sep 21, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Waarom is bij verstopping een natuurlijk middel veel veiliger?

Diarree is lastig en kan gevaarlijk zijn, maar het omgekeerde is dat ook: verstopping kan het lichaam van binnenuit vergiftigen als het te lang duurt, want de stofwisselingsresten en toxines moeten op tijd en geregeld het lichaam kunnen verlaten. Daarom zijn laxeermiddelen zo populair, maar beslist niet zonder gevaar!

Niet iedereen kan zonder gevaar voor de eigen gezondheid laxeermiddelen innemen. Vooral ouderen, hartpatiënten, zwangere vrouwen en mensen die medicijnen gebruiken voor een te hoge bloeddruk of hart- en vaatziekten moeten op hun hoede zijn voor de eventuele bijwerkingen. Jonge meisjes slikken ze wel eens om snel enkele kilo’s te vermageren. De kilo’s die zo worden verloren, bestaan echter vooral uit vocht en vliegen er dus meteen weer aan van zodra met het innemen van deze middelen wordt gestopt. Bovendien is het gevaarlijk zo te willen afslanken want bij teveel waterafdrijving is het risico groot dat belangrijke organen zoals het hart of de nieren minder goed gaan werken of het zelfs helemaal laten afweten. Vrouwen die een kind verwachten, mogen nooit uit het oog verliezen dat laxeermiddelen het embryo kunnen beschadigen en de groei ervan kunnen afremmen. Als de baby ter wereld gekomen is, zal de arts de jonge moeder afraden borstvoeding te geven als ze laxeermiddelen neemt. Langs de moedermelk zou de baby immers enorme hoeveelheden naar binnen krijgen, wat hevige diarree en uitdroging voor gevolg zou hebben.

Verstopping mag je niet laten aanslepen, omdat je het lichaam van binnenuit langzaam vergiftigt. Daarom meer water drinken, meer bewegen, stress vermijden en een natuurlijk middel gebruiken op basis van Frangula.

Over laxeermiddelen heersen een aantal hardnekkige misverstanden. Zo is het zeker zo dat er natuurlijke middelen bestaan tegen obstipatie. Ze bestaan uit vezels van planten die de peristaltiek bevorderen en de ontlasting gemakkelijker en zachter maken. Bijvoorbeeld vuilboombast, oftewel de schors van de Frangula. Ze worden aanbevolen bij constipatie en zeker ook na overmatig gebruik van agressieve laxeermiddelen of bij tijdelijke problemen gedurende de menstruatie.

In tegenstelling tot de klassieke laxeermiddelen heeft het geen verlies van kalium tot gevolg, wat wel kan gebeuren als je teveel gewone laxeermiddelen inneemt. Dat is gevaarlijk voor de spieren, ook voor het hart! Wees dus voorzichtig.

Wie vaak last heeft van verstopping moet ook zijn dieet aanpassen: meer water drinken, meer zemelen en vezels die laxerend werken. Onverteerbare vezels bevinden zich o.m. in groenten, vruchten en volkorenbrood. Ze houden water vast in de darm en maken de darminhoud groter en zachter om te ontlasten! Daardoor voelt de darm een sterke aandrang om de ontlasting snel kwijt te raken.

Ook meer bewegen is van belang: wandelen, fietsen, zwemmen. En wie nood heeft aan een goed natuurlijk middel tegen constipatie is best af met een preparaat op basis van Frangula oftewel vuilboombast. Denk daarom aan Frangulabiose van Fytobell, dat ook nog eens darmvriendelijke bacteriën bevat. Je vindt Frangulabiose van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer : 1744-317. Je kan het ook online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Waarom krijgen zoveel mensen een depressie?

Het woord “depressie” alleen al zou je depressief kunnen maken. Het is geen leuke term, niet voor het weerbeeld, niet voor het gemoed en de levenskwaliteit van wie er mee te maken heeft. Bovendien heeft niet enkel invloed om het presteren, het werk en het geluk, maar...

Lees meer