okt 22, 2019 | Actueel | 0 Reacties

Bewaar je tandenborstel nooit in het donker

Een gezond gebit is van essentieel belang voor een complete gezondheid. Daarom: tanden goed verzorgen en dagelijks poetsen! Daarvoor is een goede tandenborstel nodig: niet te hard en niet te zacht. Het belang van een goede tandenborstel wordt nog steeds onderschat. De meeste van die dingen zien eruit of ze van vader op zoon worden overgeërfd.

Hou er rekening mee dat je een tandenborstel niet in het donker mag opbergen en dat je om de drie maanden een nieuw exemplaar van borsteltjes moet aanschaffen.

Tandartsen zijn evenwel van mening dat het de hygiëne alleen maar ten goede kan komen als men om de drie maanden een nieuwe tandenborstel koopt. Je kan best de tanden elektrisch poetsen, een elektrische borstel met oplaadbare batterij of een vervangbare batterij maakt niet uit, maar je kan met de hand nooit zoveel reinigende bewegingen maken als met een elektrische tandenborstel.

Milieubewuste lieden zullen waarderen dat er ook borstels bestaan waarvan alleen de kop regelmatig moet vernieuwd worden; de steel kan behouden blijven. Dat is ook zo voor elektrische tandenborstels. Belangrijke tip: berg de tandenborstel liever niet op in een donker badkamerkastje want mondbacteriën gedijen best in een donkere en warme omgeving en vermenigvuldigen zich dan naar hartenlust.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Is de zon nog even gevaarlijk in september?

Voor de overgrote meerderheid van toeristen die naar het zuiden trekken op vakantie is de zon en het zonnebad het ultieme doel. De ontsnapping uit de dagelijkse sleur, het werk, de vervelende gewoontes kan pas volledig zijn als er voldoende zon bij komt. Daar hebben...

Lees meer

Hoe krijg je betere resultaten op school?

Gewoonlijk worden goede voornemens gereserveerd voor de periode rond het nieuwe jaar. Dat is natuurlijk een uitstekend idee, maar eigenlijk past het evengoed om dat op 1 september te doen. De reden is duidelijk: het nieuwe schooljaar begint, het nieuwe werkjaar in...

Lees meer

Is uw voeding ook uw medicijn?

“We zijn wat we eten”. En “Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding. Deze legendarische uitspraak van de grondlegger van de geneeskunde Hippocrates, heeft nog altijd niets van zijn waarde ingeboet. De natuur verschaft ons alle dingen die we nodig...

Lees meer

De hitte kan dodelijk zijn

We hebben er lang naar uitgekeken, die mooie zomer. Maar voor sommigen wordt het van het goede teveel. Begrijpelijk, want we zijn eigenlijk niet voorbereid op zo’n lange hete periode. Als je je verstand niet gebruikt, kan dat zelfs fataal aflopen. Zo is het absoluut...

Lees meer