sep 7, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Natuurlijk kan je langer leven, maar hoe doe je dat?

Natuurlijk kent iedereen wel een paar foutjes die gemaakt worden tegen algemene hygiëne en gezondheidsprincipes. Maar als je ze zo op een rijtje ziet zoals wij gaan doen, lijkt het toch een heel programma. Ze volgen is echt de moeite waard, want dan ga je echt langer leven!

1. Dagelijks bewegen. De meeste mensen verdienen hun brood vanop een stoel, sommigen zelfs vanuit een luie stoel. Maar wie dagelijks, of tenminste toch drie- tot viermaal per week goed beweegt, bijvoorbeeld stapt, krijgt minder gemakkelijk kanker en hart- en vaatziekten.

2. In de plaats van vlees, moet je meer vis op het menu zetten. Vis heeft een rechtstreekse invloed op de viscositeit van het bloed. Vooral vette vis verbetert de vloeibaarheid van het bloed, zodat je minder kans maakt hartinfarct of beroerte. Vis bevat ook meer vitamine A en D, houdt je huid, maar ook je binnenste langer jong. Een goed visoliesupplement is een pluspunt (www.nutribell.be)

Ja, je kan zelf veel doen om jaren aan je leven toe te voegen en kwaliteit aan die jaren ook!

3. Magnesium is goed voor het hart. Het is ook gunstig tegen krampen bij zwangere vrouwen. Baby’s van moeders die voldoende magnesium hebben genomen zijn gezonder en zijn ook beter ontwikkeld. Magnesium in combinatie met vitamine E is een levensredder. Daarenboven vitamine A tegen infecties en tegen kanker. Vitamine A is de vitamine die vooral helpt bij de preventie van kanker en aandoeningen van de slijmvliezen. Je vindt deze vitamine vooral in wortelen (onder vorm van provitamine A), spinazie, koolsoorten en pompoen. Als het ooit tot een beroerte mocht komen, dan zijn de overlevingskansen veel groter bij patiënten die voldoende vitamine A tot zich namen. Herstel is ook veel sneller en grondiger in geval van ziekte.

4. Roken is een killer. Daarvan hoeft niemand met gezond verstand nog overtuigd te worden. Tabak bevat meer dan 4000 verschillende giftige stoffen, waarvan teer, nicotine en zelfs benzopyreen de bekendste en de gevaarlijkste zijn. Tabaksrook vernauwt de bloedvaten, verhoogt kans op tumoren, veroudert de huid, veroorzaakt rimpels, verkleint het geheugen en de hersenfunctie, vermindert de vruchtbaarheid en de kans op zwangerschap en veroorzaakt blaaskanker en maag- darmkankers. Stop met roken en je hebt een ongelooflijke dienst bewezen aan jezelf en je nageslacht. Kan je moeilijk stoppen? Denk dan aan Xantipex van Fytobell.

5. Vermijd stress. Prestatiedrang kan tot vernietiging leiden. De stress kan zo groot worden dat eerst allerlei functionele storingen en nadien echt organische problemen kunnen ontstaan. Ontspannen en goed slapen is even belangrijk.

6. Overdaad schaadt, terwijl tekorten het lichaam tot een spaarprogramma dwingt. Je moet natuurlijk niet gaan leven zoals in de hongerlanden, maar het is toch nuttig af en toe eens een vastendag in te voeren. Drink vooral ook veel water, om de stofwisselingsslakken af te voeren en beweeg, beweeg, beweeg. Tank zuurstof, en doe dat bij voorkeur in de open gezonde vrije natuur.

Als je daar allemaal rekening mee houdt, dan kan het niet anders of je wordt stukken gezonder, en je zal jaren aan je leven in kwaliteit en schoonheid kunnen toevoegen.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hoe vetter de vis, hoe gezonder

Het is beter gesteld met de kwaliteit van het water van onze rivieren en meren en dat is maar goed ook. Want er zijn heel wat mensen die van lijnvissen hun hobby hebben gemaakt en dus genieten van de “vangst van hun leven”. Hoe vetter de vis, des te meer Omega-3...

Lees meer

Hartinfarct door lawaai

Stel je even voor dat onze overgrootvaders zouden terugkeren in de maatschappij van vandaag. Ze zouden hun ogen niet geloven, maar vooral ook hun oren niet. Want lawaai is overal aanwezig: op straat, op kantoor, tijdens de ontspanning in de disco, op vakantie, in de...

Lees meer

Vrouwen hebben meer last van galstenen dan mannen

Zowel lente als herfst zijn twee seizoenen waarbij sommige organen wat last kunnen veroorzaken. Lever en gal luisteren meer dan andere organen naar de wisseling van de seizoenen. Het zenuwstelsel mengt er zich trouwens ook in: parasympatisch en sympathisch...

Lees meer

Zo kun je scoliose voorkomen en rugpijn verminderen

Scoliose is een veel voorkomend probleem. Het kan op elke leeftijd beginnen of waargenomen worden en betreft een scheefstand van de ruggengraat. In de plaats van dat de ruggengraat kaarsrecht zou zijn, heeft die een zigzag of S-vorm. Dat kan beginnen van in de jeugd...

Lees meer