okt 22, 2019 | Actueel | 0 Reacties

Bewaar je tandenborstel nooit in het donker

Een gezond gebit is van essentieel belang voor een complete gezondheid. Daarom: tanden goed verzorgen en dagelijks poetsen! Daarvoor is een goede tandenborstel nodig: niet te hard en niet te zacht. Het belang van een goede tandenborstel wordt nog steeds onderschat. De meeste van die dingen zien eruit of ze van vader op zoon worden overgeërfd.

Hou er rekening mee dat je een tandenborstel niet in het donker mag opbergen en dat je om de drie maanden een nieuw exemplaar van borsteltjes moet aanschaffen.

Tandartsen zijn evenwel van mening dat het de hygiëne alleen maar ten goede kan komen als men om de drie maanden een nieuwe tandenborstel koopt. Je kan best de tanden elektrisch poetsen, een elektrische borstel met oplaadbare batterij of een vervangbare batterij maakt niet uit, maar je kan met de hand nooit zoveel reinigende bewegingen maken als met een elektrische tandenborstel.

Milieubewuste lieden zullen waarderen dat er ook borstels bestaan waarvan alleen de kop regelmatig moet vernieuwd worden; de steel kan behouden blijven. Dat is ook zo voor elektrische tandenborstels. Belangrijke tip: berg de tandenborstel liever niet op in een donker badkamerkastje want mondbacteriën gedijen best in een donkere en warme omgeving en vermenigvuldigen zich dan naar hartenlust.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

De hitte kan dodelijk zijn

We hebben er lang naar uitgekeken, die mooie zomer. Maar voor sommigen wordt het van het goede teveel. Begrijpelijk, want we zijn eigenlijk niet voorbereid op zo’n lange hete periode. Als je je verstand niet gebruikt, kan dat zelfs fataal aflopen. Zo is het absoluut...

Lees meer

Zonnekloppers: bak het niet te bruin!

Alle ellende ten spijt hopen we op een mooie zomer en veel mensen hebben zich daarin voorzien: ze boekten een reis naar het zonnige zuiden. Tenminste als ze er geraken, want met de stakingen die aangekondigd zijn, wordt dat niet evident. Eerst de covid, dan de oorlog,...

Lees meer

Hoe goed slapen bij grote hitte?

Goed slapen is van levensbelang. Dat wijzen spontane reacties van het lichaam wel uit. Als je een nachtje slecht hebt geslapen voel je je irritanter, moe, heb je een slechte concentratie, het weegt op je omgeving, je relatie, je werk. Een nachtje woelen en slecht...

Lees meer

Weekend van het Volkscafé

Zesde editie op 18 & 19 juni 2022 Op zaterdag 18 en zondag 19 juni 2022 presenteren de Westhoek en Frans-Vlaanderen de zesde editie van het Weekend van het Volkscafé. Een 80-tal volkscafés voorzien muziek, volksspelen, streekbieren, Picon Maison en talloze...

Lees meer

Tijm: ideaal voor gevoelige luchtwegen

Sausen, soepen, kruidenthee: tijm leent zich daar allemaal voor. Tijm is niet enkel een prachtig heestertje dat in elke tuin past, zelfs in een bloempot kan gekweekt worden, desnoods op het keukentablet, het is vooral ook een bijzonder gewaardeerd kruid in de keuken...

Lees meer