okt 13, 2019 | Alle tips, Huishoudcoach | 0 Reacties

Als je viltstift plots dienst weigert

Een van de meest “markante” uitvindingen van de jongste twintig eeuwen is ongetwijfeld de viltstift. Het is een machtig voorwerp dat je in staat stelt om allerlei voorwerpen te “markeren”, van een naam te voorzien, een nummer te geven, te rangschikken in je klassement, op kaften, voorwerpen, labels te schrijven, zelfs boodschappen te noteren (bijvoorbeeld voor de pakjesbezorger) om ze dan voor het venster of de deur te hangen. Kortom, zonder viltstift is er geen leven meer mogelijk: van je tuinhokje tot de garage, van de zolder tot de kelder, van het studentenkot tot het kapperssalon en de universiteitsbibliotheek. In één woord gezegd: een viltstift is een machtige uitvinding en zonder dat kunnen we niet meer verder.

Maar wat als de viltstift niet meer verder wil en plots blijkt dat als je hem uit de schuif haalt, uitgedroogd lijkt? Stopt het leven? Zeker niet! Want je kan die viltstift dankzij volgende geweldige truc weer tot leven wekken.

Een viltstift die plots niet meer schrijft als je hem nodig hebt, kan je behoorlijk chagrijnig maken en je dag om zeep helpen. Dankzij eenvoudige middeltjes kan je die als bij toverslag weer aan de “schrijf” brengen.

Als het solvent in de viltstift op basis van water is (dat merk je aan de beschrijving op de stift zelf, of op de verpakking) dan moet je die weer tot andere gedachten aansporen door middel van water. Hoe doe je dat?

Gewoonlijk staat dan op de viltstift “washable”. Dan moet je de stift van de viltstift gewoon in een kopje of bekertje met water duwen. Enkel de punt natuurlijk. Je wacht even af tot je merkt dat er inkt oplost in het water. Dan zet je het kapje er weer op gedurende een kwartier. Door het water zal de viltstift als het ware een verjongingskuur ondergaan en weer tot schrijfgevoelens bereid zijn. Even wachten nog en je kan weer schrijven. De wereld is gered!

Maar wat als je viltstift niet van het “washable” type is, maar van het type “permanent”. Dat betekent dat je de inkt niet met water kan wegwissen. Wel, dan is het even eenvoudig. In de plaats van water, moet je een kleine hoeveelheid huishoudalcohol (bijvoorbeeld van de barbecue) in een bekertje doen en zet daar de punt van de viltstift een poos in, tot je alweer merkt dat de stift kleur afgeeft in de alcohol. Weer het kapje erop voor een kwartier en nadien kan je opnieuw aan de slag. Dit tovermiddel heeft niet enkel de wereld gered, maar ook je dag goed gemaakt!

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hoe kun je je gezondheid verbeteren?

Er zijn weinig dingen die de mensen meer beroeren dan voedsel. Het is ook het onderwerp waarover het meest boeken zijn geschreven en gedrukt. Het is ook heet belangrijkste onderwerp van gesprek als een aantal dames met elkaar converseren, naast mode, kinderen en…...

Lees meer

Passiebloem brengt weer rust in je hoofd

We beleven stressvolle tijden. Veel mensen hebben problemen met de omstandigheden waarin we gedwongen worden om te leven, en voor sommigen is dat “overleven”. De zenuwen staan gespannen, de onzekerheid is koning en dat maakt dat er heel wat meer burn-out en vooral...

Lees meer

Last van winterhanden en wintervoeten?

Je kunt je afvragen hoe het komt dat dieren niet doodvallen tijdens de ijzige winterkou: vriesweer en daarbovenop nog ijsregen of sneeuw en een ijzige wind. Geen weer om een hond door te jagen zegt men vaak. De vogels hebben daar blijkbaar geen last van, honden...

Lees meer