sep 4, 2019 | Alle tips, Planten | 0 Reacties

Hou je planten langer gezond met het juiste water

Hoe komt dat toch dat bij de ene persoon planten altijd goed gedijen en een lang leven krijgen, op tijd prachtig bloeien en altijd maar nieuwe scheuten of blaren krijgen, terwijl dat bij jou niet schijnt te lukken, ze regelmatig verdorren en je geen succes hebt met planten die zich maar niet willen thuis voelen in jouw omgeving.

Het is heel eenvoudig: planten moeten op de juiste wijze verzorgd worden, de juiste hoeveelheid water en licht krijgen en een goede temperatuur hebben. Eigenlijk moet je nagaan wat de natuurlijke biotoop is van de plant in kwestie en die moet je zoveel mogelijk nabootsen.

Als je je planten lang wil houden, moet je ze gieten met water van de juiste temperatuur.

Het is al een hele kunst om met groene vingertjes de planten te verzorgen. Het is een hele klus om de juiste hoeveelheid water te geven, ze net op tijd te verplanten, ze een pot te geven die niet te groot of te klein is, de hoek in je kamer te vinden die net voldoende licht geeft, uit te zoeken hoe warm de plant mag of moet staan, afijn je moet gewoon een groen verstand hebben. Maar dat groene verstand kan je gemakkelijk op het internet vinden als je de juiste benaming kent van de plant in kwestie.

Maar waar veel mensen ook helemaal niet aan denken is de temperatuur van het water. Velen geven te koud of te warm water aan hun plant en ze halen dat meteen uit de kraan en laten de temperatuur eigenlijk van het toeval afhangen.

Wat moet je dan doen? Heel simpel: tap voldoende water en laat dat een dag of twee in de kamer staan waarin ook je planten staan. Op die manier kan het water de kamertemperatuur aannemen en is dat de ideale temperatuur. Tegen de kalk die in het leidingwater zit, kan je ook nog een paar druppeltjes azijn toevoegen. Ook een beetje meststof af en toe is nuttig en zelfs een paar korreltjes suiker doen het goed. Een ideale plantenmeststof voor de meeste planten is koffiedrab oftewel koffiegruis. Daar knappen vermoeide planten helemaal van op.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Wat kan een kankerpatiënt best eten?

Kankerpatiënten eten vaak de verkeerde producten. Het is dan ook van belang dat ze weten wat goed en slecht is voor hun gezondheid, omdat hun welbehagen in grote mate afhankelijk is van wat ze eten. Kankerpatiënten begaan dikwijls grote dieetfouten die hun genezing...

Lees meer

Veranderende moraal wakkert gonorroe weer aan

Terwijl de aandacht op het levensgevaarlijke aids wordt toegespitst, ontgaat het velen dat er nog andere geslachtsziekten zijn die eveneens toenemen. Gonorroe is één van de „klassieke” geslachtsziekten die alleen via geslachtsverkeer kunnen worden overgedragen. De...

Lees meer

Opgepast met vermageringsdiëten

Vermageringsdiëten zijn het populairst op internet, tenminste wat de zoekmachines als aantal vragen te verwerken krijgen. Ook veel dokters worden tegenwoordig overstelpt met de vraag naar inspuitingen die normaal voor diabetespatiënten bedoeld zijn, maar waarvan...

Lees meer