okt 14, 2019 | Actueel | 0 Reacties

Levenswijze belangrijker voor hart en bloedvaten dan genen

Franse geleerden hebben twee genen ontdekt die het menselijk lichaam naar alle waarschijnlijkheid voor hartaanvallen behoeden. Naar het schijnt, voorkomen deze genen dat „slechte cholesterol” in de bloedaders wordt afgezet en daar op de duur voor gevaarlijke verkalking van de aders zorgt. Daarmee is het probleem natuurlijk niet opgelost.

Wat de genen of het DNA ook mag zijn, de leefomstandigheden en de voeding spelen nog altijd de hoofdrol in de preventie van hart- en vaatziekten. Fragmentair denken, kan sommigen misschien inspireren om minder gezond te eten en minder te bewegen… het ligt toch aan de genen.

De levenswijze is belangrijker voor de bescherming van hart en bloedvaten dan de genen. Eet meer vis, eet minder suiker en beweeg meer!

Niets is minder waar. Je moet vermijden dat de cholesterol oxideert, want we hebben allemaal cholesterol nodig, voor het zenuwstelsel en voor de functie van de hersenen en zelfs… om de bloedvaten te beschermen. Je moet wel ontstekingen in de bloedvaten voorkomen. Dat doe je door gezond te eten: meer vitamine C, dus meer groenten en vruchten, minder rood vlees, meer vis, weinig of geen suiker (want suiker is een ontstekingstrigger) absoluut niet roken, weinig of geen alcohol en meer bewegen en minder stress. Dat is een heel pakket, maar het loont wel. Een tip: visolie van Nutribell, want de Omega-3 vetzuren beschermen je bloedvaten en je hart!

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Is de zon nog even gevaarlijk in september?

Voor de overgrote meerderheid van toeristen die naar het zuiden trekken op vakantie is de zon en het zonnebad het ultieme doel. De ontsnapping uit de dagelijkse sleur, het werk, de vervelende gewoontes kan pas volledig zijn als er voldoende zon bij komt. Daar hebben...

Lees meer

Hoe krijg je betere resultaten op school?

Gewoonlijk worden goede voornemens gereserveerd voor de periode rond het nieuwe jaar. Dat is natuurlijk een uitstekend idee, maar eigenlijk past het evengoed om dat op 1 september te doen. De reden is duidelijk: het nieuwe schooljaar begint, het nieuwe werkjaar in...

Lees meer

Is uw voeding ook uw medicijn?

“We zijn wat we eten”. En “Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding. Deze legendarische uitspraak van de grondlegger van de geneeskunde Hippocrates, heeft nog altijd niets van zijn waarde ingeboet. De natuur verschaft ons alle dingen die we nodig...

Lees meer