okt 14, 2019 | Actueel | 0 Reacties

Hoe blijf je koelbloedig in panieksituaties?

Ben jij een stresskip? Ben je snel in paniek? Een paniekaanval worden meestal veroorzaakt door een plots opkomende, hevige angst. Vaak wordt dat vergezeld door hartkloppingen, ademhalingsmoeilijkheden (zoals bvb. kortademigheid), gevoelens van benauwdheid, pijn in de borststreek, zweet, tintelingen rond de mond en in de vingers, duizeligheid, lichtheid in het hoofd en zelfs flauwvallen. Zo’n benauwelijke aanvallen kunnen op volgende manier beëindigd worden:

Een paniekaanval worden meestal veroorzaakt door een plots opkomende, hevige angst. Passiflora kan je helpen.

– Neem plaats in een rustige omgeving in een comfortabele zetel

– Omdat heel wat symptomen worden veroorzaakt door te snelle of oppervlakkige ademhaling (hyperventilatie) waardoor het koolstofdioxidegehalte in het bloed te laag wordt, kan je best enkele keren in- en uitademen in een plastic of papieren zak.

– Doe ademhalingsoefeningen door het middenrif naar beneden te brengen (buikademhaling). Concentreer je op een langzame en regelmatige in- en uitademing. Tel bij het inademen langzaam tot drie; houdt de adem gedurende drie tellen in en adem vervolgens langzaam (ook tot drie tellend) weer uit.

– Vlucht niet voor wat de angstaanval heeft uitgelokt. Het is veel beter op een geleidelijke wijze met die angst te leren omgaan. Probeer het probleem verstandelijk te beredeneren en niet gevoelsmatig te vluchten. Een redelijke uitleg en praten over het probleem kunnen snel de zaak verbeteren.

– Hou jezelf voortdurend voor ogen dat, hoe vreselijk en angstaanjagend je die aanvallen ook ervaart, je in géén geval zal sterven. Probeer positieve beelden in je geheugen op te roepen, terwijl je jezelf constant blijft voorhouden dat alles goed is en op de duur op zijn pootjes zal terecht komen. Gedachten zijn krachten! – En je kan gebruik maken van de natuur om je te kalmeren: Passiflora is daarvoor ideaal. Denk daarbij aan Passibell van Fytobell telkens je een angstaanval voelt opkomen en je zal merken dat het snel beter gaat.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Zomertijd: stop die klok!

Politiek Europa belooft al langer om de klok te stoppen in de plaats van een uur vooruit te zetten: met andere woorden de zomertijd af te schaffen. Voor de meeste mensen een goede zaak, terwijl anderen er niet zitten op te wachten. De horeca bijvoorbeeld: de zon gaat...

Lees meer

Grijpt de winter je naar de keel?

Weersvoorspellingen zijn tegenwoordig een beetje koffiedik kijken. Terwijl de weersvoorspeller op het nieuws verkondigde dat het droog bleef, was het hier aan het sneeuwen. Poedersneeuw weliswaar, maar je kunt er niet vanuit gaan dat het een exacte wetenschap is. Het...

Lees meer