okt 22, 2019 | Actueel | 0 Reacties

Bewaar je tandenborstel nooit in het donker

Een gezond gebit is van essentieel belang voor een complete gezondheid. Daarom: tanden goed verzorgen en dagelijks poetsen! Daarvoor is een goede tandenborstel nodig: niet te hard en niet te zacht. Het belang van een goede tandenborstel wordt nog steeds onderschat. De meeste van die dingen zien eruit of ze van vader op zoon worden overgeërfd.

Hou er rekening mee dat je een tandenborstel niet in het donker mag opbergen en dat je om de drie maanden een nieuw exemplaar van borsteltjes moet aanschaffen.

Tandartsen zijn evenwel van mening dat het de hygiëne alleen maar ten goede kan komen als men om de drie maanden een nieuwe tandenborstel koopt. Je kan best de tanden elektrisch poetsen, een elektrische borstel met oplaadbare batterij of een vervangbare batterij maakt niet uit, maar je kan met de hand nooit zoveel reinigende bewegingen maken als met een elektrische tandenborstel.

Milieubewuste lieden zullen waarderen dat er ook borstels bestaan waarvan alleen de kop regelmatig moet vernieuwd worden; de steel kan behouden blijven. Dat is ook zo voor elektrische tandenborstels. Belangrijke tip: berg de tandenborstel liever niet op in een donker badkamerkastje want mondbacteriën gedijen best in een donkere en warme omgeving en vermenigvuldigen zich dan naar hartenlust.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

De zee wordt vergiftigd met antibiotica

Wat we de lucht inblazen komt zeker weer op de bodem terecht en wat in de bodem zit, belandt uiteindelijk in de wereldzeeën. Onze aarde is vernuftig opgebouwd, een bijzonder schrander geschapen planeet die ons voedsel geeft, zuivere lucht en helder water. Of dat zou...

Lees meer

Gebeten? Hoe herken je de ziekte van Lyme?

De zomer is er, we trekken weer op vakantie, de natuur in, maken wandelingen in heet groen en… we hebben het zitten. Een beet van een teek kan je voor de rest van je leven opzadelen met grote problemen. Dat klinkt misschien overdreven, maar eigenlijk is het dat niet....

Lees meer