Minder kans op griep deze winter? Hoezo?

Griep is een erg besmettelijke ziekte en wordt overgebracht door een virus. Je kunt het een beetje vergelijken met Covid, dat ook afkomstig is van een virus, maar aan griep zijn we wel al wat meer gewend. Velen hebben antistoffen opgebouwd, maar zoals alle virussen...

Lees meer

Hoge bloeddruk: de geniepige doder

We zijn eigenlijk niet goed bezig. Slapeloosheid, stress, burn-out, agressie, problemen, vrees en angsten, zelfs existentiële angst, onzekerheid over de toekomst, sterfgevallen in de familie, langdurige ziekten, pandemieën, winter en winterziekten… het zijn allemaal...

Lees meer

Vertroetel je metabolisme en leef langer

Wie herinnert zich niet de fameuze uitspraken van wijlen dokter Herman Lecompte, die beweerde dat hij duizend jaar kon worden; Het geheim: de afbraak stoppen door middel van vitamines en antioxidanten, want daar lag het geheim van een lang en gezond leven. Eigenlijk...

Lees meer