okt 22, 2019 | Actueel | 0 Reacties

Bewaar je tandenborstel nooit in het donker

Een gezond gebit is van essentieel belang voor een complete gezondheid. Daarom: tanden goed verzorgen en dagelijks poetsen! Daarvoor is een goede tandenborstel nodig: niet te hard en niet te zacht. Het belang van een goede tandenborstel wordt nog steeds onderschat. De meeste van die dingen zien eruit of ze van vader op zoon worden overgeërfd.

Hou er rekening mee dat je een tandenborstel niet in het donker mag opbergen en dat je om de drie maanden een nieuw exemplaar van borsteltjes moet aanschaffen.

Tandartsen zijn evenwel van mening dat het de hygiëne alleen maar ten goede kan komen als men om de drie maanden een nieuwe tandenborstel koopt. Je kan best de tanden elektrisch poetsen, een elektrische borstel met oplaadbare batterij of een vervangbare batterij maakt niet uit, maar je kan met de hand nooit zoveel reinigende bewegingen maken als met een elektrische tandenborstel.

Milieubewuste lieden zullen waarderen dat er ook borstels bestaan waarvan alleen de kop regelmatig moet vernieuwd worden; de steel kan behouden blijven. Dat is ook zo voor elektrische tandenborstels. Belangrijke tip: berg de tandenborstel liever niet op in een donker badkamerkastje want mondbacteriën gedijen best in een donkere en warme omgeving en vermenigvuldigen zich dan naar hartenlust.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Stress even schadelijk als tabak

Roken, veroorzaakt kanker en hart- en vaatziekten, daaromtrent bestaat overduidelijk bewijs. Maar ook stress heeft zware negatieve gevolgen voor het lichaam. Niet enkel functionele storingen kunnen eruit voortkomen, ook echte organische problemen en niet van de...

Lees meer

Meerderheid schooljeugd heeft slechte rug

Hoe komt het toch dat zoveel mensen, zelfs jonge mensen of van middelbare leeftijd, al last krijgen met de rug. Doorgaans is het gewoon spierpijn door houdingsfouten die al een aanvang hebben genomen in de schooltijd, maar het kan ook ernstiger worden met bijvoorbeeld...

Lees meer