sep 4, 2019 | Alle tips, Planten | 0 Reacties

Hou je planten langer gezond met het juiste water

Hoe komt dat toch dat bij de ene persoon planten altijd goed gedijen en een lang leven krijgen, op tijd prachtig bloeien en altijd maar nieuwe scheuten of blaren krijgen, terwijl dat bij jou niet schijnt te lukken, ze regelmatig verdorren en je geen succes hebt met planten die zich maar niet willen thuis voelen in jouw omgeving.

Het is heel eenvoudig: planten moeten op de juiste wijze verzorgd worden, de juiste hoeveelheid water en licht krijgen en een goede temperatuur hebben. Eigenlijk moet je nagaan wat de natuurlijke biotoop is van de plant in kwestie en die moet je zoveel mogelijk nabootsen.

Als je je planten lang wil houden, moet je ze gieten met water van de juiste temperatuur.

Het is al een hele kunst om met groene vingertjes de planten te verzorgen. Het is een hele klus om de juiste hoeveelheid water te geven, ze net op tijd te verplanten, ze een pot te geven die niet te groot of te klein is, de hoek in je kamer te vinden die net voldoende licht geeft, uit te zoeken hoe warm de plant mag of moet staan, afijn je moet gewoon een groen verstand hebben. Maar dat groene verstand kan je gemakkelijk op het internet vinden als je de juiste benaming kent van de plant in kwestie.

Maar waar veel mensen ook helemaal niet aan denken is de temperatuur van het water. Velen geven te koud of te warm water aan hun plant en ze halen dat meteen uit de kraan en laten de temperatuur eigenlijk van het toeval afhangen.

Wat moet je dan doen? Heel simpel: tap voldoende water en laat dat een dag of twee in de kamer staan waarin ook je planten staan. Op die manier kan het water de kamertemperatuur aannemen en is dat de ideale temperatuur. Tegen de kalk die in het leidingwater zit, kan je ook nog een paar druppeltjes azijn toevoegen. Ook een beetje meststof af en toe is nuttig en zelfs een paar korreltjes suiker doen het goed. Een ideale plantenmeststof voor de meeste planten is koffiedrab oftewel koffiegruis. Daar knappen vermoeide planten helemaal van op.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Wat is de beste geneeskunde?

Preventie is de beste geneeskunde. Daar zal niemand aan twijfelen, maar er zijn maar weinig mensen die daar echt naar leven. “We zien wel”. Dan is het gewoonlijk al te laat. Wie verstandig is houdt daar wèl rekening mee en gaat zijn levenswijze afstemmen op zijn...

Lees meer

Bevatten onze maaltijden nog wel voedsel?

We hebben gezien wat de pandemie met de mensen en de maatschappij heeft gedaan en nu wat de hitte en het klimaat kunnen veroorzaken. We gebruiken de natuur en onszelf alsof er geen einde aan komt. We plegen roofbouw zowel op onszelf als op de planeet, terwijl we beide...

Lees meer

Waarom slapen ouderen minder goed?

Het is bekend dat oudere mensen slechter slapen. Ze hebben veelal problemen met het in slaap vallen, het doorslapen en bij het opnieuw in slaap vallen als men 's nachts of te vroeg in de ochtend wakker is geworden. Slecht slapen, is aantoonbaar slecht voor de...

Lees meer

Helder water kan een dodelijke tijdbom zijn

Nu met deze hete dagen worden we er van allerlei kanten op gewezen dat we voldoende moeten drinken. Water, natuurlijk! Het lichaam verliest ongeveer anderhalve liter water per dag en die moet worden gecompenseerd door te drinken. Daar mag je soep bijtellen, maar geen...

Lees meer

Vakantie-ellende: Blijf baas over je blaas

Er wordt weer een hittegolf aangekondigd. Warm zomerweer is heerlijk, maar het kan ook lastig zijn en te veel worden. In Spanje en het zuiden van Frankrijk zijn trouwens al tientallen mensen gestorven vanwege de grote hitte. Is hitte dan dodelijk? Niet echt, maar je...

Lees meer